De egyszer valaki bemutatta, hogyan küld úgy emilt nekem, hogy nálam már Horn Gyula a feladója. :) És a technika azóta csak fejlődött.
Dolgozó részéről azonnali felmondás.
Mit tudok csinálni akkor, ha 15 napi munkabéremet a munkáltató nem akarja kifizetni? Megállapodás szerint 5-én utalnia kellett volna. Rákérdeztem emilben 4-én, hogy 5-én hétfőn lesz-e pénz, mire ezt a választ kaptam:
"Hétfőn biztosan nem, mert senkinek nem tudok utalni, a Széchenyi kártya fordulónapja miatt zárolva van a számlám. Ahogy felszabadítják, utána természetesen semmi akadálya.Szerintem csütörtökön már megy a pénz."
Ma hívtam telefonon, nem vette fel. Tudomásom szerint a munkabérnek 10-éig meg kell érkeznie a számlára. Küldessek neki egyből ügyvéddel felszólítást, vagy érdemes még várni pár napot?
Érdemes várni pár napot.
Off: sms-ben is fel lehet mondani. :) Jogszerűen.
Én nem biztatnék rá senkit. Papírja nincs vagy tolla?
Üdvözlöm a szakértőket !
Sikerült találnom egy jól fizető, teljes igényemet kielégítő munkahelyet, de csak akkor, ha 1 héten belül be tudok lépni oda! Tovább nem várnak.
A munkahelyem viszont ragaszkodik a felmondási időm ledolgozásához, azaz 50 naphoz.
Mit tudok csinálni ??
Azonnali hatállyal /itt olvastam/ nem léphetek ki, de kirúgathatom-e magam, mondjuk késésekkel, pontatlan munkavégzéssel, azonnali hatállyal. Milyen szankciókat von maga után a jövőre nézve, a munkáltató azonnali felmondása ??
Előre is köszönöm a választ!
Az alábbi következmények lehetnek:
- köteles vagy megfizetni a felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget;
- határozott idejű munkaviszony jogellenes megszüntetése esetén köteles vagy megfizetni a határozott időből még hátralévő időre járó, de legfeljebb azonban háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget valamint köteles megfizetni a munkáltatónak az ezt meghaladó kárát is.
Maximum: tizenkét havi távolléti díj.
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint örökre le vagyok bilincselve, mert nincs az a munkáltató, aki másfél, két hónapot várna rám ! Nem fogok tudni szabadulni ettől a cégtől, mert félek, hogy két szék közül a földre esek!
Szerintem 1-2 hónap felmondási idő bármely komoly cégnél bele kell hogy férjen, úgy gondolom nem sokat vesztesz ezzel...
Sőt. Nem biztos, hogy a mérlegelésnél nagyon jó pont, ha valakit azonnal lehet nélkülözni az előző munkahelyen (na persze nem pl. egy felszámolás alatti ségnél)
Csak én kifejezetten a saját érdekeimet tartottam fontosnak, és nekem ez a munkahely lett volna jó, mert jó a fizetés, jó a közlekedés, a munkaidő beosztás, egyszóval ez NEKEM lett volna jó !
közösen kötöttétek meg azt a munkaszerzősédt, ami téged ugyanúgy véd, mint őket. Neked sem esne túl jól, ha egy hét alatt kellene új munkahelyet találni.
Így igaz, de ez engem sajnos nem vigasztal, túl sokat veszítek azzal, hogy a cégnél KELL maradnom!
Esetleg, ha maradt részaránypsan szabadságod, azt kiveheted a felmondási idő végén, és azalatt már kezdhetsz az új helyen. Valamint még ott a közös megegyezés lehetősége, és türelem kérése az új munkáltatótól. (polírozd magad, milyen nélkülözhetetlen és exrajó vagy)
Egy plusz információ, amit nem rég tudtam meg! Ha a dolgozó mond fel, akkor 30 nap a felmondási ideje ! NEM TÖBB !
Csak azért írtam le, hátha tudok valakinek segíteni!
Lehet az több is...
Kollektív szerződés állapíthat meg hosszabb felmondási időt.
Az egyéni szerződés is. A közalkalmazottaké meg a törvény szerint is 60 nap. (Jó, az lemondási idő.)
Üdvözlöm
Azonnali hatályu felmondással szeretnék kilépni munkahelyemröl,indoklás a következö lenne.
Vissza kell költöznöm állando lakohelyemre, családi okok miatt, és onnan jelenlegi munkahelyemre bejárni nem tudnék, A közlekedés,és a távolság miatt, Ezt el kell hogy fogadják?
Jelenleg albérletben lakom .
Válaszát köszönöm
Nem, ez nem megfelelő ok.
A rendes felmondásra lehet indok.
De tényleg költöznöm kell, és másik megyébe ráadásul, sehogy sem tudnék munkahelyemre bejárni, akkor mit tehetek,?Csak a felmondás lenne a megoldás . Tulajdonképpen már ezen a héten költöznöm kell.
Közös megegyezést próbáld meg.
Rendes felmondást nem is kell indokolni.
Igen. A rendes felmondás. Választhatja a rendkívülit is, de annak súlyos pénzügyi következményei vannak. Persze, ha a munkáltatójának az Ön távozása "megkönnyebbülés2, akkor következmények nélkül hagyja a rendkívülit is. Próbálkozott már a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetéssel?
Még azt szeretném kérdezni,milyen pénzügyi következményei lehetnek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02