Külföldi Munka átverés áldozatai!


Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.30. 16:51

Ezt itthon is átélhetted volna. Sok költséget megtakarítottál volna.

Marilla12 # 2020.10.30. 16:04

Angliai munkavállalás takarító cégnél
Szívás felsőfokon
Mit tehetnénk, lehet-e valamit tenni?

Jogi segítséget szeretnék kérni az angol munkajogot ismerő szakembertől.

Röviden a történet:

Sikeres interjú, Dél-Angliában, takarítói főállás, magyarokat foglalkoztató cégnél.
Megérkezésünket követően másnap, még a meló elkezdése előtt aláírtuk a kétnyelvű szerződést + a kolléga a céges autó használatára jogosító dokut.
Abból 1 pld. volt, ezért a tartalmát nem ismerem.
Az első munkanap, céges autó hiányában maga a főnök vitt el minket a házhoz, amit ki kellett takarítani, azt követően pedig vissza is vitt minket a szállásra.
Az újdonsült kollégámmal nem ismertük egymást, nem tudtuk, hogy ki és mit bír, első munkánál ez nem dráma.
A munkát tisztességgel (sok extrával) elvégeztük, mivel semmi tájékoztatást nem kaptunk arról, mit és hogyan, milyen tisztítószereket használva dolgozhatunk, lévén a tisztítószereket nem a cég biztosította, hanem a megrendelő háztartásában lévő tisztítószereket kellett használni.
Az én takarítási tapasztalatom átsegített minket a kezdeti nehézségeken és csupán 10 perc többletmunkával, de befejeztük a munkát.
Másik helyre nem kellett menni, így nem volt probléma az idő faktor. Kárt nem okoztunk. Azért megkaptuk a késedelemért a fejmosást.
Első melóként odatettünk magunkat és ezt a megrendelő, privátba honorálta is.

A munkaadó jött értünk s amint megérkeztünk a szállásra, azt közölte velünk, hogy az ügyfél éppen akkior SMS-ben tudatta a munkaadónkkal, hogy nem szeretné, ha legközelebb is mi mennénk oda takarítani, mert számára nem voltunk szimpatikusak, különösen a munkatársam, aki oversize.
Ez volt az indok, hiába dolgoztunk szépen az ügyfél megelégedésére.
Nem hittem el, mert a megrendelő viselkedése és a munkánk privát honorálása épp ennek az ellenkezőjére engedett következtetni.
Kértem, mutassa meg az SMS-t, de nem volt hajlandó rá.

A hét minden napjára be voltunk táblázva, de azt mondta a munkaadó, hogy így nem meri megkockáztatni azt, hogy a többi helyre elmenjünk, mert valószínűleg mindenhol ugyanez lenne a probléma és ő nem akarja, hogy miattunk lemondják az ügyfelek a megbízásokat.
Keressünk másik állást vagy menjünk haza, még néhány napot maradhatunk.
Nem nagyon fogtuk fel először, hogy ki vagyunk rúgva.

Szegény kollégám a két nap alatt, annyi ócsárlást kapott a termete miatt ettől a munkaadónktól, hogy már az én gyomromat is megfeküdte.
Rettenetesen megalázó volt, ahogyan beszélt vele, nagyon szégyelltem magam a főnököm helyett is.
Azt gondolom, hogy neki nem jöttünk be és kitalált ezt-azt és gerinc hiányában rákente a megrendelőre.
Valamint további problémát jelentett az, hogy a sofőrnek is alkalmazott kollégának a magyar jogsija folyamatban volt, angol meg nem is volt, hiszen sosem vezetett jobb oldali kormányos autót, így azt a közlekedési szabályrendszert sem ismerte. Ettől függetlenül simán beültetett volna egy olyan autóba, minden felkészítés, gyakorlás nélkül, ahol nem volt felkészítve a sofőr kolléga.
Ezt kifogásoltam. Nyilván nem szállok fel egy olyan repülőre, ahol nincs kiképezve a pilóta.
Nem tetszett neki.

Amíg a kollégámmal csak telefonon beszéltek, ez a "hiányossága" nem okozott fejtőrést a munkaadónak, "mindent megoldunk, semmi probléma nem lesz"... amióta meglátta a termetét, csak fikázta, sértegette - pedig ő vette fel a munkára - így azt gondolom, inkább az volt a probléma, hogy a kollégát az oversize miatt erre a típusú munkára nem találta alkalmasnak. Akkor azt kellett volna mondania, tisztességesebb lett volna: sorry nem erre számítottam, így nem vállalom az alkalmazásodat, időre kell dolgozni, sokat kell hajolni, gyorsnak kell lenni...tévedtem, fizetem a következő munkahelyedre az utat, vagy a visszautat. A megbízóit fejőstehénnek, az alkalmazottait szükséges rosszként kezeli, de ez ilyen selyemhernyó típusú ember, akit ha megpróbálnánk eltaposni, kirúgná magát.
Hozzáteszem az utolsó megtakarításainkon utaztunk ki, erről ő tudott is. Szépen fuvolázott a telefonba.
Szórakozik az alkalmazottai megélhetésével. Magyar magyarnak farkasa egy olyan helyen, ahol igazán kiszolgáltatott az ember.

Ez a munkáltató mindkettőnknek komoly anyagi problémákat okozott.
Két nap eltéréssel a kollégámat belezavarta egy újabb költségbe, ami nem volt tervezett, nem egyeztetett vele a várható költségekről, jóval drágábban tudott hazautazni, mint amennyi pénzzel rendelkezett. De mégis haza kellett jutnia valahogy. Nem hogy nem fizette a visszautat, hanem elegánsan közölte: old meg!
Sokat nem lehetett vacakolni, mert a csomagolás közepette azt vettük észre, hogy megérkezett az újabb páros, akiket 20 percig a jó kis angliai áztató esőben várakoztatott.
Ekkor aztán végképp leesett, hogy még a szobánkba sem maradhatunk, mert itt a váltás. A még néhány napig maradhattok, az ő olvasatában nem tudtuk, hogy mit jelent.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ezért őt senki nem vonhatja felelősségre? Büntetlenül megtehet bármit? A magyar kivágja az utcára a saját nációját?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A fenti történettel kapcsolatos kérdéseim:

  • megteheti-e a külföldi munkáltató büntetlenül, csakúgy kivághat minket, csak mert nem voltunk szimpatikusak és miattunk nem meri kockáztatni a megbízásokat, miközben a munkánkra nem volt panasz?
  • jogszerűen jár-e el a külföldi munkaadó akkor, amikor az egyik munkából a másikba eljutást nem fizeti ki, még készenléti díjjal számolva sem,holott munkaidőben vagyunk (nem herevere van meg tv nézés). Az utazás is a munkaidő része, amikor egyik helyről a másikra kell eljutni.
  • jogszerűen jár-e el a munkaadó, amikor bármennyi órás takarításnál megfelezi az órabérünket? Pld. mindketten 6 órát vagyunk egy házban takarítva, de fejenként csak 3 órát fizet ki, mert hogy a megrendelő 6 óra takarítást rendelt?
  • jogszerűen jár-e el a munkaadó, amikor kizárólag magyar jogosítvánnyal (vagy esetünkben anélkül) vagy angol jogosítvány nélkül kényszeríti bele a munkavállalót - munkaköri kötelességénél fogva - a sofőrködési munkába?

(Tudtommal, ha igazoltatás van, minden felelősséget a munkavállaló visz, pedig céges autóban ül, a munkájának a része.
A munkáltató tud róla, mégis a munkavállaló húzza a rövidebbet.
Tudatosan nem hiszem, hogy ilyet bevállal valaki csak, ha meg van vezetve.

Köszönöm szépen!

Toxictwins # 2020.02.20. 11:09

Sziasztok!

Nekem az euworkkel kapcsolatban van problémám. Röviden szerődést kötöttünk velük, kimentünk angliába kifizettünk előre mindent, viszont amikor kiértünk a szoba és a ház, nagyon mocskos volt, koszos, undorító, nem is tudtunk ott maradni még éjszakára sem, jeleztük a landlordnak (aki az euwork szállásadó partnere) és az euworknek is. Sajnos sokáig ignoráltak minket, és azt a választ adták hogy aláírtuk a szerződést ennyi, nagy nehezen felvettük a kapcsolatot az euwork vezetőjével angolul, aki szintén mossa kezeit, pedig a szerződésben benne van hogy segítenek ha bármilyen probléma adódik a szállásadóval. Kiderült közben a lakás nem legálisan van kiadva, nincsenek engedélyek stb. A pénzt nem hajlandóak vissza adni. Mi angliában ezt bejelentettük, viszont kint azt mondták hogy vegyük fel a kapcsolatot egy magyar ügyvéddel is, mivel ez magyar ügy is. Nos ehhez keresek valakit, aki tanácsot ad, esetleg ügyvédet ajánl aki tud angolul is, mert a beszélgetések, email-ek angolul vannak nagyrészt.Hát röviden ennyi. A cégvezető angolul leírja, hogy tudnak mindenről, hogy ezek illegális lakások és a landlord is emailben leírja hogy 6 éve ad ki szobákat hogy nincs bejelentve senki oda és nem adózik utánuk. Mi vissza akarjuk kapni a pénzünket.
Hát röviden ennyi. Azoknak a válaszát is várom akik ugyanígy jártak, hallottam hogy vannak mások is.

