pelle
Sajnos lehúzták a rolót. Esetleg ha az egészségkárosodásod alapján elindulhatnál.
Üdvözlettel Veci
pelle
Sajnos lehúzták a rolót. Esetleg ha az egészségkárosodásod alapján elindulhatnál.
Üdvözlettel Veci
elörehozott öregségi nyugdij
60 évesleszek áprilisban jelenleg sajnos munkanélküli,(2009.nov. óta) nyugdij előtti járadékot kapok amely jelenleg 21900,-ft.szerettem volna elmenni előrehozott öregségi nyugdíjba,d közölték velem,hogy ez nem lehetséges.
Kérdésem az lenne,hogy 42év munkaviszony után van e valanilyen
megoldás, ugyanis sajnos az egészségi állapotom is ollyan, (csipőprotézisre várok)hogy már
sehova sem vesznek fel.
George
Csutak7
Mostmár tényleg szőrözős vagy, én mezei fórumozó nem tudhatom. A bruttó bér és nettó bér közötti különbséget ismerem csak.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm a válaszodat, s az olvasnivalókat is.
Szerinted miért kevesebb a nettó 80 %-os nyugdíj a brutto 66%-osnál? Esetleg megadóztatják?
Bocs, hogy újra kérdeztem, de nem értem az összefüggéseket.
Üdvözlettel:
Judit
Kedves Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni. 1953 októberben születtem. 2012-ben 59 évesen elmehetek el?rehozott ellátásba, de ha még 1 évet dolgoz
Csutak7
Nincs választási lehetőség, mivel a nyugdíj megállapításához meg kell szüntetni a korhatár előtti ellátást, és az adott időszakban alkalmazott számítással állapítják meg a nyugdíjat.
Ellenben, ha öregségi nyugdíjkorhatárt betöltöd, akkor a kedvezőbbet kaphatod a tv. módosítás értelmében.
A helyedben átgondolnám majd adott időpontban (2013-ban), hogy kedvezőbb vagy kedvezőtlenebb lesz-e a számítás.
EZEKET elolvasásra ajánlom:
Kb. én nem lépném meg jövőre, akinek az idén összejönne a jogosultsági ideje, annak a véleményem szerint az idén kellene lépnie (én azt tenném)
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm a válaszodat, nagyon kedves tőled, hogy érdeklődtél a Nyugdíjbiztosítónál.
Már csak 1 dolgot nem tudok, ha 2012-ben elmegyek ellátásra, s 2013-ban nyugdíjba, akkor,( ha a nyugdíjat választom,) választhatok-e a két pénz között, tehát megtarthatom-e az esetleg előnyösebb ellátás összegét, de nyugdíjas leszek, vagy, ha a nyugdíjat választom, akkor az esetlegesen kevesebb pénzt is vállalnom kell?
Köszönöm szépen a segítségedet.
Üdvözlettel.
Judit
Kedves Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni. 1953 októberben születtem. 2012-ben 59 évesen elmehetek el?rehozott ellátásba, de ha még 1 évet dolgoz
Bocsi az íráshibákért, nem olvastam el mielőtt elküldtem, de remélem értelmezhető, vagy leírjam újból?
Üdvözlettel Veci
aproka
NEM, mert nem előrehozott nyugdíjba mennél, hanem korhatár előtti ellátásra.
gabusch
Ne húzd fel magad. Hidd el nem mindenki net-függő, mint mi, mégha egyetemi végzett is valaki. Feltételezem, hogy valaki nem a lehetőségek elérése előtti percekben kapkod az infó után, de azért az is megeshet.
ága
Az tényleg meglepő, ha valaki ennyire tájékozatlan, annak ellenére is, hogy a sajtó tele van ezzel a témával évek óta. Most azt nem tudom értelmezni, hogy ennyire tájékozatlan vagy, nem foglalkoztál ezzel a témával, vagy talán nem is diplomás vagy (bár a nem diplomásokkal is jól kommunikálunk), vagy tesztesz bennünket.
Azért maradj velünk, és kérlek tájékoztass, hogy én jól gondoltam-e a te 35 év szolgálati időd szerinti lehetőséget.
Üdvözlettel Veci
Sziasztok!
