szakdolgozat - évfolyamdolgozat?

mekkmester # 2005.09.03. 07:13

Szerintem a törvény szövege nem zárja ki, hogy amennyiben a diploma megszerzéséhez több dolgozat elkészitése is elő van irva, akkor a 10 napot többször is igénybe lehessen venni.

Csaba-X # 2005.09.01. 22:11

Szerintem is egyszer jár 10 nap,a diplomadolgozat írásakor!

Karika # 2005.09.01. 21:54

Kedves Mekkmester!

Te a jogszabályból azt olvasod ki, hogy annyiszor 10 nap jár, ahány évfolyamdolgozatot kell írni? Szerintem csak egyszer 10 nap jár.

sensitive # 2005.09.01. 13:00

Köszönöm szépen a válaszokat! A tipp az nagyon jó, a sulitól megkérdezem, ha ők azt mondják, hogy ez évfolyamdoga, akkor biztos jár rá a tíz nap!

Köszönöm az ötletet.

mekkmester # 2005.09.01. 12:47

Kedves Sensitive!
Ez inkább szakmai gyakorlatnak minősül, még akkor is, ha a végén dolgozatot is kell irni belőle.
Ha a jelenlegi munkahelyed nem alkalmas arra, hogy ott töltsd le az előirt gyakorlati időt, akkor a munkáltatóddal kell egyezkedned. Ha azonban a tanintézettől tudsz kérni olyan igazolást, miszerint ez évfolyamdolgozat, akkor jár a 10 nap tanulmányi szabadság. A szakdoga és az évfolyamdoga között az a különbség, hogy a szakdogát a diplomamunkához készited, általában a diploma megszerzését megelőző félévben, de ahogy Karika irta, korábban is megirható, évfolyamdolgozat pedig akár több alkalommal is lehet, bármelyik szemeszterben.

Karika # 2005.09.01. 11:45

Csak a szakdolgozatra (diplomamunkára) jár a 10 nap. Annak eldöntése, hogy ezt mikor veszed ki, a Te jogod, mert nem csak az utolsó évben lehet írni a szakdolgozatot.

sensitive # 2005.09.01. 09:24

Olvasgattam a fórumokat a tanulmányi szerződés támában és egyiknél látom, hogy szakdolgozat és évfolyamdolgozatra 10 nap tan. szabadság jár.

Mi a különbség a kettő között?

Én távoktatásos formában, gazdálkodási szakra járok. Természetesen diplomámhoz szakdolgozatot kell írnom, viszont a Ii. és III.ciklusban kell írnunk olyan beadandó dolgozatot, mini szakdogát min. 20-30 oldalban, amelyhez két hetes szakmai gyakorlatot írnak elő. Egyiket egy vállalkozásnál másikat egy pénzintézetnél kell "eltölteni" és igazoltatni, valamint II.évben ezeket bemutatni és elemezni, III.évben a mérleggel és beszámolóval kapcsolatosan hasonlókat elvégezni, szintén egy vállalkozásnál és egy pénzintézetnél.

Ezeket úgy hívják, hogy vállalkozási gyakorlat és pénzintézeti gyakorlat és gyakorlati jegyes tantárgyként vannak feltüntetve.

Kérdésem, hogy ez a két tantárgy minősülhet e a címben szereplő évfolyamdolgozatnak, vagy az valami más dolog?

Köszönettel!