gerbera317 # 2019.06.27. 08:40

Ha a munkálttó az Optimum Trend, akkor a munkaügyi bírósághoz fordulhatsz. Ha a munáltató a német cég. akkor ott kell ügyvédet fogadni, aki majd tudja, mi a teendő.

lynxh # 2016.10.13. 14:49

Üdv!

Elnézést, ha kicsit hosszúra sikerül, az üzenet végére írok egy összefoglalást, ha valaki nem akar ezen végigmenni.

Kifejtve tehát:
Augusztusban kimentem Hollandiába egy termeléstámogatói munkára elektronikai gyárba. Legalábbis itthon ezt hirdették, interjún a korábbi gyártósori gépkezelői tapasztalatom érdekelte őket legjobban és egyértelműen azt mondták ilyen tapasztalattal keresnek embereket hasonló gyárakba, majd erre a munkára vettek fel, legalábbis ezt mondták. Egy gyártósori gépkezelői munkát hagytam itt miatta, kb. 135.000 Ft volt a nettó havi fizetésem, igaz voltak benne kötelező túlórák, 12 órázások, de legalább a hiteleimet is tudtam fizetni és egy kevés maradt is megélhetésre. De mint senkinek, a robotmunka nekem se volt elég, külföldre pedig rég ki akartam menni. Angolul elég jól beszélek, erre a kínált munkára pedig az volt az elvárás a gépkezelői tapasztalat mellett.
Hollandiában azonban kiderült, hogy nemhogy nem vettek fel ilyen munkára, konkrétan semmilyenre. Első két napomat EPT tanfolyamon töltöttem, majd egy nap fűnyírózás, amíg megkapom a "végleges" munkám, aztán elvittek a gyárba, de meglepetésemre nem a termelési területre irányítottak, hanem a raktárba: nehéz fizikai munka. Ha lett volna orvosi alkalmassági, talán könnyebb lett volna elmagyaráznom nekik, miért is nagyon rossz ötlet ez nekem, röviden: egy rossz hajolás vagy nagyobb emelés és szupraventrikuláris tachycardia alakul ki nálam, ami bár nem életveszélyes, nagyon nem egészséges és esetemben gyógyszeres megelőzés nincs, elektrofiziológiai vizsgálat során pedig megállapították, hogy bármilyen, a felesleges ingerületvezetést megszüntető beavatkozás 70% eséllyel olyan károkat okozna, hogy pacemakerre lenne szükségem. Erre raktárba küldtek, szalagról, percenként kb. 20 db., 8-16 kg-os csomagot pakolni raklapra, vagy raklapról szalagra. Vagyis folyamatos emelgetés és hajolgatás. Itt csak a szerencsén múlt, hogy épp volt dobozolás így átküldtek oda, de a közvetítőnek már mondták, hogy nem várnak vissza.
Miután reklamáltam a közvetítőnek, hogy nem erről volt szó és kérdeztem mégis hol van a munka, amire jelentkeztem, amiről interjún szó volt és amiért kijöttem, közölték, hogy soha nem is volt ilyen, csak nehéz fizikai munkára közvetítenek embereket és a nekem kiosztott még a legkönnyebb a lehetőségek közül.
"Nagylelkűen" felajánlották, hogy maradhatok egy hétig a szálláson és megpróbálhatok magam másik közvetítőt vagy munkát keresni... vagy jövök haza, ez esetben utólag fizetnek €65 hazautazási támogatást és bontjuk a szerződést. Mivel ekkor már csak kb. €110 volt nálam, a hazautazás pedig €95, nem kockáztattam, egyébként se láttam sok esélyt rá, hogy bármiféle ismeretség vagy kapcsolat nélkül tudjak gyári munkát találni, igaz e ponton már gyártósori összeszereléssel is beértem volna.
Hazajöttem tehát. Most nincs munkám, előző munkahelyemre, amit emiatt hagytam ott, nem mehetek vissza, korábbi Diákhitelből származó adósság szakad a nyakamba, havi 46.000 Ft-ot kéne fizetnem és ez már fizetéskönnyítés (pont nem volt munkám, amikor el kellett volna kezdeni törleszteni és valamiért ez a szerintük legkedvezőbb megoldás), most a NAV-val akarják behajtatni a teljes 3.500.000 Ft-ot, na meg persze ki tudja mennyit számolnak még arra rá, de mivel nincs semmim, amit lefoglalhatnának, azt mondják inkasszó megy majd a bankszámlámra és marad is, amíg el nem fogy a tartozás.

TL;DR:
Itthagytam egy nem jó, de vállalható, havi átlag 135.000 Ft-os fizetésű gyári munkát, ritka stabil pozícióval, hogy kimenjek Hollandiába egy még jobb pozícióba és persze heti €350-s fizetésért. Erről már kint kiderült, hogy az nem létezik, csak nehéz fizikai munka van, amit én nem végezhetek. A közvetítők "nem értették", miért mentem ki ezt tudván, holott itthon nagyon nem erről volt szó, amit persze kint tagadtak, itthon meg azt tagadták, hogy tudtak volna róla, hogy kint ez nem létezik. Most itthon vagyok, nincs pénzem, nincs munkám, NAV behajtás a nyakamon, esélyes, hogy milliós inkasszó kerül a bankszámlámra, visszaút a korábbi munkámba nincs, ahol lakom, más munka nincs, ahol meg lenne munka szállással, interjúra sem tudok elmenni, mert pénzbe kerül. Nincs aki kisegítsen ilyen téren, az egész család az épp-hogy-megélhetés és az anyagi csőd között egyensúlyozik, én voltam még a legjobb helyzetben idáig.

A két nap, amit kint ledolgoztam sosem került kifizetésre, se a hazautazási támogatás.
Mit tehetek tehát? Beperelhetem őket? Minimum azért, ami megjár, de mivel átvertek, kártérítésre is jogosultnak érzem magam. De egy fillérem nincs, nem tudok ügyvédet fogadni, én pedig semmit nem értek a joghoz, főleg nem ebben az esetben, hisz Magyarországról perelnék egy Hollandiában működő lengyel céget.
Mik a lehetőségeim? Lenyelni nem akarom, hogy átvertek és emiatt mélyebbre kerültem anyagilag, mint valaha és jelenleg nem is látok kiutat. De mit tehetek?

KlaudiaP # 2016.04.20. 19:41

Én olyanba futottam bele, hogy erkölcsi bizi forditásér fizettem egy öregnek nem tűnő fazonnak, mert aztmondta, hogy kell az ausztriai munkához, aztán meg hiába hivtam, nem volt meló.

Később az atvn is volt erről cikk.

"Mintegy 200 munkavállalót vert át nemrégiben egy 57 éves budapesti férfi, aki az egyik internetes oldalon ajánlott külföldi munkalehetőséget. Cége a hirdetés szerint 3 osztrák munkahelyre közvetített ki munkásokat. Az "állásinterjú" után néhány nappal a jelentkezők e-mailt kaptak a munkaközvetítőtől, melyben arról értesítette őket, hogy az interjú sikeres volt, és egyben megkérte őket, hogy postázzák el meghatározott irataik fénymásolatát, valamint elkért tőlük 11.600 forintot az erkölcsi bizonyítvány fordítási díjaként. A sértettek a pénzt átutalták, majd várták az újabb értesítést - a közvetítő azonban soha jelentkezett, sőt telefonon sem lehetett többet elérni."

Vigyázatok!
Klau

Port-Land # 2016.04.18. 22:40

Sajnálattal tudatjuk, hogy különböző 'Fórum' oldalakon és 'Weboldalon' próbálják megvezetni a 'Port-Land Vendéglátó Csoport ' jelentkezőit!

