Felmondás fizu nélküli szabi alatt


the big cat # 2004.01.16. 19:11

A munkáltatói felmondást mindenképpen indokolni kell.

A kérdés itt inkább az, hogy elküldhetnek-e a próbaidő alatt kiadott fizetésnélkülim szabadság idején a a próbaidő alatti azonnali munakviszony megszüntetés jogcímével.

A válasz erre szerintem az, hogy mivel a Munka törvénykönyve kifejezetten jelzi azokat az esetket, amikor a fizetésnélküli szabadság felfüggesuzti valamely jog gyakorolhatóságát a munakviszony belül, de amunakviszonyt magát sohasem, és a próvbaidőről úgy rendelkezik, hogy az a munkaviszony maximum első három hónapja lehet, ezért ha a három hónap eltelet, akár a fizetésnélkülim szabadság időtartama alatt is, ezért már csak rendes felmondással, indoklással mondhat fel a munkáltató.

De szeretném, ha akinek más meglátása van, az megtenné a hozzászólását, mert ennek a tényállásnak a megítélésében nem vagyok teljesen biztos.

(ha amásik eset állna, azaz, ha nyogodna a próbaidő eltelte, akkor ugyan a fizettelen szabadság alatt nem szüntethetné meg amunakviszonyt, de az első napon utána igen.)

Talmács # 2004.01.16. 09:46

Kérdésem, hogy ha próbaidő alatt kiadják a fizetés nélküli szabadságot 1 évre, akkor felmondhatnak-e indoklás nélkül amíg fizetés nélküli szabadságon vagyok?

Előre is köszönöm a választ

Peti