Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci # 2011.11.24. 20:28

fruzsi53
Neked nem kell az idén kérned a felmentésedet, mert az 53-as nők mehetnek korhatár előtti ellátássra. Tedd össze majd a két kezed, ha meg is adják a hosszabb felmentési időt a közszférában.

Scop Bachy
Sajnos te az idén még nem rendelkezel az életkori feltétellel. Mivel a 60. szülinapodig nem lesz 42 év szolgálati időd, így még az a lehetőséged sincs meg, hogy a korhatár előtti ellátást igénybe tudjad venni 2012-ben. Ugyanis a ma még hatályos tv. szerint az 1952-ben született férfi 60 évesen akkor tudna elmenni korhatár előtti nyugdíjba (előrehozott), ha 42 év szolgálati ideje megvan, ha viszont nincs meg, akkor csak 60,5 évesen. A te esetedben az már 2013-ban lesz. Sajnos bele kell törődnöd, hogy csak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor, vagyis 62,5 évesen lehetsz nyugdíjas.
18/B.§ (3) b) pont:
http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…(4)

Üdvözlettel Veci

gitta52 # 2011.11.24. 20:25

Kedves HIIdikó!
Szvsz. nyugdíjba vonulhat és megkapja a jub.jutalmat is, ami a munkáltatótól is függ részben. Mellesleg nagyon sok szalmaszálba próbáltam kapaszkodni már én is az életem során, s megtanultam, hogy mindenki csak saját magára számíthat.
Azért sok sikert kívánok a hátralévő éveihez!

jozsi19510!
Magához én nem szóltam, nem is érti, mit írtam.
Főzzön inkább, talán az jobban megy!

HIldikó # 2011.11.24. 20:23

Korall54!
Azt az oldalt én is olvastam a zárószavazás tól-ig időpontjáról, csak azt gondoltam, hogy valaki konkrétabbat tud. Hát, ennél szebb Mikulás és/vagy karácsonyi ajándékot is el tudnék képzelni.Köszi a választ.
HIldikó

jozsi19510 # 2011.11.24. 20:19

Kedves Korall54!

Úgy legyen!!!

Üdvözlettel: Jozsi19510

Korall54 # 2011.11.24. 20:11

Kedves Fórumozók!
http://www.mkogy.hu/…ulesterv.htm

Én itt azt találtam, hogy a zárószavazás nov.28. és dec. 2-a között lesz. Ez lehet hétfőn, vagy akár pénteken, de nyilván a legfontosabbat veszik előre.

Amikor meg lesz szavazva (egy kis germanizmus Gabuschnak), a Köztársasági Elnök Úr megkapja aláírásra, de mielőtt aláírná, gondosan kigyomlálja a helyesírási hibákat, hogy nyomdakész legyen, majd megjelenik a Magyar Közlönyben (és a neten). Ez lesz a kihirdetés napja.
Tudok egy megbízható referenciákkal rendelkező látót, ő már biztosan most tudja a törvény pontos szövegét.
Eddig ugyanis csupán a tv. javaslatot értelmeztük, és nem a tv-t!
Talán a Mikulás zsákjában már benne lesz, kinek csokival, kinek virgáccsal. Vagy ha nem, akkor a Jézuska hozza, legfeljebb koraszülött lesz, ha Karácsonynál előbb megjelenik.

Üdv: Korall (53-as nö)

HIldikó # 2011.11.24. 20:06

Gitta52!
Lehet, hogy öreg koromra a felfogásom is lelassult, de nem tudom, hogy miért válaszoltál ilyen cinikusan? Valószínű még nem voltál úgy, hogy örültél, ha volt még egy szalmaszál, amiben megkapaszkodtál.
Hildikó

jozsi19510 # 2011.11.24. 20:03

Gitta!

