- De azért jó dolog tudni arról a választások előtt 4-5 hónappal,hogy a sok-sok régebben és mostanában megalakult,kormányra igyekvő pártoknak,mik a terveik nyugdíj ügyben,a nyugdíjasokkal,így a Nők 40-évesével is,na és még sok-sok minket,/pénztárcánkat-családunkat/és az országot érintő terveikkel!!!--A ' Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék'-Fórumon is figyelik az eseményeket,hiszen a baloldal kedvező ígéretekkel állt elő,ami nem baj,csak.....!----De Kedves Lyonee!!!----Még így is jobb a Fórum,mintha "leülne",napokig nem írna ide senki!!!---És a tájékozódás sem árt,hiszen nagyon sokan vannak,akik csak "hallomásból" tudják meg az eseményeket!!!--Sőt még a saját magukra vonatkozó dolgokat sem tudják,mert nem néznek szét az ilyen helyeken,például akik nyugdíjba készülnek későn kezdenek el tájékozódni /pl.O:NY:F.-törvények-paragrafusok,stb./!!!----A Kormányt meg "szerencsére" nem érdekli a többi párt véleménye,de azért "figyel rá",minket viszont kell hogy érdekeljen minden párt véleménye,hiszen akkor felesleges elmenni szavazni!--Minek???----De igaz,ha ezt sokan esetleg,uszításnak-lázításnak-zavarónak veszik,akkor valóban felesleges ilyenekkel "zaklatni" az idelátogató Internetezőket!!!----Bocsánat!!!-----
Előrehozott öregségi nyugdíj
Üdvözlök mindenkit.Szeretném megosztani mindenkivel a sirámaimat.2013 júniusában túlhaladtam a 45 éves szolgálati időt.60 éves vagyok és egyenlőre úgy néz ki a dolog hogy esélyem sincs csak 3és fél év múlva nyugdíjba vonulni,ha addig el nem patkolok.Szerintetek ez normális dolog? Ellopták a magánnyugdíjpénzemet,amit az életben nem látok viszont.Ezeket az embereket akik ezt tették velünk ami korosztályunk nevelte fel,nagy kár volt.Egy fizikai munkába megfáradt ratkó gyerek köszöni hogy meghallgattátok.
Éppen ezért felesleges felbolygatni a fórumokat, pánikot kelteni. A kormányt nem érdekelte/érdekli a véleménye.
Amikor még csak szó volt róla, hogy a nők 40 évvel elmehetnek nyugdíjba Simonovits már akkor ágált ellene, és azóta is folyamatosan ezt szajkózza.
Sitimaci , lehet h volt aki néhány keresetlen szóval kicsit megtalálta a simonovits " urat " , mennyit kéne szerinte ? hány évet kellene dolgozni valakinek ? v csak azoknak , akik már amúgy is szokva voltak hozzá ? nehommá kiessenek , v élvezkedjenek a néhány évnyi nyugdíjukból / ha ugyan kapnak annyit , h lehessen néhány nyd-as évük !
Sitimaci ! hogy a manóba viseli el a költségvetés " selejt " politikusaink által végzett munka díjjazását !? Hiszen amit csinálnak az kritikán aluli és ezért még milliós fizetéseket is megszavaznak saját maguknak !
- Kedves lezli53 !!!---AMÚGY A TELEFONSZÁM MÁR ELTŰNT!---NEM IS CSODÁLOM...............!!!---
- Amúgy én meg igazságosnak tartom,sőt a baloldalnak javasoltam,hogy legyen a Nők nyugdíjkorhatára ismét 55-év ha lehet,de legalább 55-60-között..!--Persze több kritériummal!---Ó,hogyne,ezt nem lehet........!!!!!!--Így..!!!----
- Kedves lezli53 !!!---Köszönöm,hogy ezt megtette és megírta!!!---Nekem már régebben megírták "balról",hogy eszük ágában sincs kedvezni a Nőknek és senkinek sem,mivel az ország nem bírja el a korai nyugdíjazás bármilyen-bármelyik formáját,illetve jobbak az "egészségügyi mutatók",nő az életkor,stb.!!!---
Kedves sitimaci!
Elárulom önnek, hogy én fel is hívtam Simonovits urat, mivel a facebookon nyilvánossá tette a telefonszámát.
Udvariasan elmondtam a véleményemet, amire ő úgy reagált, hogy továbbra is igazságtalannak tartotta a nők 40 éves
korhatárát.Akkor én kifejtettem, ha ő egyetemet végzett
ember, valószínűleg csak 23 éves korában kezdett aktívan
dolgozni, tehát csak 63 éves korában volt 40 éves munkaviszonya.Ezért ne sajnálja a nőktől a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjat, amiből sajnos szinte minden ki van véve(iskola,munkanélküli stb.)
Erre Simonovits úr elnézést kért és sok dolgára hivatkozva letette a telefont!
Egyébként Simonovits úr facebook honlapján még fenn van a telefonszáma!
