Nagyon köszönöm a segítségedet, jó, hogy létezik ez a fórum és ilyen gyorsan választ kapok a kérdéseimre, így már tisztában vagyok bizonyos jogaimmal és tudom, mivel érvelhetek ebben az ügyben.
soci
Nagyon köszönöm a segítségedet, jó, hogy létezik ez a fórum és ilyen gyorsan választ kapok a kérdéseimre, így már tisztában vagyok bizonyos jogaimmal és tudom, mivel érvelhetek ebben az ügyben.
soci
Ez esetben a szabadság elrendelése jogellenes. nem kell elvileg kérned semmit, egyszerűen nem írhat ki szabadságot. Fizetést is kell adnia, rendes munaknap. Az ő nyomora és baja, hogy nem tud munkát adni neked, és nem jelezte ezt időben. persze ha nem akarsz konfliktust, akkor akárhogy megegyezhetsz.
A szabadidődet nem oszthatja be. A túlmunka elrendelésének szabályai vannak. Gondolom heti 5*8 órában dolgozol, ebben az esteben nem létezik olyan kombináció, amelyben a hétvége mindkét napjára teljes egészeben elrendelhetne valamit.
Köszönöm a választ. Azt végül is sejtettem, hogy jogos, csak azt nem tartottam jogosnak, hogy aki részt tud venni a céges összejövetelen, annak nem kell kiíratni a két nap szabadságot, aki viszont nem tud elmenni, annak kötelező kiírni. Egyáltalán milyen formában szabályozhatják a hétvégémet? Úgy tudom, vasárnap semmire nem kötelezhetnek. Egyébként múlt hét végén jelentették be, kör-email formájában. Ez esetben mit tudok tenni, így, hogy nem 1 hónappal ezelőtt rendelték ezt el ? Lehet kérni, hogy ledolgozzam a kieső munkaidőt és így ne kelljen kiírnom a két nap szabit?
soci
Igen, jogos, sőt itt valójában kedvezményt nyújt, mert elrendelhetné a szabadásg kivételét bármiféle kompenzáció nélkül. Án a szabadság kiadása előtt 1 hónappal teheti meg ezt. Tehát, ha mondjuk csak most héten jelenetette be, akkor sajnos ő bukta a két napot, az nem szabadság hanem munakvégzés alóli felmentés a munkáltató érdekkörében felmerült egyéb okból, és arra fizetés jár, rendes szabadságot nem vonhat le. A hétvégi kirándulás micsoda? Arra attól tartok nem kötelezhet.
Kérdésem a következő: munkahelyemen hétfő és keddi napra felújítást, festést szerveztek. Így ezen a két napon nem kell dolgoznunk. Munkáltatóm kikötötte, hogy akkor nem kell kivenni a két napot szabadnapként, ha a következő hétvégén (szombat-vasárnap) céges kiránduláson veszek részt. Amennyiben nem megyek el az összejövelre (és valójában nem tudok elmenni más elfoglaltság miatt), ki kell íratnom a két nap szabadságot. Kérdezem, jogos -e, hogy munkáltatóm ilyen feltételeket szab? Előre is köszönöm a segítséget.
soci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |