Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Dolgozó részéről azonnali felmondás.

spv1983 # e-mail 2018.12.28. 09:40

Köszönöm szépen a választ

Sombokor # e-mail 2018.12.28. 07:24

spv1983

Az Munka Törvénykönyve 77. § írja le, hogy milyen esetekben jár végkielégítés, olvasd el. Alapvetően nincs végkielégítés, ha a munkavállaló mond fel (kivéve, ha, és ez a következő rész). Ezt a védett korra vonatkozó szabályok nem befolyásolják, azok csak akkor számítanak, ha a munkáltató mond fel. Jelen esetben azonban a munkavállaló akar felmondani.

Az Mt. 64. § szerint ezt 3 módon teheti meg:

  1. Közös megegyezés. Ebben az esetben abban egyeznek meg, amiben akarnak (feltéve, hogy egyébként legális). Közös megegyezésben a munkáltató adhat végkielégítést ha akar, de semmi nem kényszeríti (ez egy megegyezés).
  2. Rendes felmondás a munkavállaló részéről. Ebben az esetben a munkavállalónak le kell dolgoznia a felmondási időt, végkielégítés pedig nem jár. Indoklás nélkül megtehető.
  3. Azonnali felmondás a munkavállaló részéről. Ebben az esetben azonnal ki lehet lépni, egy napot sem kell tovább dolgozni, és végkielégítés is jár. DE: az azonnali felmondást indokolni kell! Hogy mi felel meg indoklásnak, az benne van az Mt. 78. §-ban. Ha nem áll fenn a 78. §-nak megfelelő ok, és mégis felmond azonnalival, akkor a 84. §-t érdemes elolvasni. (Persze lehet, hogy munkáltató hagyni fogja a fenébe, hagy menjen, de végkielégítést csak akkor kap, ha bizonyítani tudja, hogy a 78. § szerinti legalább egyik dolgot a munkáltató elkövette.)

És olvasd el a törvényt. Fenn van a weben. A kiindulásnak jó részeit megadtam.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Közvetlenül is válaszolva az utolsó kérdésedre: igen, csak perben vagy úgy, hogy a munkáltatót rábeszélitek/meggyőzitek, de a leírás alapján ez utóbbi nem fog megtörténni.

De az abszolút nulladik pont, amivel kezdenetek kell, hogy az azonnali felmondás a 78. § szerinti valamelyik követelménye bizonyíthatóan megvan e. Ha nincs meg, akkor ne kezdjetek bele egy harca, amit elvesztetek, és rosszabbul jártok, mintha eleve elengedtétek volna.

spv1983 # e-mail 2018.12.27. 23:02

Ezek szerint, ha valaki védett korú annak, ha ő akar felmondani automatikusan nem jár a végkielégítés, csak akkor ha perre visza a dolgot.

Sombokor # e-mail 2018.12.26. 16:09

spv1983

Ha a rendkívüli felmondás indoklása megáll, akkor járhat végkielégítés, de ha a munkáltató ezt vitatja, és perre kerül sor, akkor édesapádnak kell bizonyítania, hogy a munkáltató lényeges kötelezettségszegése vagy a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tevő magatartása megtörtént. Ha ezt nem sikerül bizonyítania, akkor ő fog fizetni, nem hogy végkielégítést kapna.

Nem derül ki a hozzászólásodból, hogy mik azok az "tarthatatlan munkakörülmények", de ha nem olyasmi, ami a fent idézett leírásnak bizonyíthatóan megfelel, akkor a helyetekben nem erőltetném ezt a végkielégítés dolgot.

Egyébként a munka törvénykönyve (2012. évi I. törvény) 78.§-nál érdemes kezdeni, és utána amire az hivatkozik, stb.

spv1983 # e-mail 2018.12.26. 15:20

Tisztelt Jogi szakértők!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben. Édesapám, betöltötte éz év augusztusában a 62 életévét. Ha jól értesültünk ő már védett korúnak számít. Szeretne felmondani ő a cégnél ahol dolgozik, a tarthatatlan munkakörülmények miatt, és szeretnénk meg tudni, hogy ebben az esetben neki jár e a végielégítés, mert mi azt az információt találtuk, hogy jár, de a cég nem akarja ezt elismerni. Kérem, legyenek szivesek megírni ha a végkielégítés ténylegesen édesapámat megilleti, hogy melyik törvény melyik paragrafusára hivatkozzunk. Üdvözlettel: Sajó Péter Viktor

drbjozsef # e-mail 2018.12.08. 14:16

Ja, hogy ez eddig is így ment? Akkor mi a probléma? Eddig se volt szabályos, most sem az, eddig is benne voltál.
Nem nagyon értetted, talán így : "adminisztratív hiba" „(kacsint)

Ez esetben pláne nem mondhatsz fel azonnalival.

Te döntöd el mit akarsz. Belemész, vagy nem. Ha nem, akkor annak nyilván konzekvenciái lehetnek - a munkáltató részéről feléd, meg vice versa is.