Sajnos valósnak tűnő állitásokat irnak egyes konkurens cég megbizottjai, bár Mi a véleményszabadság oldalán állunk, azonban ezek meg nem történt esetek, csupán cégünket próbálják lejáratni!
Rossz hirnév keltés miatt 'Cégünk' és az 'Index.hu Zrt.' is megtette a megfelelő jogi lépéseket!

Javasoljuk az olvasóknak, hogy csak valós személyeknek higyjenek, és ne olyanoknak, akik álnév mögé bújnak!

Alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak a részletekről:
http://www.vendeglatosuli.hu/hirek/Vigyazat!_Alhirekkel_probaljak_megteveszteni_a_VendeglatoSuli_hallgatoit!_98/

Vagy akár felvehetik a kapcsolatot létező személyekkel: Végzett Hallgatók, Több tiz éves szakmai múlttal biró Oktatók, Munkaadók! (Akár megbizonyosodhatnak engedélyeinkről!)
www.vendeglatosuli.hu

SugárBerci # 2016.04.14. 10:36

A hozzászólást a szerkesztők moderálták, mert az nem felelt meg a fórum felhasználási feltételeinek.

Bbukta # 2016.04.13. 05:01

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy mi van akkor ha,
Március 2.- Április 10.-ig voltam kint Németben egy, nem munkaközvetítő által kiadott cégnél voltam hanem magánál a Német cégnél voltam szakács(mosogató).
Egy bizonyos 1000xes €-s havi nettó bérre mentem ki. Itthon felrúgva mindent...
Nah itt jön a bökkenő, mégpedig az hogy:
Amikor atleptem a hatart irtam a munkaltatonak hogy mar uton vagyok...ekkor jott az a valasz hogy, hát hogy O nem tud 1000 €-nal tobbet adni havonta.
De mit csinalhattam volna mar lassacskan fel uton jartam.. amikorra kiertem akkor mar csak 700€/ho lett a vege am de 900€ra voltam bejelentve, valamint ezekbol O levont ezt azt is... mikozben nem ez volt megbeszelve. Nah innentol jon a harci helyzet...
Sem belepteto papirom nincs, sem pedig kilepteto papirom nincs meg... valamint meg abbol a kis penzbol is az utolso hetemet nem fizette ki, valamint kaptam 350€-t! Nah de ebbol ugye valahogy haza keellett jonnom ami ugye -100€ hat akkor bacca meg... mas szoval szakepesitett szakacskent, 250€-ert mosogattam... ugyhogy ennek felyeben kerdezem en azt

Mit csinaljak? Kihez tudnek valamilyen segitsegert fordulni? Be lehet hajtani azt a penzt amiben megegyeztunk? Vagy legalabb azt a kicsike kis penzt is amire be voltam jelentve? Igazabol 2 napja vagyok itthon es kereshetek ujra valamilyen allast... hat ez marha jo lesz... esetleg menjek be a Nemet-Magyar konzulatusra?! Am de tovabb megyek efelol... megpedig ugy hogy anno 2012 ben viszont Hollandiaban is dolgoztam... valakinek valamilyen Otlete esetleg lenne hogy onnan legalabb a papirjaimat valahogy behajtsam?! Valamint az hogy a 2012-13 evre vonatkozo Holland ado-vissza-teritesemet vissza lehet igenyelni?

Elore is koszonom a valaszokat!!!

Nikidonka # 2016.04.07. 18:15

Én is hallottam már olyat, hogy egyes cégek alkalmazottjainak kell fórum oldalakra irogatniuk rágalmazó leveleket álnéven, mert annyira nem megy a saját cégüknek az üzlet, hogy megpróbálnak lejáratni más cégeket különböző hazugságokkal. Ez azért elég kisstilű! Nem gondoljátok? Nem valós véleményekre, mocskolódásokra alapozni nem lehet. Igy nem sok értelme van ennek az oldalnak..

cincinnatus # 2016.04.05. 07:18

T. Port-Land!

"Le style, c'est l'homme."

"A stílus maga az ember "

(Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja 1753)

Vigyázzunk, hogyan nyilvánulunk meg, mert árulkodunk vele személyiségünkről...

MACSKAJANCSI # 2016.04.05. 05:27

Port-Land!

A véleményét csak megoszthatja másokkal? Főként, ha figyelmeztető, hogy mások ne járjanak pórul!!!

Nem fenyegetőzni kellene, hanem olyan színvonalú "szolgáltatást" nyújtani, ahol nem kizárólag a profit a cél!!!

