nadrienna
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Ez a törvény linkje. Nyisd meg, görgess a 2.sz. mellékletre, ott találod a szolgálati évekhez rendelt százalékokat.
(Nem tudom, ezt kerested-e.)
Üdv: Korall (53-as nö)
nadrienna
Ez a törvény linkje. Nyisd meg, görgess a 2.sz. mellékletre, ott találod a szolgálati évekhez rendelt százalékokat.
(Nem tudom, ezt kerested-e.)
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Fórumozók!
valaki néhányhéttel ezelőtt feltette a nyugdíjszámítás táblázatát.Kerestem, de most nem találtam. Feltenné mégegyszer. Előre is köszönöm.
Patyolat , sajnos csak 63 éves korodba , már nincsen előrehozott nyugdíj . A korhatár előttit se tudta igénybe venni az 52-eseknél se mindenki .
Kedves Fórum!
Azt szeretném megtudni, hogy 1953-ban született férfi több, mint 42 év munkaviszonnyal mikor és milyen formában mehet nyudíjba legkorábban?! Ellentétes információkat hallani erről. (Nem a veszélyeztetett munkakörűek kedvezménye vonatkozik rá.)
A nők 40 évesének eltörlése szerintem egy vak lárma mivel benne van az alkotmányba, és megváltoztatásához 2/3 kell
sitimaci!
Köszönöm, hogy figyelemre méltattál de az ember mindenbe belekapaszkodik mikor bajba van.
Veci!
Nagyon köszönöm a válaszod és tudomásul veszem, hogy nincs esélyem. Várom a fellebbezés mit fog eredményezni.
Sitimaci , sok emberkének csípi a szemét a 40 éves akciós , többek között egy simonovics nevű is arról hablatyolt , h vissza kell vonni ! a 25 éves kedvezménnyel nyd-ba menőknek vissza kell adni azt a lehetőséget , ő úgy van vele , h 66 éves és még mindíg dolgozik ! dolgozik ?! ..... legalább is hetet-havat összehord !!! pl, h a 40 éves akcióst igénybevevők miatt ?! összeomlik a magyar gazdaság !!!! hát nem igazán ettől ! a nyd-ban lévő nők kb 10 %-a rendelkezik ilyen hosszú szolgálati idővel , akkor , mi javítjuk a statisztikájukat ! Aki 40 évig keccsölt , nem fogja másik 30-40 évig élvezni a nyd-at , mint elég sokam ma ! legalább is elég kevesen lesznek , akiknek ez sikerül !!!!
pejan , Veci rengeteg embernek segített , h sikerüljön a nyd-ba menetel , ha nem hiszel neki , még a legegyszerűbb , ha érdeklődik a nyufinál telefonon aki szeretne nyd-ba menni , mielőtt valami olyan lépésre szánná el magát amitől kilátástalan helyzetbe kerül .
hettigful
Amit meghosszabbítottak az a korkedvezmény és nem az előrehozott nyugdíj.
http://www.hirado.hu/…orokrol.aspx
pejan
Valóban nem kell nekem hinni, majd a határozatban m,indent közölnek. Te tudod nagyon jól, hogy mennyire nyomon követtük a változást. Mindenki saját maga győződjön meg a valós helyzetről. De az biztos, hogy nincs előrehozott nyugdíjra lehetőség 2012-től.
Üdvözlettel Veci
T. Fórumozók!
Nem muszáj elhinni Vecinek vagy másnak, hogy nincs lehetőség előrehozott nyugdíjra, bár ő már végigcsinált egy ilyen sorozatot. A puding próbája az evés: be kell adni a Nyugdíjintézetnek legalább egy időbeszámítási kérelmet (vagy rögtön a nyugdíjigénylést, bár ahhoz meg kell szüntetni a munkahelyet, ha van), és ők a válaszban egy hónapon belül tételesen le fogják írni, hogy az illető mikor, mire vált vagy válik jogosulttá. Ahhoz lehet igazodni.
A mostanában megszaporodó kérdések egyébként azt jelzik, hogy egy újabb évjárat jön rá arra, hogy kiszúrtak velük (is).
Én azt hallottam, hogy az előre hozott nyugdíj lehetőségét meghosszabbították 2014-ig ezt ki tudja?
Szerintem mégha ment volna is (az okirathamisítás-féle), akkor már abból is kicsúszott, mert dec. 19-én töltötte be a 60,5 évet.
Üdvözlettel Veci
Kár, h nem jelentkezett legalább tavaly ősszel , v a tél kezdetekor legalább , hátha ....
Veci ha Gézabá visszapapíroz a munkáltatóval akkor sem?
Gézabá
Neked azért nincs már meg a lehetőséged, mert szerintem nem volt megállapodásod, hogy elmégy korhatár előtti ellátásra:
„Az 1952-ben született férfi jogosult-e 2012-ben korhatár előtti ellátásra?
Igen, akkor ha a biztosítással járó jogviszonyának megszüntetéséhez szükséges egyoldalú jognyilatkozatot (felmondás, felmentés) 2012. január 1-jét megelőzően a másik féllel írásban közölték, vagy közös megegyezésen alapuló megállapodást 2012. január 1-jét megelőzően írásban megkötötték,
feltéve, hogy a biztosítással járó jogviszony megszűnését követő nap 2012. évben van, és a jogosult a biztosítással járó jogviszony megszűnését követő napon a 2011. december 31-én hatályos szabályok szerint korhatár előtti nyugellátásra (előrehozott, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, bányásznyugdíj, korengedményes nyugdíj, művésznyugdíj) jogosult lett volna, rendelkezik legalább 37 év szolgálati idővel és a 60. életévét követő 183 napot legkésőbb 2012. december 30-án betölti.
További feltétel, hogy a korhatár előtti ellátás kezdő napjáig az öregségi nyugdíjkorhatárt nem töltötte be, a korhatár előtti ellátás kezdő napján biztosítással járó jogviszonyban nem áll, átmeneti bányászjáradékra vagy balett művészeti életjáradékra nem jogosult, és a korhatár előtti ellátás kezdő napján rendszeres pénzellátásban nem részesül.”
Üdvözlettel Veci
taffyka
Már 2012 január 1-től nincs előrehozott nyugdíj. Amit tegnapi válaszodban kiemeltél, az a zárójelen belüli szövegrész, a zárójelen kívüli részt is értelmezzed, mert ott van a lényeg.
A 2011. évi CLXVII. törvény értelmében korhatár előtti öregségi nyugdíj (előrehozott, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, korkedvezményes nyugdíj, bányásznyugdíj, korengedményes nyugdíj, ún. művésznyugdíj, a polgármestereknek, az Európai Parlamenti és országgyűlési képviselőknek külön szabályok alapján megállapított öregségi nyugdíj) 2011. december 31-ét követő kezdő naptól nem állapítható meg.
Valamit elhihetsz a beírásomból, mert ennek a törvénynek az alakulását napra pontosan követtük és értelmeztük mi régi fórumozók.
Üdvözlettel Veci
Köszönöm Kedves Veci !
taffyka
2012-től nincs előrehozott nyugdíj. Itt a ma még hatályos tv. a 18.§:
Üdvözlettel Veci
Gézabá
Csak 62,5 évesen tudsz nyugdíjba menni. Előttetek lehúzták a rolót a 2/3-os gombnyomogatók.
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |