Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci # 2011.11.28. 17:55

Még nem. Most a 6. pontnál szavaznak:
http://www.parlament.hu/…napirend.htm

Üdvözlettel Veci

Korall54 # 2011.11.28. 17:54

gabusch
Most szálltam be. Miről szavaznak éppen név szerint?

Üdv: Korall (53-as nö)

gabusch # 2011.11.28. 17:42

aztaaaa!!!

ildo50 # 2011.11.28. 17:42

Veci!

Az MR-en még nem a nyugdíjról beszélnek. ? Jól hallom?

gabusch # 2011.11.28. 17:41

plizzzzzz !!!
A Pláza a téma ??
Én átaludtam a nyugdíjat ?

gabusch # 2011.11.28. 17:27

@Veci
336-n jelen :-)
Kezdődik:-)

Veci # 2011.11.28. 17:21

gabusch
Akik ebben az évben korhatár alatti nyugdíjasok (előrehozott, korkedvezményes...), mi kétszer megyünk nyugdíjba. :-(

Üdvözlettel Veci

gabusch # 2011.11.28. 17:18

@eszterann..
a rádiós variációt hozd be,zenélnek egyfolytában,de én kivárom :-)
@józsi51
köszi:-) szerintem is...mindenben egyetértünk
Az a bajom, h csak egyszer szeretnék életemben nyugdíjba menni:-)
(más ez,minthogy 2-3 gyereket szültem /avagy 1-2x házasodtam..)
Ez a nyugdíjba "hasmenés"-36-40-41-42-44 után után már egy más pozició :-)

Veci # 2011.11.28. 17:17

Ezt szerintem úgy tudjátok, ha jobb egér gombbal rákattintotok a tv. javaslatra (T/4663. szám), ezután a hivatkozott tartalom mentése másként és mentsétek le a gépetekre, onnan megnyitható.

Üdvözlettel Veci

ildo50 # 2011.11.28. 17:14

Veci!

Én sem tudok .pdf formátumot megnyitni. Valószínű ez a baja eszterann-nak is.

Veci # 2011.11.28. 17:00

Nézzétek meg ezt is:
http://www.parlament.hu/…663-0030.pdf

Hááát! még mindig szünet van. Lehet hogy igazad lesz gabusch.

Üdvözlettel Veci

eszterann # 2011.11.28. 16:58

Vajon nekem miért nem jön be a parlamenti közvetítés? Valamit rosszul csinálok...? Hilfe!

jozsi19510 # 2011.11.28. 16:52

Kedves Gabusch!

Így igaz, ahogy írod!
Én is írtam, többször is már, hogy nem mindegy az, hogy valaki 45 éves, vagy 45 évet dolgozott már!
Nem váltanának ki akkora ellenérzést a társadalomból,
ha a realitások talaján maradnának a követeléseikkel!

Korábbi beírásoddal kapcsolatban, nagyon szomorú, hogy
államok vannak az államban!

Üdvözlettel: jozsi19510

gabusch # 2011.11.28. 16:28

Remek az időzítés !
Majd valamikor éjjel végszavazás !
Nem kell ezt látnia másnak,csak annak a pár ezer embernek,aki a netet használja !

Különösen nem kell látniuk a Ratkó bébiknek:

• azoknak az előrehozott/korkedvezményes 59-60-61 éves kislányoknak és kisfiúknak(orvosok-tanárok-pilóták-jogászok-vegyészek-rákkutató tudósok-közgazdák és pénzügyesek stb.)
  • akik közel és túl 40 éve járulékokat fizetnek és bekerültek a rendvédelmis

(45-50-55 )évesek levesébe...

Én mindent megteszek az öregedésem ellen,de b'meg !!
Egészen más dolog reggelente 50 évesen,-avagy 60 évesen felkelni.
Üdv:gabusch0603

Veci # 2011.11.28. 16:20

Nem tudom!!!
Nézzétek a parlamenti közvetítést.

Üdvözlettel Veci

renéke # 2011.11.28. 15:32

T Veci. Na most aztán értem,ez most jó vagy rossz???Üdv Ferenc

Veci # 2011.11.28. 14:13

renéke
Ma a korhatár előtti nyugdíjak eltörléséről szavaznak.
Nézd meg az egységes tervezetben mely Kjt. §-t érinti a törvényjavaslat, ezt vesd össze a hatályos Kjt. pontjaival.

FIÚK ÉS LÁNYOK!
ITT vannak még valami módosítók:

EZEKET is meg kellene néznetek (nekem is)!
zárószavazás előtti módosító javaslat
http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…

4. Az egységes javaslat 7 . (1) bekezdés j) pontja az alábbiak szerint módosul :
"az, aki esetében a biztosítással járó jogviszonyának megszüntetéséhez szüksége s
egyoldalú jognyilatkozatot [e törvény hatálybalépését] 2012. január 1-ét megelőzően a
másik féllel írásban közölték, vagy a jogviszonyt megszüntet ő megállapodást
[e törvény
hatálybalépését] 2012. január 1-ét megelőzően írásban megkötötték, feltéve, hogy a
biztosítással járó jogviszony megsz űnését követ ő nap 2012. évben van, és a jogosult a
biztosítással járó jogviszony megsz űnését követő napon a 2011 . december 31-én hatályo s
szabályok szerint az I . c) pont ca), cb), cd), ce) vagy cl) alpontja szerinti korhatár előtti
nyugellátásra jogosult lett volna, "

„22. §
(1) Ez a törvény - a (2) [és (3)] bekezdésben foglalt kivételekkel - [a kihirdetését
követő harmadik napon lép hatályba] 2012. január 1-jén lép hatályba .

