Dolgozó részéről azonnali felmondás.


Majordomus # 2022.04.29. 12:32

Kevés az esélye a kolégák segitségének. Mindenki lapít.....

drbjozsef # 2022.04.29. 10:34

F.G.P.,

Az azonnali felmondásnak konkrét és szigorú törvényi feltételei vannak, bármelyik fél is élne vele.
A leírásod alapján ha a sok sztori bizonyítható, és a kollégák tanúskodnak is, akkor lehetne jogszerű a te munkavállalói azonnali felmondásod.

De ha a főnök nem így gondolja, beperel, és meg is nyerné a pert, vagyis a bíróság jogszerűtlennek ítéli az azonnali felmondásod, akkor igen, kártérítési felelősséged is lehet.

F.G.P. # 2022.04.29. 07:49

Szerződésben előre aláírt 6 hónapnál, a munkáltató azonnali felmondás esetén kártérítéssel élhet? -amivel egyébként folytonosan fenyegetőzik... Illetve az állítólagos regisztrált "munkáltatónak", szava nincs, ő csak névleges, aki elviszi a balhét ha bukta van, a nem tisztességes ügyek miatt..

Majordomus # 2022.04.29. 07:18

Orvosi eset az ilyen munkahely.

drbjozsef # 2022.04.29. 04:24

F.G.P.

HOGY LEHET AZONNALI FELMONDÁSSAL MEGSZABADULNI ERRŐL A MUNKAHELYRŐL?
Hogy hogyan? Papír, toll, leírod, beadod. Főnökkel aláíratsz egy példányt, vagy tanút viszel, vagy felveszed telefonnal.
Aztán hogy lesz-e feljelentés, vagy per, azt honnan tudhatnád? Ha te nem teszel, nem indítasz, attól még a főnök teheti.

Majordomus # 2022.04.28. 19:49

Úgy hogy beadod a felmondást azonnali hatállyal.

F.G.P. # 2022.04.28. 15:48

A történet a következő. Munkavállalás. A Céget nem az vezeti aki az aláíró, cég vezető papíron. A Cég nem ott alkalmaz annál a cégnél amiben a szerződés van. 2 hónap után, áthelyezi munkavállalót sima diszpécseri munkára, amiről szó nem volt a felvételnél, kikészíti az alkalmazottat, Reklamáció kezelésről, egész nap üvöltöznek a fülébe, amit vagy nem tud orvosolni mert jogos reklamáció, azaz előre fizettetnek mikor még raktáron sincs az áru, persze hogy nem kapják meg időben a megrendelők, hazudni hazudni kell folyamatosan, és a másik feladata szankció azaz aki téved annak levonatja a fizetését. Utálja és utálják érte. A főnök leüvölti a fejét. Gyomor ideg, étvágytalanság, depresszió, idegi kimerültség... felmondás. Szerződésben: 6 hónapot aláírt, 50000 Ft betanítási költség, betanítás nem volt, titok tartási kötelezettség. A főnök 30 nap felmondási időt irat alá. A felmondás megkezdése után, 1 héttel betegség, táppénz. Főnök nem hiszi el. Követteti. Hívogatja. Zaklatja, Hétvégén is hívogatja késő esti órákban. Kötelezni akarja arra hogy így is online dolgozzon, oda viteti házukhoz a telefont meg a laptopot, leüvölti a fejét telefonba, hogy nem engedi be a "futárt" aki viszi az eszközöket. Az orvost feljelentéssel fenyegeti. követeli a táppénzest papírt, mikor még nem aktuális, letelik a felmondás. Utolsó nap. Kinyögi a munkaadó hogy érvénytelen a felmondás mert az alkalmazott annak a cég nevére adta be a felmondását ahol dolgozott, nem akivel szerződött / Nem volt nála a szerződés mikor a munkahelyén megírta egy főnöki leüvöltés után, igy nem is tudta hogy más cég néven van a szerződés. A rossz felmondást elfogadták, aláírták, és 30 nap felmondást íratott vele alá. Ugyan ezt végig csinálta a kollegájával, csak ő elfogadta a laptopot, telefont, hogy otthonról dolgozik táppénz alatt, őt meg megfenyegette hogy eltulajdonította a cég vagyonát! Pszichiátriai kezelésre került. HOGY LEHET AZONNALI FELMONDÁSSAL MEGSZABADULNI ERRŐL A MUNKAHELYRŐL? Feljelentés, per nélkül, Ráadásul a zaklatásra nincs bizonyíték, csak a telefon hívások időpontjai.
Köszönöm a választ.

Majordomus # 2022.04.27. 18:28

A kettő együtt nem megy?

Tehát a napi 4 óra meló mellett dolgoznál a szakmádban!?

Dittuska # 2022.04.27. 13:25

Megváltozott munkaképességű vagyok. Napi 4 órában dolgozóm egy olyan munkáltatónál aki állami támogatást kapott azért, mert fel vett engem dolgozni. A szerződésem 2022. december végéig szól. Az első tíz napban felmondás nélkül eljöhettem volna a cégtől. Most eltudnék a saját szakmámban helyezkedni dolgozni. Meg szeretném kérdezni, hogy milyen feltételek mellett adhatom be a a felmondásomat. Nekem azt mondták, ha a szerződésem lejárta előtt ott hagyom a céget. Akkor nekem kell vissza fizetni az állam felé, a támogatást, amit a munkáltató az én alkalmazásom miatt kapott az államtól. Ezek iránt szeretnék érdeklődni. Sajnos nem tudom, hogy milyen telefonszámon lehetne kérdésemre választ kapni. Nagyon szeretném a felajánlott szakmámba vágó állást elfogadni. Hihetetlennek tartom, hogy az állam által a munkaadó részére folyósított pénzbeli támogatást felmondásom esetén nekem kellene visszafizetni az állam felé. Ha a felmondásom a szerződésem előtt történne meg. Nagyon szépen köszönöm előre is a választ. Tisztelettel: Krechlné Ditta

wers # 2022.04.08. 09:47

az alapvető baj, hogy eleve ezt a "különleges" tudásomat és képességeimet sem ismeri el a cég

:) balga banda

Na, ez egy szép panasznap lett :)” elolvastam, együtt érzek. Többet nem tehetek.

drbjozsef # 2022.04.08. 09:47

AtiAttila,

Ha úgy érzed, nehezen pótolható vagy, add ezt elő a közvetlen főnöködnek, egy fizetés emelés - átsorolási igénnyel együtt. Aztán meglátod, mit érsz a cégnek. Ha nem kapod meg, állj tovább.

AtiAttila # 2022.04.08. 09:30

Sziasztok!

Távol álljon tőlem, hogy alábecsüljem a fiatalokat! Jól együtt tudok velük dolgozni, amiben csak tudom támogatom őket.
Na de egy friss diplomás azért mégse tud annyit, mint egy évtizedek óta pályán lévő ember. Az egyetemen megtanulta az elméletet, na de gyakorlat, az ugye még abszolút nincs nekik. Nekem sem volt amikor kijöttem az egyetemről, tudom, hogy miről beszélek.
Nem vagyok egy begyöpösödött vénember, folyamatosan tovább képzem magam, innovatív ötleteim vannak, amit a cégem hasznosít is. Én amellett, hogy közlekedésmérnökként végeztem, egy kicsit villamosmérnök, egy kicsit informatikus is vagyok, a saját szakterületem mellett másokkal is aktívan együtt működök, besegítek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy olyan egyedi tudással is, rendelkezem, amilyennel rajtam kívül csak max. 2-3-man az egész országban, de azok nem a mi cégünknél vannak.
Szóval az alapvető baj, hogy eleve ezt a "különleges" tudásomat és képességeimet sem ismeri el a cég és akkor erre fel nemhogy felfelé, hanem lefelé haladok a ranglétrán!? A 6000-es állományból kizárólag egyedül én viszek több dolgot is, mert rajtam kívül senki nem ért hozzá. 3 éven keresztül ugyan voltam "kitüntetett" helyzetben, amit csak azok kaphatnak, akik az érdemeik alapján rászolgálnak, de az ugye múlandó és már nem vagyok benne, s jobban örülnék, ha a munkaköröm és az alapbérem tartana ott, ahol sokan másoknak.
Na de mindegy is, ez már aligha fog változni egyhamar. Legfeljebb ha sikerül máshol elhelyezkednem, akkor a hiányomat fogják nagyon megérezni, mert nem lesz képes senki átvenni a feladataimat, mert egyszerűen senki nem ért hozzá rajtam kívül. És nem terem minden bokorban olyan mérnök aki esetleg mégis, mert a legtöbb dolog, amiben én "profi" vagyok, az vállalatspecifikus, nem általános, ezért eleve kizárt, hogy bármikor bárhonnan leakasztható egy másik mérnök, aki majd mindent zökkenőmentesen folytat, amiket addig egyedül én csináltam. Ezt nagyon sok kollégám szerte az országban látja, csak kár hogy a főnökeim nem érzik ennek súlyát.
Na, ez egy szép panasznap lett :)

Majordomus # 2022.04.07. 07:42

Jav. A kor!

Majordomus # 2022.04.07. 07:42

A kir nem érdem, csak egy állapot.

wers # 2022.04.07. 06:34

Soha ne becsüld le a fiatalabbakat, mert később nagyon csúnyán visszaüthet.

Sok pedagógus alapelve :) Ki tudja később miből lesz a cserebogár.

Szomorú örökös # 2022.04.07. 06:06

AtiAttila

megsértődtem, mert egzisztenciálisan lenullázva érzem magam. Nem tudom megemészteni, hogy majd 30 évi gyakorlattal és kiemelkedő teljesítménnyel olyanokkal kerültem azonos munkakörbe, akik a gyerekeim lehetnének, ~30 évvel fiatalabbak nálam, kb. 0 tapasztalattal.

Soha ne becsüld le a fiatalabbakat, mert később nagyon csúnyán visszaüthet.
Az életkor növekedése nagyon sok esetben nem egyenes arányban van a tudás növekedésével.
Sőt néha a fiatalabbak tudásban lefölözik az idősebbet is simán.

Majordomus # 2022.04.06. 14:06

Ati

Ne hidd azt hogy a vállalkozói lét az csupa móka és kacagás!
.
Tudnék mesélni....

Ott a magad főnöke leszel,de hidd el, soha olyan kemény főnököd még nem volt!

drbjozsef # 2022.04.06. 12:04

AtiAttila,

A jog sem. De leginkább, a munkáltatód nem...

AtiAttila # 2022.04.06. 11:52

Persze, megteheti a munkáltató, ezzel nincs is semmi bajom.
A módosítás azonban az én szemszögemből olyan 'szerencsétlenül' sikeredett, hogy míg a megszüntetett munkakörben lévőknek rendezte a helyzetét, hiszen nem maradhattak egy nem létező beosztásban, addig - többekkel együtt - az enyémet nem, mert az a munkakör ugye nem szűnt meg, hanem megmaradt. de a pályakezdők kapták meg. Tehát ma is létezik a mérnök munkakör, ez a 'belépő' szint, de annak a ('közép') szintnek, amit a szabályzat módosítás előtt képviselt a mérnök, ma már a szakértő mérnök munkakör felel meg. De valamiért a HR-nek az volt az álláspontja, hogy a korábbi mérnököknek nem jár automatikusan a szakértő mérnök munkakör, szerintem pedig igen. Mert a módosítást követően a régi mérnök munkakörben lévőknek ma már a szakértő mérnök felel meg. Ha éppenséggel úgy történt volna a szabályzat módosítás, hogy a mérnök munkakör is megszűnik, akkor nem itt tartanánk. De hát... na mindegy erről ennyit. Én ezt akkor is lefokozás, leminősítésként élem meg, mert annak a besorolási szintnek (2.), amiben korábban voltam, ma a szakértő mérnök munkakör felel meg és én nem abban vagyok. Úgy tűnik, így jártam, be kell érnem ennyivel, a jog ebben nem áll mellettünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.06. 09:25

A belső szabályzatok ugyan kötik a munkáltatót - csak éppen általában bármikor, feltétel nélkül megváltoztathatja őket.

Szóval mint a kalózeskü: "nem törvény, inkább csak olyan iránymutatás".

AtiAttila # 2022.04.06. 09:14

Kedves KBS!

Távol áll tőlem, hogy vitatkozni akarjak Önnel. Az Mt.-ben valóban nincs semmiféle besorolási szintekről szó, de nálunk vez.ig. szabályzatban deklaráltan van. Sőt, még egyéb dokumentumok is vannak (államtitkár által aláírt), amik biztos karierrel kecsegtetnek, kár hogy nem valósul meg belőlük semmi. A papír ugyebár sok mindent elbír és a vezetők meg egyébként is azt csinálnak amit akarnak, nem lehet rajtuk számon kérni semmit. Legfeljebb majd átképzem magam és elmegyek egyéni vállalkozónak, akkor a magam ura lehetek :)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.06. 08:52

munkaköri besorolási szintem
Ilyen fogalom tulajdonképpen nincs.

wers # 2022.04.06. 08:46

+1
Ha így nem megy, nem hiszem, hogy sokáig el bírom még ezt elviselni, akkor marad a rendes felmondás.

Ne reménykedj, hogy ez máshol nem így van. Világszerte így van ez.

wers # 2022.04.06. 08:45

akik a gyerekeim lehetnének, ~30 évvel fiatalabbak nálam

Az életkor nem érdem (egyik részről sem), hanem állapot.

A munkahely meg munkahely. Nagyon rossz megközelítés, ha valaki azt hiszi, hogy ha idősebb és már akkor dolgozott, mikor a munkatárs még meg sem született, az bármit emel a munkája megítélésében.

Igen gyakori, hogy 30-35 éves vezetők 50-60 éves munkatársaknak a felettesük.

És hidd el, megértelek, én is érzem néha, ráadásul én meg még nő is vagyok. Sőt, halmozottan hátrányos helyzetű mert szőke is.

AtiAttila # 2022.04.06. 08:17

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
A fizetésem valóban nem lett kevesebb, a munkaköri besorolási szintem viszont alacsonyabb lett.
Igen, megsértődtem, mert egzisztenciálisan lenullázva érzem magam. Nem tudom megemészteni, hogy majd 30 évi gyakorlattal és kiemelkedő teljesítménnyel olyanokkal kerültem azonos munkakörbe, akik a gyerekeim lehetnének, ~30 évvel fiatalabbak nálam, kb. 0 tapasztalattal.
Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy szerintem a munkáltatóm eleve nem ismeri el a szakmai kompetenciáimat. Ama bizonyos szabályzat szerint simán lehetnék vezető mérnök vagy csoportvezető, mert megfelelek a kritériumoknak, csak számomra ismeretlen okokból a munkáltatómnak nem akaródzik ezt megadni. Mindeközben persze más korosztályombeliek, meg tizenévvel fiatalabbak a legmagasabb pozícióban vannak lényegesen magasabb fizetéssel. Ez a kvázi leminősítés már csak utolsó csepp a pohárban.
Ha így nem megy, nem hiszem, hogy sokáig el bírom még ezt elviselni, akkor marad a rendes felmondás.