közös megegyezés vs. rendes felmondás


kisgabo # 2004.01.03. 08:51

kössz.

a kollektiv szerint 3 hó végkielégités 3 hó felmondási idő jár. gondoltam 8 hónapra kiegészitem. gondolom nem fogadják el, de akkor részemről nem lesz közös megegyezés. Gondolom ekor kénytelenek megszabadulni a makacs melóstól rendes felmondással.

még soha nem voltam ilyen helyzetben, röhej ez a világ.

the big cat # 2004.01.02. 17:45

A közös megegyezés azért közös megyezés, mert abban a két fél abban egyezik meg amiben akar. Kérhetsz akármit, de ha nem adja, ki nem kényszíretheted. Nem kell semmi több jogcím, minta közös megegyzés.
Automatice rendes felmondással nem vágnak ki senkit. A rendes felmondás indoka nem lehet az, hogy valaki a közös megeyezést nem fogadta el. Ez jogszerűtlen. A létszámleépítés viszont lehet indok. Közös megegyezést csak akkor fogadj el, ha lényegesen több juttatást ajánlanak, mint az rendes felmondás esetén járna.

kisgabo # 2004.01.01. 19:32

eljött az idő hogy a munkaadóm "meghálálja" 5 éves munkámat, ha azt már tisztességes bérrel nem tette. Vélhetőleg jan-feb hónapban leépités lesz a cégnél ( sok ember ) igy mindenkinek van sansza a több szabadidőre. Kérdésem az, ha közös megeggyezéssek kiván kitenni, kérhetek e több végkielégitést (mindegy milyen jogcimen, legyen hogy éveken át megrövöditett ), persze nem mohó módon... ha neadjisten nem irom alá közös megegyezés mert keveslem, akkor esetleg automatice rendes felmondással kivág?? mire érdemes figyelni??

kössz Big Cat. :o)