Sorry, igazad van!
felmondási idő
Határozott idejű kinevezése van, tehát a határozatlanra vonatkozó dolgokat nem érdemes idekeverni.
Én úgy gondolom nem így van. A határozatlan idejű közalkalmazoti jogviszonyt lemondással megszüntetheti a dolgozó, a lemondási idő két hónap, ennek kezdetét a lemondásnak a munkáltató általi átvétélétől kell számítani.
Igaz, ha ennyire sürgős megteheti, hogy vállalja a fegyelmit.
Bár nem lehetetlen, hogy a munkáltató elengedje közös megegyezéssel a kért időponttól, ez már kizárólag a munkáltatón múlik. Ha nem nagy nehézség pótolni a munkádat, s emberi oldala van, meg kell próbálni egyezséggel eljönni.
Kártérítés? Csak, ha tartozol valamivel, ezt neked kell tudnod, egyéb kártérítés nem hiszem, hogy felmerülhetne, arról tudnál. ( ami fel szokott merülni ruhapénz időarányos része, ilyesmi)
Köszönöm a választ.
A fegyelmit is vállalnám végső esetben.
Kártérítési igény ebben az esetben felmerülhet-e, és ha igen, akkor milyen összegről? Nem gondolom, hogy kárt tettem volna, de szeretnék ezzel tisztában lenni.
Közös megegyezés csak akkor jön létre, ha a másik fél is akarja. A jogviszony abban az időpontban szünik meg, amiben megegyeztek. Azzal azért legyél tisztában, hogy a határozott idejű jogviszonyt nem lehet csak úgy felrugni. Ha a munkáltató nem egyezik bele, akkor ebben a formában nem tudod megszüntetni. Egy megoldásod marad, még pedig az, hogy nem mész be dolgozni. Ekkor elküldenek fegyelmivel. Ha ezt vállalod?
Most olvastam újra, amit írtál. Felmentési idő nincs. Felmondási idő van? Ha van, akkor milyen hosszú? És az, hogy nincs felmentési idő, netán azt jelenti, hogy nem lehet elengedni a felmondási időt? Nem értem.
Köszi! Ezek szerint szabad vagyok, mint a madár? Amint átvették a felmondást, a munkaviszonynak annyi?
Vagy? Köteles beleegyezni a másik fél is? Mi van, ha nem egyezik bele?
A határozott idejű közalkalmazotti jogviszony lemondással nem szüntethető meg, csak közös megegyezéssel. Felmentési idő pedig ebben az esetben nincs.
Határozott idejű kinevezésem van, de még három évre szól.
A kinevezésben semmi sincs a felmondási idővel kapcsolatban, gondolom akkor 30 nap, nem?
Ja és a valódi ok, hogy utazással + babysitter költséggel együtt gyakorlatilag nullszaldós nekem ez a részállás, tehát a semmiért dolgozom :-((( Ezért szeretném otthagyni.
Családi okokra hivatkoztam.
Közös megegyezést nem írtam bele, de valójában majdnem mindegy, milyen formában válunk el. Nekem úgy is jó, ha én mondok fel.
Van ajánlócetlim a levélhez, július közepén adtam fel, de szeptemberig tart a szabadságom.
Szóval, mikortól ketyeg szerinted a felmondási idő? Egyáltalán, így ahogy írtam szerinted jó a felmondás?
Holnap megkérdezem az intézmény vezetőjét is, bár arrafelé mostanság nem nagyon van élet, remélem megtalálom és akkor tisztázzuk a dolgokat.
Nagyon jó lenne, ha nem kellene tovább dolgoznom, és valahogy ezt szeretném elérni.
Fontos, hogy közalkalmazott vagy, a szabadság az szabadság , nem felmentési idő. Lehetnél kicsit pontosabb is, kérted a munkaviszonyod megszüntetését, mikortól, s mire hivatkoztál- vagy közös megegyezéssel gondoltad? Egyáltalán nem mindegy! Majd kiderül a válaszodból, s határozatlan idejű kinevezésed volt? Lehet, jobb lett volna előbb kérdezni, aztán írni.
A feladásból okulj, mindig legyen nyoma és másolata, biztos megkapták, s írhatsz-e másikat?Minek írnál? Már túl vagy rajta. Ha válaszolsz a kérdésekre, konkrétabb választ kaphatsz.
Ha ennyit írtál az egy közös megegyezésre utaló kérésnek tűnik, innen tényleg közös megegyezés a további is, lehet jól kiszúrtál magaddal...
Előzőhöz kiegészítés.
Közalkalmazott vagyok. Nem tudom, fontos-e a téma szempontjából.
A felmondásnak elvileg nyoma kell, hogy legyen az iktatókönyben.