- Kedves 'lezli53!!!----Jó,hogy felraktad ezt a videót,nagyon érdekes...!---Simonovits András "nyugdíjszakértő" vajon melyik politikai párt oldalán áll és melyik politikai párt programját képviseli...???--Na,ki lehet találni,amúgy sok dolgot kever és nem veszi figyelembe azt,hogy a "csúcsországokban" más a gazdasági helyzet....!!!---Ő amint mondta is,azonnal eltörölné a Nők 40-éves Nyugdíjazását és bevezetné a 66-éves nyugdíjkorhatárt...!!!---Hmmmmmm!!!---
Lehetne olyan törvényeket is hozni , ami nem csak rájuk nézve kedvező !!! v az elért korhatár , v a 40 ledolgozott év ! Szerintem azért nincsen ebben túl nagy rizikó , mert az évek előrehaladtával egyre kevesebb olyan emberke lesz ebben az országban , akik összetudnak szedni 40 évet !!!! Nehogymár a nők "40 éves akciósa " csípje a szemüket ! dolgozzon le mindenki ennyit ! de amíg úgy kapnak emberek akármilyen juttatást , h nem 40 , de sokan még 10 évet se képesek felmutatni ! akkor legyen elég a 40 év ! akár nő , akár férfi az illető !
Igen! Tiltakozni kell, bár az általam említett Mokka adásban elhangzott vélemény még nem tény, de sosem lehet tudni!
Az a baj, hogy Magyarországon olyanok hozzák az efféle
törvényeket, akiket nem érint, mivel ők már olyan anyagi
helyzetben vannak, hogy nem is szorulnak nyugdíjra!
Igen tiltakozni kellene, de sajnos semmibe veszik.A 40 évesbe sem sokan tudnak elmenni, hiszen végig dolgozni ezt sem tudta mindenki56-57 évesen. Mindig a Ratkó karszak gyerekeit akarják büntetni. Pedig nyugdíjasként sem a lábát lógatja az ember.Elnézést, hogy saját gondom írom, de édesanyám, és anyósom is pár hónappal azután betegedtek le hogy eljöttem nyugdíjba.Ha dolgoznék, nem tudnék gondoskodni róluk.Az unokák pedig a nyári iskola szünetet töltik itt, ezzel segítve a gyerekeinknek, mivel dolgozniuk kell.Ezen problémák megoldása az én dolgom, akkor miért vagyok az államnak terhére.A férfiaknak is lehetőséget kellett volna adni, ha szeretne eljönni, még ha csökkentettbe is, ha beteg, belefáradt, akkor miért nem engedik.A fiataloknak kellene már átadni a staféta botot, rendes fizetéssel, hogy kezdjék az életüket.Akik nyugdíjba mentek, miért nem vehettek fel helyettük, fiatal, erős, embereket.Miért kellett mindig a létszám leépítés.
Az említett mokka adás itt látható!
Kedves Hölgy fórumozók!
A mokka egyik adásában nyilatkozott a Nyugdíj és Időskori Kerekasztal egyik képviselője!
A nők 40 éves kedvezményéről azt mondta, hogy anomáliának tartja és javasolni fogják annak
megvonását! EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENT CSAK ELVENNI TUDNAK? A FÉRFIAK UTÁN MOST A NŐK KORHATÁRÁT IS EMELIK?
TILTAKOZZATOK!!! TILTAKOZZATOK!!!
- hozzájutott-e a saját megtakarított pénzéhez úgy, ahogy az eredeti szerződésben leírták? Vagyis :a korábbi adójóváírást a büntetéssel együtt nem kell visszafizetni és kamatadó mentes.2007-ben kötöttem a szerződést.2012 óta vagyok korhatárelőtti ellátott és csak 2016 ban leszek öregségi nyugdíjas.Az Otp ben is többféleképpen nyilatkoznak, csak félek, hogy kiveszem a pénzem és rám zúdul a büntetés.Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Nyugdíj szaktanácsadás, ügyintézés, képviselet:
szepkor-nyugdij.hu
- indiánbébi!--Persze,ha nem a Nők 40-évesébe mész el,akkor a a szakmunkástanuló időt is beszámítják!--
Én a szolgálati idő kiszámítására kérdezném,hogy a szakmunkástanuló időt beszámítják-e vagy már azt is eltörölték?
köszönöm a választ
kertész
Csak a nőknek adatott meg a 40 év jogosultsági idővel nyugdíjba menni a korhatártól függetlenül (2011-től).
2012. január 1-től eltörölték az előrehozott nyugdíjat, Te 64 éves korodban leszel nyugdíjas.
Üdvözlettel Veci
kertész
Csak a nőknek adatott meg a 40 év jogosultsági idővel nyugdíjba menni a korhatártól függetlenül (2011-től).
2012. január 1-től eltörölték az előrehozott nyugdíjat, Te 64 éves korodban leszel nyugdíjas.
Üdvözlettel Veci
pardon, a "kérdezek" lemaradt.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02