Cégen belüli áthelyezés egyik napról a másikra


drbjozsef # 2023.03.14. 07:20

Az új vezetőséget semmi nem kötelezi csak az érvényes munkaszerződések.
No, azért van még néhány apróság, ami talán igen. Úgynevezett "törvények", meg efféle bohóságok...

Majordomus # 2023.03.13. 21:19

Az új vezetőséget semmi nem kötelezi csak az érvényes munkaszerződések.

Azt olvasd el figyelmesen!

Kovács_Béla_Sándor # 2023.03.13. 16:07

Nem tudjuk. Keressetek fel egy ügyvédet. Ne nagyon halogassátok, mert a perindításnak 30 napos, jogvesztő határideje van.

Zsuzska0926 # 2023.03.13. 14:49

Szép napot! Egy önkormányzat tulajdonába lévő Non profit Kft nél dolgozom mint szakács. Rajtam kívül még hárman voltunk a konyhán. Március 10 i dátummal megkaptuk a felmondási papirunkat amiben indoklásként átszervezésre hivatkoznak, de ugyan úgy tovább működik a konyha ..tehát szakácsra mindenképpen szükség lesz. Ígéretet is kaptunk hogy át leszünk helyezve ,de sajnos ez nem fog megtörténni ui már új szakácsot keresnek. Kérdésem a következő lenne ..joga van e az új vezetőségnek ezt megtenni ? Mivel átszervezésről van szó nem pedig meg szűnésről .. mivel van közöttünk egy ember aki betöltötte a 60 évét, elvileg Ő védett korban van ...hogyan lehetséges..vagy lehetséges e hogy minket utcára tesznek anélkül hogy fel ajánlanák a munkahelyeket ...

Franciska # 2003.02.21. 10:47

Szerintem ezt csak úgy lehetne megválaszolni, ha pontosan tudnánk, mi van a munkaszerzodésedben, plusz esetleg a munkaköri leírásodban. Az biztos, hogy a munkaszerzodés módosítását csak közös megegyezéssel lehet megejteni, egyoldalúan nem. A leírt két feladatkör eléggé más munkakörnek hangzik, tehát úgy tűnik, mintha egyoldalú munkaszerződés-módosítás volna, ami jogsértő. De ezt nem állíthatjuk biztosan, ha nem láttuk az irataidat.

Blaci # 2003.02.17. 21:47

Eladói munkakörben alkalmaznak egy kereskedelmi részvénytársaságnál.Az állást egy éve újsághirdetés alapján találtam pontosan meghatározott munkakörre.A munkaszerződésben már változó helyű munkakör szerepelt,amikor aláíratták velem,és ennek fontosságára akkor nem figyeltem fel.A cégen belüli áthelyezés tényét -nem tudom hogy ez jogszerű -e volt,egy pénteki napon közölték velem,mondván hétfőtől máshol kell dolgoznom.Az egyik kereskedői munka gyakorlatilag telefonos értékesítés és vevőszolgálati-irodai munka,a másik üzletben történő ácsorgás eltérő munkaidőben és eltérő munkakörrel. Jelen esetben a munkáltató az erkölcsieken túl jogszerűen járt el?