Akkor hozadékként az elismerés is jár!!!

Cég ellen rágalmazást elkövetni???
legalább az alapvető normáknak nézz utána az alaptalan fenyegetés helyett!!!

Port-Land # 2016.04.05. 00:25

Válasz az "Átvert lány 024" álnév mögé bújó konkurens cég által megbizott jellemtelen embernek!

Sajnálattal olvassuk, hogy hazugságokat ir különböző fórumokon, és ezzel becsap másokat, illetve rágalmazást követ el cégünk ellen!

Ön sosem volt a hallgatónk! Mivel tudjuk a nevét igy ebben is biztosak vagyunk.. Mindemellett, hogy az eddigiekben leirtak mind valótlanok, számunkra egyből kiderült.

Ha ezt szeretné megcáfolni, és az olvasók tudtára hozni, hogy nem valótlan amit állit, miközben sosem volt Ön a hallgatónk, akkor javasoljuk hogy mutassa be itt mindenki számára a Velünk kötött képzési szerződését, tanúsitványait, nyugtáit!
És a képzésen készült fotót, amire hivatkozott, ahol Ön is szerepel, mármint Te, te "átvertlány".

Aki egyébként más-más fórumon mocskolódva más-más néven futsz! Akit érdekel, itt találhat meg Téged különböző neveken szóról-szóra ugyanazal a sztorival:pl. kovács Anikó, de van ahol Anita, átvertlány12, vagy 024, stb.
https://www.facebook.com/permalink.php?…

Javasoljuk, hogy időd szenteld inkább a hallgatóid oktatásának szinvonal-növelésére.
Mondjuk a megosztásaitoknak köszönhetően megnövekedett az érdeklődőink száma (mondják, hogy a rossz hir is hir..), igy még többen keresnek meg minket!
Na erre mondják, hogy visszanyalt a fagyi, GRATULÁLUNK! :)

A 'Port-Land Vendéglátó Csoport' hallgatói széles körű felkészitést kapnak a munkavállaláshoz szükséges ismeretekből, állásokra pedig a VendéglátóSuli Partnerein keresztül lehet jelentkezni szállodákba, bárokba, hajóra.

SugárBerci # 2016.03.17. 12:25

Sőt, a miskolci Koktélmánia botrányról már máshol is írtak

http://444-hu-hirek-belfold-20160314.blogspot.hu/…engeteg.html

SugárBerci # 2016.03.17. 12:23

Na, én ugyanígy jártam a miskolci Koktélmánia Mixeriskolával. Már megtettem a feljelentést. Az előadótól tudtam meg, hogy nem az első vagyok, aki így járt velük. A sztori csak annyi, hogy a Koktélmánia Mixeriskola által kiállított "bizonyítvány" amellett, hogy nem OKJ-s, még a legközépszerűbb hazai bárok sem fogadják el, nemhogy a külföldiek. Ezt persze elhallgatják, csak akkor szembesül vele az ember, amikor már késő....

atvertlany024 # 2016.02.11. 14:08

port-land vendéglátó iskola...

atvertlany024 # 2016.02.11. 14:06

Igen, pont ez a megtévesztő, hogy a honlap tele van állásajánlatokkal. Aztán, mikor kifizeted a tanfolyamdíjat és azt elvégzed, akkor meg széttárják a karjukat...

Sajnos a szerződésben meg nincs beleírva garancia...

Lyonee # 2016.02.03. 19:38

Az említett iskola honlapján egy csomó állásajánlat van, csak oda kéne kattintani. A tanfolyamok árai 55000-85000 Ft között vannak, elfogadhatóak.

Rexor # 2016.02.03. 09:11

Feltételezem aláírtál oktatási szerződést. Ebben szerepelt az, hogy a képzés szervezője garantálja a munkát és az állásinterjút?

MACSKAJANCSI # 2016.02.03. 08:40

reméljük...
bár szerintem ez hiú ábránd, mert nagyon nem ebben az irányba haladunk...pénzért szinte minden megvehető ebben az országban még az "igazság" is.

atvertlany024 # 2016.02.01. 17:12

Kedves Macskajancsi!
Köszönöm szépen a segítséged és támogatásod! Nem fogom feladni természetesen,próbálok minnél hamarabb talpra állni és megvalósítani a céljaim! Igazad van tájékozatlan voltam, többször nem csinálok ilyet! Remélem minnél kevesebben járnak pórul ezután,hogy nyílvánosságra hoztam...

