Sziasztok, középiskolai tanár vagyok. Az új órarendünk szerint heti 23 órám van, valamint osztályfőnök is vagyok, tehát ez a 22 kötelező mellett heti egy túlóra plusz az of órakedvezmény meg nem kapása miatt még egy túlórát (összesen tehát kettőt) jelent szerintem.
Csakhogy amikor erre felhívtam az igazgató figyelmét, közölte, nem baj, most sok a munka, de majd 'pihenek' az érettségi szünetben, májusban és jún. első felében, amikor a 12-esek már nem járnak suliba tehát heti 7 órám "felszabadul". Ezért a túlórát nem fizeti ki. Vagyis szerinte a májusi kevesebb óraszám kompenzálja a mostani túlórákat.
Kérdéseim: Igaz ez? Valójában díjazás szempontjából minek számít az érettségi szünet időszaka (mikor a végzős osztályokban tanítóknak több-kevesebb órája felszabadul)? Ha most nem lenne túlórám, akkor arra az időszakra kevesebb bér járna nekem? Hogy van ez, hol tudnék utánanézni a pontos szabályozásnak?
(A történet pikantériája, hogy az érettségiztetésért - írásbelik javítása, szóbeliztetés - igencsak ötletszerűen fizet a munkáltatóm, tavalyelőtt semmit, tavaly meg asszem fél év múlva kaptuk meg a pénzt, persze kamatmentesen...)
Köszömöm