A felmondásban azt írtam le, hogy kérem az ekkortól és itt fennálló munkaviszonyom megszüntetését. Jó ez így, vagy mást is bele kellett volna írni?
Kedves fórumozók, nekem is lenne ebben a témában néhány kérdésem.
Ha a felmondás szabadság alatt történt, akkor a felmondási idő a szabadság letöltése után kezdődik vajon?
Hiba-e írásban elküldeni a felmondást? Ebben az esetben nem tudom szignáltatni. Sajnos én azt hiszem, elkövettem ezt a hibát, meg is kapták, de hát vallhatják azt, hogy nem. Érdemes lenne beadni egy újat és azt szignáltatni?
Kérhetem-e a további munkavégzés alóli felmentést? Ha igen, írásban kell kérnem, vagy szóban is elég megegyezni?Ezt a kérelmet kell-e szignáltatni, vagy ilyesmi?
Nagyon nem lenne jó ledolgoznom ezt az egy hónapot. Elvileg még járna nekem pár hónap GYED-feltéve ha igényelném. Ha egy hónapra most GYED-et igényelnék, ezzel kivédhetném-e a felmondási idő alatti munkavégzést? Vagy a GYED lejárta után ugyanúgy végig kellene csinálnom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kedves K.V.B., figyelmen kívül hagytad, hogy munakvállói felmondásról van szó, ahol a teljes felmondási időt ki kell tölteni, ehhez még "igazgatói határozat" sem kell, a munkáltatónak semmiféle felmentési kötelezettsége nincs. Ellenben ha a munkavállaló ezt a rendelkezést megszegi a munkáltató két havi bérnek megfelelő átalánykártérítésre, valamint az összes ezt megahaldó kárára is jogosult.
Szia!
Köszönöm, a választ!
Közben sikerült túlélnem a kritikus hétvégét. Most egy olyan megállapodás született közöttünk, hogy közös megegyezéssel elmehetek a "felmondási időm" végén, én ezért "cserébe" ledolgozom még a maradék pár napot. Ennyit már csak kibírok:)
- amúgy azt olvastam a "másik" fórumon, hogy ha én mondtam fel, és ragaszkodnak a munkavégzésemhez, akkor köteles vagyok ledolgozni a felmondási időt.De szerencsére, az idő megoldotta a dolgot, és számomra már nem aktuális a kérdés (jelen pillanatban) Köszönöm figyelmed! S
Szerintem az igazgatói határozat a Munka Törvénykönyvével ellentétes, mivel a törvény úgy fogalmaz, hogy a munkavállalót a munkavégzés alól a felmondási idő legalább (!) felében fel kell menteni a munkavégzés alól, és ennek a felmentési időnek a felét is a munkavállaló által kért időpontoknak-időtartamnak megfelelően kell kiadni. Ez a rendelkezés biztosítja, hogy a munkáltató is gondoskodni tudjon az új munkaerő utánpótlásáról és betanításáról, és a munkavállaló is el tudjon menni pl. állást keresni, interjúra stb.
A felmondási idő ledolgozandó része a munkáltató számára garanciális jogintézmény, a felmentési idő pedig a munkavállaló számára jelent garanciát a folyamatos munkaviszony-létesítésre.
A munkavállaló javára bármikor eltérhet a munkáltató, de a garanciális szabályokat nem fordíthatja egyoldalúan saját javára!
Mivel az igazgatói határozat jogszabállyal ellentétes, nem kell figyelembe venni, ezért úgy gondolom, hogy elkezdheted letölteni a felmentési idődet.
Azért előtte tisztázd az illetékessel, hogy most azt a részét kívánod kivenni, ami Téged jogszabály szerint választásod alapján illet meg, azaz az egynegyed részét.
Majd írd meg, ha lehet, mit lépnek rá.
Sziasztok!
Van egy problémám, amire sos-ben kellene nekem válasz! Kell nekem holnap dolgozni menni?
Július 22-én beadtam a felmondásom. A szerződésemben 30 nap felmondási idő kikötése van (a szerződés nem kollektív szerződés). Nos, nekem mostanra túlcsordult a hócipőm.... Kérdés, hogyha ők aláírattak velem, a szerződésen kívűl, egy igazgatói határozatot, miszerint KÖTELES vagyok (nem csak én, hanem mindenki, aki felmond) ledolgozni a 30 napot. Ez tényleg így van, vagy -ahogy már hallottam, nem vagyok köteles munkába állni a felmondási idő második felében? Szóval, betelefonálhatok-e én holnap délelőtt, hogy nem megyek már be többet? Egy országos diszkonthálozatnál vagyok üzletvezető, tavaly októbertől, holnap 12-kor kellene ismét munkába állnom. Válaszotokat előre is köszi!
S

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02