Munkaköri leirás és egyebek


Karika # 2004.05.14. 12:33

Munkaköri leírás nélkül nem lenne szabad munkába állítani a dolgozót. Kérd, hogy készítsék el a tiédet, és adják át a részedre. Így a jövőbeni változtatások esetén lesz viszonyítási alapod.

hotdog # 2004.05.14. 12:10

Köteles-e a munkavállaló kérni a munkaköri leírást? Én közel egy éve dolgozom úgy, hogy nem kaptam ilyet. Sajnos azóta a munkáltató változtatott a munkakörülményeimen, nyilván ez kerülne bele a leírásba, pedig eredetileg nem erről volt szó, igaz csak szóban állapodtunk meg bizonyos körülményekről, a m.szerződés pedig csak a tv. által előírt minimumot tartalmazza. Szerintetek milyen emberre utal az a magatartás, ha látszólag sokkal jobb színben tünteti fel az eladandó munkakört, majd menet közben a próbaidő lejárta után szépen módosít az ő kis elképzeléseinek megfelelően. Megtehet sok változtatást, mert leírva nincs a munkakör. Legalábbis én soha nem láttam.

Hegylako # 2004.02.10. 12:47

Köszönöm

the big cat # 2004.02.10. 11:28

A munkaköri leírást köteles átadni a munakszerződés megkötésekor. De a munaköri leírás lehet sajnos két mondatos is. Ha viszint eddig nem adta oda, akkor kérjétek írásban, tértivevényes levélben, erre muszály lesz reagálnia.

A kollektív szerződésnek nyilvánosnak kellene lennie, és ha van ilyen, akkor van szakszervezet is a cégnél, kérjétek el tőlük.

Ha ezeket nem hajalndó kiadni, akkor bírósághoz fordulhattok.

Hegylako # 2004.02.10. 06:27

Hello!

Többször kértük már fönökünktöl munkaköri leirást de eddig csak igéreteket kaptunk.Mit tehetünk ez ellen?A probléma az hogy azért nem adnak fizetésemelést mert hogy mi csak segédmunkát végzünk,viszont amit hallomásbol tudunk a munkaköri leirásrol az szerint a mostani munkánk kb tizedrészét csinálhatnánk mivel a többihez már szakmunkáspapir kéne legalább.Kértük hogy a kollektiv szerzödést is megkapjuk vagy legalább megnézhessük de erre is csak igéreteket kaptunk.

A választ elöre is köszönöm

Üdv:Hegylako