Ha fel akarsz mondani, ajánld fel nekik a közös megegyezést : ők eltekintenek a felmondási idődtől és kifizetik a szabijaidat, te pedig eltekintesz a szabálytalanságok bejelentésétől, ami vastag munkaügyi bírságba torkollhatna.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

taylorpeter # e-mail 2018.12.08. 12:34

Nem adminisztratív hiba.
Első munkahelyem 16 éve dolgozom itt . Minden évbe így van lerendezve a szabadság általában 10 nap mindig megmarad és decemberre be van mind írva a maradék még akkor is ha dolgozom.
Most viszont 18 nap maradt meg ,decemberre már nem fér bele . A novemberi jelenlétiívet már egyszer végig aláírtam ,mert dolgoztam. Most kitalálták ,hogy csinálnak másik jelenlétiívet és beírnak 11 nap szabadságot és decembere a maradék 7 napot .

drbjozsef # e-mail 2018.12.08. 09:28

Azonnali felmondásnak hívják, és nem, ilyen esetben nem mondhatsz fel. Biztosan adminisztratív hiba, ha dolgozol töltsd ki a jelenléti ívet, ha arra a napra szabadságot akarnak kiírni, jelezd a hibát, mert dolgoztál. Ha nincs jelenléti ív, kérjed. Addig ne dolgozz.

Az elévülés egy más dolog, esetedben nem azt kell nézni, hanem azt, hogy vagy tanulmányi szerződést kellett volna kötni, ami egyrészt csak írásban érvényes, másrészt valóban legfeljebb 5 éves kikötés lehet benne, másrészt, ha a munkádhoz szükséges a jogosítvány, és annak megszerzésére a munkáltató kötelez, akkor arra nem is szabad tanulmányi szerződést kötni, ha ő fizeti, akkor sem.

Rendes felmondással bármikor felmondhatsz, vagy közös megegyezéssel megszüntethetitek a munkaviszonyodat. A jogosítvány árát nem követelheti.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

taylorpeter # e-mail 2018.12.07. 19:55

Jó napot , estét .

Lenne egy pár kérdésem.

Több, mint 5 éve a munkáltatóm megfinanszírozott nekem CE kategóriás jogosítvány , amit a munkámhoz használtam.
Szerződést nem kötöttünk olvastam ,hogy szerződést kötni is max. 5 évre lehet és 5 év után a pénzügyi követelések elévülnek .

5 év után , ha felmondok követelhet e tőlem ennek a jogosítvány összegét , értékét ,amely jogosítvány most járt le és én saját pénzemből újítottam meg ?

Felmondhatom rendkívűli felmondással a munkaszerződésemet, ha a munkáltatom hamisítja a jelenléti ívet. 18 nap szabadságot akar írni novemberre viszzamenőleg és decemberre és én közbe persze dolgozom ?

Várom a válaszokat.
Köszönöm
Péter

drbjozsef # e-mail 2018.11.28. 07:16

Valakinek van tanácsa, hogy ilyen esetben, hogy tudok a legkönnyebben elszabadulni?

Közös megegyezéssel.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

ObudaFan # e-mail 2018.11.27. 22:01

Ahhoz lényeges szerződésszegés kell a munkáltatótól. A leírtakkal nem próbálkoznék.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Albert1980 # e-mail 2018.11.27. 21:15

Tisztelt Fórumon jelen lévők!

Szeretném megtudni, hogy milyen indok kell ahhoz, hogy azonnali felmondással el tudjak menni a cégtől, ugyanis 45 nap felmondási időm van 7 év után, és jelenleg egy tanfolyam keretei között új szakmát tanulok, és ha befejeztem állást is biztosítanak, de 45 nap túl hosszú idő azért is, mert hegeszteni tanulok, és ebben a szakmában kezdőként 1 hét kihagyás is sok, nem pedig 45 nap. Amit tudni kell, hogy télen az öltözőben nincs fűtés, beázik, csapból meleg víz nem folyik 3 éve, zuhanyzóban történik a kézmosás, műszakvezető gyakorlatilag nincs, csak elméletileg, ezért rettenetesen utálok már itt dolgozni, gyomrom felfordul már a helytől, fele csapat ostoba, és nem végzi a munkáját normálisan, ami sokszor bosszantó ha helyettük is nekem kell figyelni. Tipikus szőröstalpú a főnököm, maszek cégnél vagyok, illetve a pénz sem a legjobb. A baj, hogy húzó ember vagyok, ezért tuti nem tekint el a felmondási időtől, amit másnál megtett. Valakinek van tanácsa, hogy ilyen esetben, hogy tudok a legkönnyebben elszabadulni?

Üdvözlettel:
N. Albert

wers # e-mail 2018.11.21. 12:37

ha igen akkor akkor azt előtte hol kell közölnie a munkavállalóval?

A munkaszerződésben. Szerintem. Vagy egyéb megállapodásban, pl. tanulmányi szerződés.

Utólag nem kell semmit kitalálni. (villanyszámla, fűtés....)