Úgy tünik két hetente shubja van, ami ez esetben beírási kényszerben nyilvánul meg! Húzzon vissza a topikjára, ne sértegesse itt azokat, akik tanácsér fordulnak a segítőkész emberekhez! Ön nem az, ennél fogva nem is Önre kíváncsiak! A társadalom irányítás nem tudom, hogy került képbe! Nem kell megmagyaráznia! A felfogó képességgel nem biztos, hogy ott van baj, ahol nem tudják értelmezni a jog kusza nyelvezetét!
A helyes irányba terelést szerintem hagyja meg az illetékesnek, aki ezt meg is tette, természetesen nem ilyen stílusban mint Ön! Veszi a lapot?

Üdv Jozsi19510

gitta52 # 2011.11.24. 19:53

Gabusch!
A már-már nekem nem elég!
De, azért köszönöm. Én sosem voltam ellenség.
Az embereket taníttatni kell(ene), mert túl sok a functionális analphabeta.
gitta

vörösnarancs # 2011.11.24. 19:52

Kedves Fórumozók!
A délelőtti 9,25.ös bejegyzésem óta igen meglendült a fórum.
Végre már kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba.
Felhívom szíves figyelmeteket 11.18-i 14,40 bejegyzésemre.Senki nem reagált rá.Ide újból bemásolom.

Kedves Fórumozók!
Nem akartam én ezt politikai síkra terelni.
Csak az volt a célom, hogy aki nem ért ezzel a VISSZAMENŐLEGES leendő törvénnyel, támogassa pl. Kórózs L-t meg egy emaillel.
Volt már itt olyan fórumozó aki azt kérte, a helyi megválasztott képviselőnknek irjuk le aggodalmainkat és kérjük ne szavazza meg.
Ez szerintem azért jobb ötlet, mert KL.saját maga is vállalkozott erre.Nem utólsó sorban szakember.
E-mail: lajos.korozs@mszp.hu
Én fogok Neki irni. Remélem más is csatlakozik.
Szerintetek várjam meg a törvény elfogadását és kihírdetését?

gitta52 # 2011.11.24. 19:37

HIIdikó!
S az igaz, hogy a gyereket a gólya hozza? Már hónapok óta stresszelek, senki nem mond semmit, pedig csak papás-mamást játszottam a barátommal.

gabusch # 2011.11.24. 19:33

@Gitta kedvencem:-)

1)"Ennek a fórumnak a 2007-es színvonalát a maival összehasonlítva....tragédia."
Fantasztikus vagy :-)

2)"Veci, türelmesen válaszolt újra és újra! Most itt emlékeztetném: hogyan lehet egy társadalmat helyes irányba terelni, ha a maximális felfogó képessége csak ennyi?"
Egyetértek ebben is:-)

3)"Bárki, aki segítséget kér, vegye már a fáradságot és nézzen utána. Kérdezzen olyat, amit még nem rágtak szájba ezerszer"
Fokozni sem tudom:-)

4)"Ezt se fogják elolvasni azok, akiknek szól."
Már-már kezdelek megszeretni:-)
Üdv: gabusch53

gabusch # 2011.11.24. 19:15

@vöröschnari
:-))
A Milfordnak van egy isteni teája
(vörösnari-tea)kóstold meg holnap, mert fantasztikusan finom:-)
Üdv:gabusch53

HIldikó # 2011.11.24. 19:09

Kedves Veci!
Az biztos, hogy hétfőn szavaznak a korhatár előtti ellátásról? Mert én kedden nov. 29.-én kezdem meg a felmentési időmet. Több helyen azt olvastam, /pl. a 41.§-ban is/, ha a tv.javaslat elfogadása előtt kezdem meg a felmentési időmet, akkor még az éppen érvényben levő jogszabályok vonatkoznak rám. Pl. ezen múlik, hogy ki fizetik e még a 40 éves jubileumi jutalmamat, amit az utolsó munkanapon utalnak. Az utolsó munkanapom viszont 2012.jan. 29.-e, a felmentési idő vége. Erről sehol nem beszélnek,hogy ezzel is megrövidítik az idős embereket. Csak azt nem tudom, miért a nyugdíjasokkal akarják kifizettetni az államadósságot? Szörnyű, hogy hónapok óta azon stresszelek, hogy mikor és hogyan tudok elmenni nydíjba. Azaz, most már korhatár előtti ellátásra.
HIldikó

gitta52 # 2011.11.24. 19:08

Veci!
Ez az egész valóban döbbenetes! Valahol a fórumra való bejelentkezésnél olvastam, hogy el kellene olvasni a fórumon lévő korábbi beírásokat, és csak olyan kérdéseket tegyenek fel, ami korábban nem merült fel, s nem hátráltatják a fórum működését. De! Még ennyi fáradságot sem vesznek egyesek!
Előfordul, hogy pár beírás után ugyanazt a kérdést teszik fel. Ha! valakit érdekel valóban a saját sorsa, még ennyire se képes?!
Veci, türelmesen válaszolt újra és újra! Most itt emlékeztetném: hogyan lehet egy társadalmat helyes irányba terelni, ha a maximális felfogó képessége csak ennyi?
Ennek a fórumnak a 2007-es színvonalát a maival összehasonlítva....tragédia.
Bárki, aki segítséget kér, vegye már a fáradságot és nézzen utána. Kérdezzen olyat, amit még nem rágtak szájba ezerszer.
Ezt se fogják elolvasni azok, akiknek szól.
És így kell egy társadalmat is irányítani – gondolom én, reménytelenül.

vörösnarancs # 2011.11.24. 18:47

Kedves gabusch!

Nagyon köszönöm, hogy visszajeleztél a rádió riporttal kapcsolatban.
Már arra gondoltam, velem van a baj, ezért is tettem fel.
Egyetértek veled.Előzőekben /ha visszaolvasod a beírásaimat/ már én is felvetettem, hogy ugyanazokat a kérdéseket teszik fel Vecinek.
Miért nem olvasnak vissza?
Van olyan kedves fórumozó, aki még ujból beír, hogy nem kapott a kérdésére választ.

Scop Bachy # 2011.11.24. 18:46

Kedves VECI!

Köszönöm, amit írtál a "Kedves Fórumozó 52-es férfiknak". :-(
Ezzel és a visszaolvasással is csak annyi a gondom, hogy a kérdésemre választ nem kaptam.
Én a jogi nyelvezetet nem értem.
Ha megtennéd, hogy válaszolsz megköszönöm.
Hogy Neked ne kelljen visszaolvasnod, megismétlem a kérdésem.
1952.07.30.-án születtem.
Hatvanévesen,2012.07.30.-án 40 év és 8 hónap szolgálati időm lesz.
Kérhetem az előrehozott öregségi nyugdíjazásom, ez évben, hogy 60 évesen elmehessek?
Tisztelettel.

Scop

gabusch # 2011.11.24. 18:21

@vörösnarancs,köszi :-)
"Hát még ennyi zagyvasággal nem találkoztam,amit összehordott."

• meghallgattam kétszer..beroschálok én is:-)

@fruzsi kedves !
(58 éves felnőtt csajszi vagy ?)
"Mikor kell jeleznem a munkáltatónál a szándékomat? Még az idén, vagy jó lesz jövőre is?"
Nézz már bele lécci az utóbbi egy év kommentjeibe/linkjeibe !

Idegesítőek vagytok mindnyájan,akik majd' 60 évesen úgy viselkedtek mint egy kisunoka :-)

@Lili54
Ő egy gerontológus ! 50 éve tanítja a gerontológiát a SOTEn
Komolyan beroschálok :-)

@Harschi
Ha valaki ért ehhez az egész óbelevanchoz, az a Veci és nem az édes politikusaink
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bitte schön nem beírni neki semmit

