Ünnepnap utáni munkakezdés

efi99 # 2012.01.03. 17:06

Nem tiltja semmi (pihenő értelemszerűen meg van az előző napi ünnepnap miatt), más kérdés, hogy ott már nagy bajok vannak, ahol 8 helyett éjfélkor kell kezdeni. Minek? Mit csináltok reggel 8-ig (délig), amit napközben nem lehet?

Lótusz # 2012.01.03. 12:14

És ha nem olyan a munkaköröm, akkor mi a történet? Nem találok erről semmit, és szükségem lenne segítségre! Berendelhet-e a munkáltató 27-én hajnali 00:01-kor ha a munkaköröm szerint, beosztásom szerint "csak" 27-én reggel 8-kor kezdenék?

Gabicsek # 2012.01.02. 20:38

Arra gondoltam, ha valaki pl. január 1-jén ügyeletes, az azt jelenti, hogy éjfél után már berendelhetik.

Lótusz # 2011.12.30. 21:24

Engem ez azért érdekelne, mert másodkézből származó információim szerint reggel 6 óráig nem rendelhet be.
A "ha olyan a munkaköröd mit takar"? Kereskedelmi terület, nappali munkakör - munkarend, szerződésben nincs rendkívüli munkavégzés.

Gabicsek # 2011.12.29. 20:36

Úgy gondolom, hogy éjfélig tart, mert az éjféli utáni dátum már nem ünnepnap. És mivel munkanap már utána egy perccel is, berendelhet, ha olyan a munkaköröd. Ebből a szempontból szerintem mindegy hogy éjfél után egy perc, vagy reggel 7 óra, naptár szerint már nem ünnep.

Lótusz # 2011.12.29. 17:10

Érdeklődni szeretnék, az ünnepnap utáni munkanappal kapcsolatban van-e bármilyen szabály mely befolyásolja, hogy ünnepnap utáni munkanap mikor kezdődhet? Azaz ünnepnap pl. december 26. "véget ér éjfélkor", és a munkáltató berendelhet már éjféltől vagy éjjel egytől dolgozni?
Nincs éjszakai műszak, és állandó éjszakai munkavégzés, nappal dolgozunk, a munkanapok 8-kor kezdődnek, kéthavi munkaidőkeret van.

Lótusz