Kérdezném tőletek,hogy a korhatár előtti ellátásba beleszámítják-e a rokkant nyugdíjban eltöltött időt. Válaszotokat köszönöm.
@ága kedves !
A Holdon éltél eddig ?
(szerintem életünkben egyszer((vagy kétszer )) megyünk nyugdíjba:-)
"Mikor érdemes nyugdijba mennem ? 35év szolgálati viszonyom lesz áprilisban. kérhetek-e nyugdij megállapítást? mehetek-e előrehozott nyugdijba dec-30-ig? 2013 június-ban töltöm be a 62 évet. Mit lehet tenni? "
Agyam megáll ettől a full tájékozatlanságtól!
Könyörgöm-hatvanasok..használjátok már a netet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv:gabusch53
Csutak7
A másik topicban írtam, hogy ma megkérdeztem a Nyugdíjbiztosítótól, hogy ha néhány hónap hiányzik a 40 év jogosultsági időhöz, akkor kérhető-e az öregségi nyugdíj megállapítása, vagy csak 1 év munkaviszony esetén. NOS:
Amit idéztél az az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére utal, a 40 év jogosultsági idő elérése nem az.
Érdemes az alábbiakba beleolvasni, bár ki tudja mi változik még év végéig (a ma hatályos tv. szerint):
„A nyugdíjreform, amennyiben a kormány tervei megvalósulnak, azokat a biztosítottakat fogja a leginkább érinteni, akik 2013. január elseje után lépnek nyugdíjba. Az előrejelzések szerint, az ellátás kiszámításának megváltoztatása jelentős mértékben fogja alakítani a nyugdíj 2013 mértékét. Az öregségi nyugdíj összege az elismert szolgálati időtől és a figyelembe vehető havi bruttó átlagkereset összegétől függ. Ezek alapján, ha a biztosított kizárólag a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében fizetett nyugdíjjárulékot, vagy a magánnyugdíjpénztárban az egyéni számláján lévő összeget a Nyugdíj biztosítási Alaphoz átutalták, akkor a társadalombiztosításról szóló törvény alapján csak az állami nyugdíjra számíthat. Ennek a nyugdíjnak a kiszámítás illetve a figyelembe vehető átlagkereset szabályozása nagymértékben változik. Egyes gazdasági elemzők szerint a nyugdíj 2013 összege akár 20-40% is kevesebb lehet majd az átlagkeresetnél.”
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Ne haragudj, hogy újra itt vagyok, de még egy dolgot szeretnék megkérdezni tőled.
Ha elmegyek ez év végén előrehozottba, s a hiányzó 2 hónapot (40 éves jogosultsági időhöz kell)ledolgoznám a férjem bt-jében, akkor érvényes-e rám az alábbi törvény, miszerint csak akkor lehet újra számoltatni a nyugdíjat, ha az ellátásban legalább 365 napot dolgoztál?
(3) Az öregségi nyugdíj (1) vagy (2) bekezdés szerinti folyósítása esetén a nyugdíjas – a nyugdíjkorhatár betöltését követõ hat hónapon belül – a nyugdíjmegállapító szervtõl kérheti az öregségi nyugdíj összegének ismételt megállapítását, ha a korhatár elõtti ellátásban, illetve szolgálati járandóságban részesülés idõtartama alatt legalább 365 nap szolgálati idõt szerzett. Az öregségi nyugdíj összegét – az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésének napjától kezdõdõen – abban az esetben lehet ismételten megállapítani, ha az így megállapított öregségi nyugdíj magasabb az (1), illetve (2) bekezdés szerint folyósított- összegnél.
Köszönöm a válaszodat.
Üdvözlettel:
judit
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni: igénybe veheti-e a korhatár előtti ellátást, az a férfi, aki 1952. 07. 01.-én született, 2012. 07. 01-én lesz 60 éves, 60 és fél éves 2012. 12. 31-én lesz(183. nap pont 2012. 12. 31.), 40 éves munkaviszonya lesz a születésnapján és elmúlt év december 31-ig munkáltatójával írásban rögzítették szándékát a korhatár előtti ellátás igénybevételét illetően? A segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Juni2012
ága
2012-től már nincs előrehozott nyugdíj, helyette korhatár előtti ellátás. A te szolgálati időd alapján csak csökkentett összegű ellátást kaphatnál. Az 51-ben születetteknél 38 év kellett a csökkentés nélküli nyugdíjhoz, nekünk még volt gyermekkedvezmény, ha nem volt meg a teljes 38 év szolgálati idő, vagy a csökkentetthez 34 év. Azért írtam, hogy csökkentett összegű ellátást állapítanának meg.