üdv:gabusch53

vörösnarancs # 2011.11.24. 17:23

Kedves lili.54 és Mindenki.
Éppen most hallgattam a Klub rádióban Iván Lászlóval egy interjut..
Ha kitudjátok várni, hallgassátok meg Ti is.
A Hirek után beszélgetnek vele.
Hát még ennyi zagyvasággal nem találkoztam,amit összehordott.
http://www.klubradio.hu/…4-162849.mp3

lili.54 # 2011.11.24. 17:12

Hány éves ez az Iván László? több mint 50 éve tanít az egyetemen!! Hát ennek nagyon kellene az "agyfényesítő" !
Össze-vissza beszélt a napokban is, a rádióban is!

tóthklári53 # 2011.11.24. 16:21

Kedves Veci! Ezer köszönet s gyors válaszért. Figyelem a végszavazást! Üdvözlettel: Tóthné Klári

atika52 # 2011.11.24. 15:02

Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék tájékozodni abban a kérdésben -aki tudja a választ segitsen , előre is köszönöm szépen, - hogy én 2009. 12.01.- vel elörehozot öregségi nyugijba mentem. A cég ahol dolgoztam 60 éves koromig kifizette a nyugdijfolyosító által kért összeget. Akkor ugy számoltak, hogy a betöltendő 60 életévemig tehát 2012.07. ho-ig számolták az időt és utánna pedig mármint nyugdija s kapom a rendes nyugdíjat. -Eddig csökkentett nyugdíjat kaptam. De a kérdés az, hogy most felemelték a nyugdíj korhatárt 62 évre akkor most arra a 2 évre amig el nem érem a 62. évemet kapok -e nyugdíjat? Választ előre is köszönöm.

Tiszteletteljes kérdésem hogy én elörehozott öregségi nyugdtjjal mentem el 2009 12.01. dátummal a cégem a betöltend? 60 . évemig kifizette a nyugdí

connery # 2011.11.24. 14:17

Tisztelt Veci!

Ezt a riportot kár volt meghallgatni ill. megnézni.

Tiszta f. propaganda,csak mi nem értjük.

Antónia legalább emelte a látványt és kérdései azok rendben voltak, ez a dolga egy tisztességes riporternek.

Konkluzió, okosabbak nem lettünk.

connery

fruzsi53 # 2011.11.24. 14:11

Kedves Fórumozók!

2012. októberben (59 év) megyek korhatár előtti ellátásba. Közalkalmazott vagyok. Mikor kell jeleznem a munkáltatónál a szándékomat? Még az idén, vagy jó lesz jövőre is?

Veci # 2011.11.24. 11:03

hars52
Mire ez a véleményed? Néha tényleg viccesen csípős vagyok. De valójában kezdem fárasztónak érezni, hogy újból és újból ugyanazokat a válaszokat írom le 2-3 bejegyzéssel később. De senkit nem szándékozok megbántani a megjegyzéseimmel.
De majd csak meglesz a zárószavazás, majd megjelenik a Közlönyben és mindenki jól tájékozott lesz, addig meg van mit írogatnunk.
Megértem, hogy mindenki személyre szóló választ, vagy megerősítést vár, de nem tudok mindig visszamenni (valamelyik nap a 280. bejegyzésig), hogy mikor mit fogalmaztam meg. Nem vagyok annyira járatos, hogy sablonszövegekről készítsek mappát.

Üdvözlettel Veci

hars52 # 2011.11.24. 10:54

Kedves Veci!
Hát Antóniának nagy valószinűséggel bizony ezekért a kérdésekért kellett elmennie. De úgy gondolom így jobban is járt, kevesebbet kell hazudnia.
Ami pedig Iván László, mint interjúalany? Ezt tavaly már megtanultuk. Azzal sincs tisztában, amit mond, amit megszavaz, hát még amit kérdeznek! Vagy tisztában van, csak irányitottan válaszolgat. Megtűrjük, öreg, hát legalább hazudni tudjon! Én is néztem ma reggel.De hogy minek? Dupla adag Cavingtont!!!Neki is!! Nekem is!! Mert néztem!!Minden szép, minden jó, ugyan itt senki sem jár rosszabbul.
üdv: Zsuzsa
Veci! Te mostanában egyre irónikusabb vagy?