koztisztviselo felmentese


csufi99 # 2004.08.20. 19:46

Én látok tisztán. Kirendeltek, vagy áthelyezéssel kerültél új helyre, pontosan írd le.
Azt sem értem a per miben folyt, amit veszítettél. Előbb tettetk ki a lakásból és utána állásodból? Milyen iratod van a szolgálati lakásról?Mi van a bérleti szerződésben?

BlueFlower # 2004.08.20. 15:37

Folytatom, mas temacim alatt, mert ugyunk munkaugyhoz is kapcsolodik.
Megeteheti-e azt a munkaltato, hogy athelyezi egy - ez esetben koztisztviselot - egyik helyrol a masikra (videkrol a fovarosba), hatarozott idore biztosit neki lakast, szoban allandoan kenyszeriti a 'lakasproblemajank a megoldasara' minek kovetkezteben az illeto eladja videki lakasat, de az arabaol Bp-en semmit sem tud venni igazan, majd a berleti ido lejarta utan a munkaltato munkaviszony megszunese nelkul jogcim nelkuli hasznalonak minositi a munkavallalot, lakber tobszoroset ro ki s a vegen, miutan a munkavallalo nem fogadja ezt, birosagi vegzessel szabalyosan az utcara kidobja az illetot (akinek harom apeo gyermeke van). Helyesebben meg nem kerultunk utcara, mert engem onnan legfeljebb rendori kiserettel visznek. Nem kertem athelyezesemet, ha elvallaltam az athelyezest, azt en vilagosan irasban adtam a foosztalyvezetonek, hogy csak is kizarolag szolgalati lakas fejeben. De ez mit sem szamitott. Elso fokon elvesztettuk az ugyet, raadasul felmentettek koztisztviseloi allasombol.
Lehet tenni valamit ebben az ugyben? Karterites kovetelni? Milyen cimen?
A lakas mellesleg kis lyuk, de egy hibaja van, Rozsadombon talaltatik, olyan helyen ahol fiatal brokerek nagy penzt fizetnek pici lakasokert.
A tavalyi evvegi koztisztviseloi elbocsatasi hullambol adodoan voltak karteritesi ugyek. Halas lennek minden javaslatert,
BlueFlower