Iskoláztatás közalkalmazottként


kiskobak # 2004.08.27. 04:01

Szia Karika!

Olyan szintem vagyok kötelezve erre, hogy 2011-ig meg kell csinálnom eg yszakvizsgás képzést, mert a diplomához kell állítólag. Úgyhogy igen, kötelezve vagyok. Ennek ellenére nem fizeti ki az egészet, ha nem lenne a másik kolléga, akkor is csak a 80%-ot fizetné.
azoknak, akik most mentek föiskolára, mert nem volt diplomájuk sem kapnak sok pénzt, bár államira mennek, de már eleve a jelentkezést (6000ft) sem kapták meg.

Köszönöm a gyors választ!


Kiskobak

Karika # 2004.08.26. 20:12

A kérdés az, hogy a képzésre köteleztek-e, vagy saját elhatározásból tanulsz. Ugyanis, ha köteleztek, nincs tanulmányi szerződés, a munkáltatónak minden költséget fizetni kell. Egyéb esetben lehet tanulmányi szerződést kötni. Az viszont a munkáltató mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy a tanulmányi szerződésben a törvény által rögzítetteken (fizetés nélküli szabadnapokon) túlmenően milyen kedvezményeket biztosít (tandíj, vizsgadíj fizetése, a foglalkozásokon való részvételre fizetett szabadnapok biztosítása stb.).

kiskobak # 2004.08.26. 15:57

Kedves mindenki!

Remélem tud nekem valaki segíteni. szeptembertöl szakvizsgával egybekötött továbbképzésre járok, mellette óvodában dolgozom. A kérdésema követekezö: kell-e ilyenkor tanulmányi szerzödést írni? ( a tandíj felét fizeti csak a vezetö, mert túl drága és más is jár ilyen drága továbbképzésre, állítólag nincs annyi pénz, hogy mindkettönknek kifizesse a 80%-át, így mindketten a felét kapjuk). Ha nincs tanulmányi szerzödés, akkor milyen módon kaphatok napokata vizsgaidöszakra, vizsganapokra?

Most más hirtelen nem jut eszembe, de ha valakinek igen, és leírja, mire figyeljek, nagyon megköszönöm!

Kiskobak


Kiskobak