Üdvözlettel Veci

renéke # 2011.11.28. 13:27

Tisztelt Veci.Oly sok jó tanáccsal láttál el engem,hogy a mai 11.28.8h56kor irt tanácsod nem értem a közalkalmazotti felmentésekről is tárgyalnak???Az a kérdésem 2 percben nem tudnálak felhivni telefonon?már nem is tudom mit csináljak.Ferenc (renéke)hagondolod az cim icka52@freemail.hu.köszönettel.

Veci # 2011.11.28. 08:03

FIÚK és LÁNYOK!
http://www.parlament.hu/…napirend.htm
kb. 16:45 órától
DÖNTÉSEK, HATÁROZATHOZATALOK:
13./
A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslat (T/4663. szám)
(A záróvita és a zárószavazás.) *
*Az MSZP képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy az előterjesztés zárószavazására NÉV SZERINTI szavazás keretében kerüljön sor.

VAGY

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.11.28. 07:56

gyöngy53
A közalkalmazotti felmentéssel kapcsolatban a 40 éves topic-ba is olvass bele, az anyuka52-nek írt válaszom. A Hamini által idézetteket, az én bejegyzésemet jól rágd át és akkor tisztábban láthatod a helyzetet.

Ellenben a munkáltató felmentési közlése a tv. hatályba lépése előtt az 1952-es férfiak esetében igaz a ma szavazás előtt álló tv. javaslat szerint. Az 1953-as nőknek megmarad a lehetősége korhatár előtti ellátást kérvényezni az 59. szülinaptól, ha minimum 37 év szolgálati ideje meglesz. Neked 40 év lesz, így az ellátásod nem csökkentett lesz.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.11.28. 07:48

Tetszik a meccs!
Napok óta látom a kibontakozást. Nem szálltam ringbe, mert szerintem a Gitta és köztem néhány hónapja már nem túl jó lehet a viszony, akkor kértem őt, hogy menjen vissza az állomáshelyére. Időnként be-be néz hozzánk (anno erre én is kértem), de úgy látom a megszólalásai valakinek mindig irritáló, az igazságérzetét bántja (egyetértek!!!).
Ha valaki valamit nem jól tud, vagy csak egy részét emeli ki a törvényből, az úgy jár mint Gitta52. Rossz értelmezés-rossz tanács-felesleges aggodalomkeltés.
Hamiki, Korall Gabusch értem, amit írtok és további jó és reális érvelést kérek tőletek.
Gitta521! Javasolom, hogy a törvények értelmezésében vesd össze a bekezdéseken belüli egyéb hivatkozási pontokat is, mert akkor elkerülhető a félreértés, a pontatlan tájékoztatás, pontatlan értelmezés, és a "meccs" kimenetele is jobb lehet. Nem kell ebbe a topic-ba negatív felhang, zavarkeltés, esetleg "véletlen" félrevezetés.

Üdvözlettel Veci

lili.54 # 2011.11.28. 07:19

Ma lesz a végszavazás? Végszavazás!

evian # 2011.11.28. 07:16

Kedves Mindenki,
Lehet hogy mar volt rola szo itt a forumon vagy esetleg a sajtoban de szamomra nem vilagos hogy azaltal hogy a juttatas jogcime megvaltozik megvaltoznak-e a kedvezmenyek is? Ertem ezalatt hogy a jogszabaly valtozasaval az eddig korhatar elott nyugdijba volnult szemelyek (40 ev munkaviszony utan) a tovabbiakban nem szamitanak nyugdijasnak es ezaltal elvesztik a (meglehetosen szereny) kedvezmenyeket pl. MAV es BKV berlet vasarlasakor.
A felvilagosito valaszokat elore is koszonom :)

Korall54 # 2011.11.28. 07:16

spaniel
Figyeld nagyon az eseményeket! Én csak este tudok az üggyel foglalkozni.
Köszi a dicséretet, még csak tanonc vagyok, de amit már tudok, szívesen megosztom.

Üdv: Korall (53-as nö)

Rezeda2483 # 2011.11.28. 07:01

Kedves Fórumozók!
Ha mi, előrehozott nyugdíjasok, korhatár előtti ellátottak leszünk, de mégis nyugdíjasok akkor mi a helyzet a kiegészítő tevékenységű egyéni vagy társas vállalkozókkal? Lehetséges, hogy csak az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizessen a vállalkozás a vállalkozó után? Magyarul EVA-sként nem akarok havi jövedelmet felvenni.
Segítsetek!