Szerintem kérj szolgálati idő megállapítást és egy próbaszámítást.
2013-ban másként számítják a nyugdíjat (12.§), ellátást, az idén még nettóból, jövőre a bruttóból (20.§).
http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…(4)
Üdvözlettel Veci
1951-ben születtem.(nő) egyetemi végzettségem és van egy gyermekem. Mikor érdemes nyugdijba mennem ? 35év szolgálati viszonyom lesz áprilisban. kérhetek-e nyugdij megállapítást? mehetek-e eőrehozott nyugdijba dec-30-ig? 2013 június-ban töltöm be a 62 évet. Mit lehet tenni?
Digitron !
Anyukád kérte már a nyufinál évei összeírását ? A 40 évbe 32 év munka + 8 év gyes számít bele , ha a 40 évbe neki 9 év gyes van akkor még 1 év munka kellene hozzá ! Kérjétek le a szolgálatiidő megállapítást a K01-es nyomtatványon.
Érdesanyám 1955 03 13-án született és 1970 08 01jétől dolgozik gyessel (9év gyese van) egyűtt megvan neki a 40év mikor mehet nyugdijba?
Zsotya34
Édesapád legkorábban 63. szülinaptól lehet öregségi nyugdíjas. 2012.01.01-től megszüntették az előrehozott nyugdíj lehetőséget és édesapád sajnos sok sorstársával, egy tollvonással (gombnyomással) kiesett a korai nyugdíjas lét igénybevételéből.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm a segítségedet!
Üdvözlettel:
Judit
Kedves Fórumozók!
Úgy látszik nem voltam eléggé viágos.
Üdvözlettel Veci
Joshi!
Megszünt az előrehozott öregségi nyugdíjba menetel lehetősége ! Olvasd el figyelmesen , amit Veci válaszolt !
Azt szeretném megkérdezni, hogy Édesapám 1953.05.16-án született, 45 éves munkaviszonya van. Nem közalkalmazott, fizikai munkát végez. Milyen feltételekkel lehet, legkorábban nyugdíjba, vagy előrehozott nyugellátásba elmennie.
Előre is köszönöm a válaszukat!
Németh Zsolt
Szeretném kérdezni,hogy 45 év munkaviszonyomból közalkalmazotti összesen 29-év megszakításokkal ma is közalkalmazottként dolgozom sétáló idő kiszámításánál bele kell-e számítani mind a29-évet vagy csak az utolsó közalkalmazotti időben töltött éveket. Tisztelettel. JOSHI
Veci
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
joshi
Piszkosul le vagy maradva!!! November végén megszavazták a törvénymódosítást, miszerint 2012-től már nem állapítanak meg előrehozott nyugdíjat, aki dec.31-ig előrehozott nyugdíjas volt, azok január 1-től kothatár előtti ellátást kapnak.
A kislányok közül az 1953-ban születettek kérhetik az ellátást, de az 1952-ben született kisfiúk közül csak azok, akik legkésőbb dec. 31-ig írásbeli jognyilatkozat alapján felmondás megtörtént, de szerintem ez nálad nem történt meg, ha ennyire nem vagy képben.
A sétáló idő megadására egyébként a törvény a munkáltatót (fenntartót) nem kötelezte/nem kötelezi, ha a munkavállaló kéri a felmentést. De a Kjt is változott, majd ír valaki róla.
Sajnos úgy néz ki, hogy te mostmár csak 62,5 évesen mehetsz nyugdíjba. Azért még érdeklődj a Nyugdíjbiztosítónál.
Tavaly neked nem tűnt fel, hogy központi kérdés volt a korhatár alatti nyugdíj megszüntetése? Az nemcsak a rendőröket érinti, bár tavaly a kommunikáció ezt akarta elhitetni azokkal, akik csak azt hallották meg, azt akarták meghallani.
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |