Annyiban tudok segíteni, hogy ha megírod privátban a cég nevét, címét, akkor megnézem a cégtárban, mi lett vele.
A címem: szamtan@freemail.hu
Annyiban tudok segíteni, hogy ha megírod privátban a cég nevét, címét, akkor megnézem a cégtárban, mi lett vele.
A címem: szamtan@freemail.hu
..
Dabri:
Milyen módon szűnt meg a cég? Ha felszámolással, akkor a felszámoló felé kellene jelezni a bérkövetelésed.
Tisztelt Szakértő!
Lehet, hogy már megfogalmazták ezt a kérdést, de nem találom s sürgős válaszra lenne szükségem.
2002-ben született 1.gyermekem.2005.ápr.1-től dolgozom, határozatlan idejű munkaszerződéssel. 2007-ben terhes lettem a 2.gyermekemmel. 2007 nov-től betegszabadságon, majd táppénzen, 2008.februártól Tgyáson majd 2010 febr.28-ig GYeden vagyok. 2010.március 1-től 2011 február 28-ig Gyesre leszek jogosult.
A kérdésem a következő lenne.
Amennyiben bebizonyosodik hogy a 3.gyermekemmel vagyok terhes, mit válasszak, hogy anyagilag jobban járjak? Jelezzem munkáltatómnak, hogy kivenném a szabijaimat, majd menjek táppénzre? Vegyem ki a szabit, dolgozzak s utánna menjek táppénzre.
A 2. gyermekemmel 58140 Ft Gyedet kaptam, mert a bejelentett bérem s a tényleges fizetésem az akkori garantált bérminimum: 75500 Ft volt.
A 3. babával jogosult lennék Tegyásra és Gyedre? Milyen összegre számíthatok? Van-e feltétele annak, hogy a párom igényelje a Gyest? Ez hogyan kell lebonyolítani, van e valami kikötés? A párom 8 órás bejelentett munkahelyen dolgozik. Származhat e neki valami hátránya?
Köszönöm válaszát!
Oné Erika
Nandy:
Igen megszűnt a cég és ez az új ami most van nekik nem jogutódja állítása szerint.Viszont engem a mai napig nem értesítettek erről írásban, hogy megszűnt a munkaviszonyom (Szóban is kb. 2 hete mikor én hívtam őket)...és állításuk szerint nekem nem jár onnan semmi se pénz se papírok...de ezt már megtárgyaltuk az előzőekben.Azt már írtátok, hogy nem így van.
Nagyon komolyan elgondolkodtam a per lehetőségén csak nem tudom hova forduljak ha el akarom indítani a pert és egyáltalán érdemes e.
Köszi Dabri
Előzmény:
"Tisztelt Szakértő!
2007.02 hónap óta vagyok a munkahelyemen, amely határozatlan időre szól. 2007.11.14-én szültem, 2009.11.14-e óta gyes-en vagyok. Kiadták a szabadságomat, ami 2010.01.14-én telt le. Utána vissza szeretnék menni dolgozni, amit már régen jeleztem a munkáltató felé,viszont ők még semmilyen konkrétumot nem tudtak mondani nekem ezzel kapcsolatban, csak mindenki félre magyaráz és másra hárítkozik. Az a telephely ahol eddig dolgoztam megszűnt, viszont maga a munkahely, vagy a központ az maradt. Így nem tudnak nekem állást adni. Megszüntethetik a munkaviszonyomat? Állásidőt kell fizetniük, ha nem tudnak nekem munkát adni? Mit tanácsol, mit tegyek? Valóban igaz az, hogy ha nem írom alá közös megegyezéssel a felmondást, akkor állásidőt kell fizetniük amíg gyesen vagyok és ha aláírom akkor ki kell fizetniük az egész évi gyest?
Ha állásidőt fizetnek, akkor elvileg munkaviszonyban állok a céggel, akkor adhatnak nekem munkáltatói igazolást a bölcsődébe?"
A mai napon hívtak a munkahelyemről és felajánlották, hogy Pesten tudnak nekem munkát adni vagy a másik lehetőség, hogy aláírjam a közös megegyezést. A munkaszerződésemben a miskolci telephely szerepel, ami megszűnt. Mondtam az állásidőt, de egyből én voltam az inkorrekt, hogy én elvárom hogy otthon ülök és kapjam a pénzt. Most mit tegyek? Pestre nem tudok elmenni dolgozni, írjam alá a közös megegyezést? Tanácstalan vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!
Marcsika
Előzmény:
"Tisztelt Szakértő!
2007.02 hónap óta vagyok a munkahelyemen, amely határozatlan időre szól. 2007.11.14-én szültem, 2009.11.14-e óta gyes-en vagyok. Kiadták a szabadságomat, ami 2010.01.14-én telt le. Utána vissza szeretnék menni dolgozni, amit már régen jeleztem a munkáltató felé,viszont ők még semmilyen konkrétumot nem tudtak mondani nekem ezzel kapcsolatban, csak mindenki félre magyaráz és másra hárítkozik. Az a telephely ahol eddig dolgoztam megszűnt, viszont maga a munkahely, vagy a központ az maradt. Így nem tudnak nekem állást adni. Megszüntethetik a munkaviszonyomat? Állásidőt kell fizetniük, ha nem tudnak nekem munkát adni? Mit tanácsol, mit tegyek? Valóban igaz az, hogy ha nem írom alá közös megegyezéssel a felmondást, akkor állásidőt kell fizetniük amíg gyesen vagyok és ha aláírom akkor ki kell fizetniük az egész évi gyest?
Ha állásidőt fizetnek, akkor elvileg munkaviszonyban állok a céggel, akkor adhatnak nekem munkáltatói igazolást a bölcsődébe?"
A mai napon hívtak a munkahelyemről és felajánlották, hogy Pesten tudnak nekem munkát adni vagy a másik lehetőség, hogy aláírjam a közös megegyezést. A munkaszerződésemben a miskolci telephely szerepel, ami megszűnt. Mondtam az állásidőt, de egyből én voltam az inkorrekt, hogy én elvárom hogy otthon ülök és kapjam a pénzt. Most mit tegyek? Pestre nem tudok elmenni dolgozni, írjam alá a közös megegyezést? Tanácstalan vagyok.
Marcsika
Tisztelt Szakértő, kedves fórumozók!
Sajnos igazán nem tudom beleásni magam a témába, mert mindenhol más válaszokat kapok, amiből eddig egyértelmű dolgot nem tudtam levonni. Ezért kérem a hozzáértők segítségét.
22 éves koromban, 1998-ban százalékoltak le 67%-ra, azóta 6 órás munkaviszonyban dolgozom. A jelenlegi munkahelyemen 2008. augusztus 11-től dolgozom, előtte volt 1 hónap kimaradásom, de azelőtt szintén megszakítás nélkül dolgoztam. 2010. áprilisára várom első gyermekem születését, és ezzel kapcsolatban nem vagyok tisztában a tennivalóimmal. Nem tudom, szülési szabadság jár-e. Talán TGYÁS-ra és GYED-re nem vagyok jogosult, mint ahogy 15 napnál további táppénzre sem, melyet már 2009-ben felhasználtam. Nem tudom továbbá a tennivalóimat szülés előtt, illetve szülés után, milyen bejelentési kötelezettségem van a munkáltatóm felé, illetve mely nyomtatványokat tölti ki a munkáltató és juttatja el a hivatalos szervekhez.
A tájékoztatást és a válaszokat megköszönöm. Anka
Tisztelt Szakértő!
Az előbbiekhez annyit szeretnék még írni, hogy a Gyermekem már több mint másfél éve betöltötte a 3. életévet (addig járt alanyi jogon a gyes), az újbóli gyes kérelmemet pedig a mai nap során adtam be, mert nem régen derült ki, hogy tartósan beteg. Vagyis volt bő másfél év, amikor nem kaptam gyest, csak a munkaviszonyból származó jövedelmemet.
Nem tudom, hogy ez befolyásolja-e az általam kérdezetteket: a táppénz mértékét, jogosultságát, stb...
Még 1x köszönöm!
Tisztelt Szakértő!
Az alábbi témában szeretném a segítségét kérni: jelenleg 6 órás munkaviszonyban dolgozom, a Kisfiam nemsoká betölti a 4. életévét (2006. ápr.-2008. ápr. gyeden voltam, majd egy évig gyesen, de már 2008. aug-tól munkaviszonyban, és azóta is folyamatosan ugyanannál a cégnél).
Kisfiamról kiderült, hogy allergiás és asztmás, vagyis tartósan beteg, ezért kérvényt nyújtottam be az emelt összegű csal. pótlékra és gyesre.
Az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy mivel a Ksifiam sajnos alapbetegségéből adódóan elég sokat beteg, hogyan tudok a jövőben táppénzre (saját jogon), ill. gyermekápolási táppénzre eljönni? Mi alapján számolják ezt? Egyáltalán engedi-e a törvény? Így is 42 nap jár a Gyermekem után (már ha jár egyáltalán?).
Bár elolvastam az idevonatkozó törvényt, jogszabályt: Ebtv. 49. § (1) a és b. pontját, de nem igazán értettem. Most akkor mi a biztosítási idő és a táppénz alapjául szolgáló bér?
Nandy nagyon köszönöm a választ!
Az, hogy mely esetkben indul eljárás függ az ügy összes körülményétől (pl. előző, jelenlegi jogviszonyban elért jövedelmek, munkakör, foglalkoztató típúsa -a közszférában szivességi bejelentés értelemszerűen kevésbé életszerű, mint a rokon vállalkozónál-...), az ellenőrzési csoport leterheltségétől stb.
A pár napos bejelentéseket nagy valószínűséggel ellenőrzik, a 2-3 hónapos bejelentéseket a körülmények figyelembevételével ellenőrizhetik.
Üdv. :)
Arra figyelj még nagyon, hogy a gyes-t ne mondd vissza, mert akkor megszűnik a védettséged!
Marcsika:
A munkáltató hiába húzza az időt, az állásidőre bért kell fizetnie arra az időszakra, amikor nem tudott munkát adni (mert gondolkodott).
Ha a munkaszerződésedben egy konkrét hely van megjelölve (tehát nem változó), akkor azt módosítani csak közös akarattal lehet, a beleegyezésed nélkül nem.
Nem mondhatnak fel neked, mert ha "munakvégzés mellett" kapod a gyes-t, az védettséget ad.
Olyan nincs, hogy közös megegyezéssel felmondás... Vagy közös megegyezés, vagy felmondás. Nagy különbség van a kettő között! Közös megegyezés csak a két fél egyező akaratával jöhet létre, és olyan feltételekkel, juttatásokkal, ami a megállapodásban szerepel (tehát ha nincs benne szó pl. végkielégítésről, akkor nem jár4). Ezzel szemben a munkálatói felmondást meg kell indokolni, és kötelező fizetni a törvény szerinti járandóságokat. Ráadásul ők most valószínűleg fel sem mondhatnak neked, ezért dobták be a közös megegyezést.
Amíg nincs döntés, kötelesek kiadni az igazolást a bölcsi felé.
sunbalika:
Ha a GYED alapjául szolgáló kereseted magasabb 143 ezer forintnál (ez a tavalyi minimálbér kétszerese), akkor most a 2010. évi minimálbér duplájához igazítják a GYED-et, tehát a napi összege bruttó 102 ezer körül lesz, ebből vonnak 9,5% nyugdíjjárulékot, és 7 ezer forint kölüli szja-t.
Dabri:
Ha a cég megszűnt (törölték a cégjegyzékből), akkor azzal megszűnt a munkaviszonyod is, így köteles lenne a bentmaradt szabikat és a felmondási időt kifizetni, és ha a három évet meghaladta a munkaviszonyod, akkor a végkielégítést is.
Ha csak átalakult, vagy üzemi jogutódlásról van szó, akkor még most is él a munkaviszonyod, akkor is, ha ők erről nem akarnak tudomást venni.
Szólítsd fel őket írásban mielőbb, hogy tisztázzák a helyzetet.
milsza: Lehetséges, hogy ellenőrizni fognak, tekintettel a rövid időszakra, és a minimálbérnél magasabb jövedelemre.
Üdv Mindenkinek. Ma kaptunk egy levelet hogy megváltozott a gyed alapjául szolgáló minimálbér, most akkor mennyi lesz a gyed ha eddig kb83-84ezer érkezett a számlára? Segitséget előre is köszönöm.
Erre nem kaptam választ pedig nagyon várom:)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos itt (http://www.e-cegjegyzek.hu/…page/ceginfo) nem találtam semmit sem a régi cégről csak az újról.
Engem a papírokon kívül az érdekelt volna még igazán, hogy a GYED alatt felgyülemlett szabadságomat köteles e kifizetni?Illetve az, hogy mivel ő írásban még nem közölte velem a cég megszűnését ezért alkalmazott vagyok e még ott és ha igen akkor mivel júniusban voltam ott 3 éve kötelese e végkielégítést adnia vagy nem mert a cég esetleg már június előtt megszűnt amikor még nem telt le a három évem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Erre még nem kaptam választ.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos itt (http://www.e-cegjegyzek.hu/…page/ceginfo) nem találtam semmit sem a régi cégről csak az újról.
Engem a papírokon kívül az érdekelt volna még igazán, hogy a GYED alatt felgyülemlett szabadságomat köteles e kifizetni?Illetve az, hogy mivel ő írásban még nem közölte velem a cég megszűnését ezért alkalmazott vagyok e még ott és ha igen akkor mivel júniusban voltam ott 3 éve kötelese e végkielégítést adnia vagy nem mert a cég esetleg már június előtt megszűnt amikor még nem telt le a három évem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kedved Dödölle1!
Olvasgatva a fórumot megakadt a szemem egy válaszodon. A szülés előtti munkabejelentések ellenörzésénél... Nekem októbertől szünt meg a munkaviszonyom, jövedelmem nem volt(Gyesen vagyok) 2009 december elejétől viszont munkába álltam egy új cégnél 143.000 bruttó fizetésért. 2010 február elejétől kiveszem a szülési szabadságot. Nem lesz gond, hogy csak kicsivel több mint 2 hónapot dolgoztam szülés előtt, ezt is ellenőrzik?
Előre is köszönöm a válaszodat.
Tisztelt Szakértő!
Ha állásidőt fizetnek, akkor elvileg munkaviszonyban állok a céggel, akkor adhatnak nekem munkáltatói igazolást a bölcsődébe?
Köszönettel:Marcsi
A (volt) kisdobos ott segít ahol tud.
Üdv. :)
Kérdésem lenne!
Jelenleg GYED-en vagyok, fiam 2009. márciusi születése előtt 180 nap munkaviszonyom volt meg, plusz 1 hónap táppénzen voltam szülés előtt, majd kaptam TGYÁS-t és azóta is GYED-et.
Következő babám 2010. szeptemberre várható. Jogosult vagyok-e vele is GYED-re és TGYÁS-ra? Ha igen mennyi időre és mi alapján kell kiszámolni az összeget? Az előző évi jövedelmem alapján, ami áll fizetés+táppénz+TGYÁS+GYED-ből?
Már meglévő babám után 2011. márciusig jár a GYED, addig akkor is jár, ha az új baba után esetleg nem kapnék?
lédyke:
Mielőtt baba-projektbe fognátok, nem ártana új munkahelyet találni, mert a munkanélküli szinte biztosan nem fog kitartani a szülésig.
Vagy ha még nem értesítettek a felmondásról, akkor hajrá... De igyekezni kell, mert ha a terhesség létrejötte előtt értesítenek, akkor hiába minden, nem véd meg a jövőbeni állapotod.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |