Nagyon köszi, hasznos dolgokat tudtam meg, hálás vagyok érte!!
Nehéz körülmények között végzett munka
Nagyon köszi, hasznos dolgokat tudtam meg, hálás vagyok érte!!
Az óvodákra vonatkozó jogszabályok nem írják elő, hogy a dajka munkakör milyen szakmai , iskolai végzettséggel tölthető be.
A dajka munkakör betölthető A, B, C, D osztályba sorolásra jogosító iskolai és szakmai végzettséggel.
Vagyis: ált. isk., bármilyen szakmai végzettség, érettségi, érettségire épülő szakképesítés.
Magasabb végzettség esetén is max. a D-be sorolható a közalkalmazott.
Az OKJ 32 140 01 képesítés a B fizetési osztályba sorolásra jogosít, de, ha van érettségije is a dajkának, akkor C-be kell besorolni. Egyetemi végzettséggel is csak a D-be lehet.
326/2013 korm. rend.
"32. § (1) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és nincs olyan szakképesítés, amely a munkakör betöltésére jogosít, a munkakör ellátásához legalább olyan iskolai végzettségre, képesítésre van szükség, amelyet a Kjt. 61. § (1) bekezdése a fizetési osztályba soroláshoz előír. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül.
(2) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és van olyan szakképesítés, amelyik a munkakör ellátására képesít, és
kell besorolni.
(3) * Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél.
(4) Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, és
Rexor!
Elgondolkozom rajta.10 hónapos leányunokám van.Ha másért nem, őmiatta.
De szoptatós dadának azért ne pályázz!
Attila szerintem bármikor pótolhatod ha úgy érzed ez a célod :)
Ezt a tanfolyamot kell elvégezni. Érettségi nem kell hozzá. Ezen tanfolyam elvégzése nélkül én sem lehetnék óvodai dajka az állam-és jogtudományi végzettségemmel.
Óvodai dajka
OKJ 32 140 01 - tanfolyam felnőttképzési
Az óvodai dajka az óvodáskorú gyermek nevelését ellátó intézményben az óvodapedagógus irányításával végzi gondozó-nevelő munkáját. Közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, önállóan szervezi és végzi, a titoktartás kötelezettségének betartása mellett.
Az a neve Foglalkoztatási törvény, keresd meg és olvasd el, talán tudod értelmezni ha érettségiztél.
A nulla fölött paragrafus jel van a százalék jel az 5-ős fölött van
Szeretném megkérdezni, hogy milyen törvény alapján foglalkoztatható óvodában dajka sima értettségivel, kötelező-e számára a dajkaképző elvégzése.A törvény számára volna szükségem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02