Kíváncsi27 # e-mail 2018.11.21. 12:28

Én próbaidőn belüli azonnali hatályú felmondással kapcsolatban kérnék segítséget. Azt szeretném tudni, hogy, ha a munkavállaló nyújtja be ilyen felmondását, ami költségeket a munkáltató állt (betanítás/oktatás,ezzel járó költségeket, szállás, útiköltség, stb.) kifizettetheti a munkavállalóval felmondása után? Illetve, ha igen akkor akkor azt előtte hol kell közölnie a munkavállalóval?
A válaszokat előre is köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2018.11.17. 13:19
ObudaFan # e-mail 2018.11.17. 13:11

Ebbe a helyzetben a munkáltató ragaszkodhat ahhoz, hogy dolgozd le a 30 napot és ő megváltja a szabadságodat.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

soszták # e-mail 2018.11.17. 10:17

Tisztelt Fórumon jelen lévők!

Az élet úgy hozta, hogy a jelenlegi - 9 és fél éve dolgozom itt - munkahelyemet egy jobb, anyagilag, karrier szempontjából kedvezőbb munkahelyre fogom váltani. Ahol még jelenleg dolgozom, vezető beosztásban vagyok, és az új munkahelyemen is abba kerülök.
Kérdésem az lenne, hogy jövő héten az új munkahelyen alá írnánk a papírokat. Ott szerződésben, vagy szándék nyilatkozatban biztosítanak arról, fogy a felmondási időm nem befolyásol az ottani kezdésben.
Ez mennyire járható út, ha erről írásos formával is rendelkezem az új munkáltatónál?

Továbbá ugye a régi munkahelyemen nekem kell felmondani. Mivel határozatlan idejű a munkaszerződésem, így munkavállalói rendes felmondással kell ezt megtennem. Ha ez meg van, onnantól 30 nap amíg ott kell lennem. Viszont van 17 nap szabadságom.
Ha én mondok fel, és a szabadságomat nem akarom, hogy meg váltsák, akkor jogilag kivehetem ezt mind?
azért kérdezem, mert ezzel nem vagyok tisztában. És nem akarok bonyodalmat belőle, egyszerűen csak találtam egy jobb munkahelyet, és békében szeretnék elmenni a jelenlegi munkahelyemről....

Várom a válaszokat, szép hétvégét mindenkinek!

Üdv,
Soszták

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.18. 17:21

Minimum vitatott, hogy az e-mail vagy az sms (Messenger-üzenet, Facebook-poszt stb.) írásbeli közlés-e. Így aztán a felmondás ezekben a formákban erősen kockázatosnak mondható.

(A beidézett érvelésről az jut eszembe, hogy "magyarázni én is tudom"... Csak nem értek vele egyet.)

www.kbs-ugyved.hu

wers # e-mail 2018.10.18. 17:20

OFF
Magyarázza már meg valaki, mi a bánat kell sms-ben vagy e-mail-ben felmondani? Dolgozni akkor is be kell menni, miért nem adja oda személyesen? De nekem 8. Odaadja, a másodpéldányon átveteti, és kész. Vagy feladja tértisen, bár az macera, és költség.
De egyet sejtek, hogy a felmondási időt nem fogja kellemessé tenni egy sms-es felmondás, bár nem hiszem, hogy tényleg jogszerű. Én nem nagyon szeretném ezt a bíróságon megvitatni, ha én mondanék fel.
ON

még egy OFF
kiirthatatlan belőlem az irónia, és sokan épp ezt szeretik bennem (is). Ha valaki nem érti......
ON

wers # e-mail 2018.10.18. 17:10

almakarika(66) 2018.10.15. 13:35
Amennyiben közös megegyezéssel adom be a felmondást,

almakarika(66) 2018.10.18. 14:24
Általad idézett mondat nem szerepelt a kérdésemben.

Bizonyára velem van a baj.

wers # e-mail 2018.10.18. 17:04

Hopp76, dehogy. Akinek szántam kellően értékelte is :)

nonolet # e-mail 2018.10.18. 16:22

drbjozsef

DE lehet... munkaszerződést emilben, smsben felmondani.

Mivel speciel írásos formának minősül.

Hopp76 # e-mail 2018.10.18. 15:31

wers! Ezt nekem írtad?

"Minek kérdezel, ha tudod a tutit.

Lentebb mintha közös megegyezést emlegettél volna."

drbjozsef # e-mail 2018.10.18. 14:55

Ha így jobb, és szabatosabb :

Felmondást lehet mailen, sms-ben is küldeni? Igaz, hogy így is hivatalos, és igazoló erejű? Köszönöm

Nem.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

almakarika(66) # e-mail 2018.10.18. 14:24

Nyilván soha nem érek a nyomdokaidba. Általad idézett mondat nem szerepelt a kérdésemben. Egyszerűbb mondatokat még én is megértek. A magabiztosságodat és a felsőbbrendűségedet nyilván az a határtalan és megingathatatlan 100 %-os tudás táplálja, amivel rendelkezel, velünk, pórnéppel ellentétben.Amikor a szerénységet és az alázatosságot osztogatták, sajnos még a sorba sem álltál be. Pedig érdemes, fél siker. Palástolja a butaságot :)