MACSKAJANCSI # 2016.01.29. 22:35

Kedves atvertlany024!

sajnos nem egyedi eset, a tied...
manapság nagyon résen kell lenni mindennel.

kellett volna előzetesen informálódni, s a szóbeli ígéretre nem érdemes adni, hiszen sok esetben a leírt kötelezettségek sem önkéntesen, hanem kényszerrel végrehajthatóak.
és a profit a legfontosabb, ezt nem szabad elfelejteni, ennek reményében a csillagokat is leígérik...

én azt tanácsolom neked, NE ADD FEL, HISZEN SOKKAL ROSSZABBUL IS JÁRHATTÁL VOLNA, persze jobban is.
mindenképpen próbáld újra a nekivágást!!!

a facebookon rengeteg olyan csoport van, ahol értékes információkat, mások általi tapasztalatokat találsz, érdemes tüzetesen böngészni.
több ismerősöm úgy vágott neki a külföldi munkáknak, hogy előtte kapcsolatba lépett ezekkel csoporttagokkal.
vannak még rendes emberek, akik önzetlenül megosztják tapasztalatukat, felhívják a figyelmet arra, amire mindenképpen érdemes figyelni, elkerülve a pórul járást...

viszont tőke kell az elinduláshoz és jó ha van legalább egy, vagy több társ is és nyelvtudás is.
de a legfontosabb az elszántság!!!

atvertlany024 # 2016.01.28. 00:46

Elmesélem, hogyan vertek át és hogy jutottam olyan a helyzetbe, hogy huszonévesen teljesen reménytelenné vált az életem. Sem jövőm, sem további lehetőségem nem maradt. Hiába szeretnék dolgozni, sem munkám, sem pénzem, sem reményem. Csak a csalódottság.
Mivel itthon - gyakorlat hiányában - munkát nem találtam, úgy döntöttem, kimegyek én is hajózni. Van pár ismerősöm, akiknek sikerült. Egy tanfolyam után, maga a képzést nyújtó cég helyezte el őket különböző óceánjáró hajókra. Édesanyám és nagymamám segítségével és támogatásával, utolsó spórolt pénzüket nekem áldozva, befizettük a díjat és beiratkoztam én is az egyik vendéglátó iskola, nevezetesen a Port-Land vendéglátósuli ( www.vendeglatosuli.hu ) egyik ilyen képzésére. Azt ígérték, hogy a tanfolyam után garantálják a munkát. Vagy legalább az állásinterjút. Személyesen a beiratkozásig persze azzal is ámítottak, hogy tuti biztos állás tudnak ajánlani.
Egy zűrös albérletet vettem ki Budapesten, de a tanfolyamot lelkiismeretesen elvégeztem, bár egyáltalán nem volt jó a hangulat. Futószalagképzés folyt. A szakmával kapcsolatos egyes kérdésekre az oktatók szinte alig tudtak válaszolni. Az is felmerült többünkben, hogy életükben nem jártak hajón. Mindegy.
Miután kezembe nyomták a papírt a sikeres vizsgáról, megköszönték a részvételt, majd, amikor az igért munkalehetőségről érdeklődtünk, ajtót mutattak.: Oldjuk meg! „Nem vagyunk munkaközvetítő iroda” – mondta az egyik vezető. Többen elsírtuk magunkat. Persze én is. Hát ennyi...
Otthon el sem merem mondani anyukámnak, meg a nagyinak.
Édesanyám és nagyon beteg nagymamám spórolt pénzéért és a lelkesedésemért kaptam cserébe egy darab papírt, amivel továbbra sem tudok elhelyezkedni sehol... Olyan rosz híre van a szakmában. Ráadásul azt sem tudom, hol kell jelentkeznem egy ilyen hajóra. Ki állna velem szóba egy Port-Landos fecnivel a kezemben? A cég még csak nem is segít nekem ebben. Remélem minnél kevesebb ember fog így járni, hogy ezt nyílvánosságra hoztam!

ObudaFan # 2012.09.23. 16:31

Egy kinti ügyvéd.

cuper77 # 2012.09.23. 15:33

Köszönöm szépen a választ:)Valami tanács esetleg hogy is vágjunk bele?Esetleg egy nemzetközi ügyvéd?