közalkalmazotti bértábla

mumba # 2006.02.10. 12:49

Kedves Fórumozók!

A kérdésem az volna, hogy manapság mit kaphat egy gépészmérnök egyetemi diplomával a közalkalmazotti bértábla szerint kérem aki tud segítsen, mert tájékozatlan vagyok.
Köszönöm

csufi99 # 2006.02.10. 22:39

Magad is meg tudod nézni, magyarorszag.hu-t ajánlom, KJT szövege külön ügyleírás is van, vagy jogszabálykereső, a munkakör meghatározó, az illetménytábla pedig mellékletben megtalálható.

mumba # 2006.02.13. 11:47

nem találom
segíts

Karika # 2006.02.13. 16:38

Ehhez tudni kellene, hogy eddig milyen munkaviszonyaid voltak, azaz mennyi időt lehet beszámítani a fizetési fokozat megállapításához.

dr.joci # 2006.02.13. 17:04

Pályakezdő esetében: 120.400 bruttó (h1)

dr.joci # 2006.02.13. 17:16

1992. évi XXXIII.törvény a közalkalmazottak jogállásáról.(1.számú melléklet)

icus # 2007.09.02. 01:14

Kedves fórumozók.
Szeretnék segítséget kérni.
23 éve vagyok a pedagógus pályán. Az idén júniusban megszereztem a pedagógus szakvizsgát. Az igazgató úr közölte velem, hogy a kötelező átsorolás az új bérkategóriába januárban esedékes. Lehetséges ez? Ha a diploma megszerzésének időpontjában átsorolt volna, akkor a bérkülönbözetet az iskola költségvetéséből kellett volna kigazdálkodnia?
Várom a válaszokat.
Köszönettel: Icus

Lyonee # 2007.09.02. 12:39

Pedagógus szakvizsga esetén jan. 1-től kell magasabb fizetési osztályba sorolni, G-be, vagy I-be. Erről jogszabály rendelkezik.

issy # 2007.09.12. 14:08

Kedves fórumozók!
Nem nyitottam új topicot,látva hogy ez a téma pont megfelel a kérdésemnek.
Azt szeretném tudni, ha vki pl 2008.júniusban megszerzi a főiskolai diplomáját, mikor kerül F kategóriába át?Pontosabban mikor lehet átsorolni? Igaz az, hogy csak következő év januárban?
A választ előre is köszönöm!

Legislator # 2007.09.12. 16:22

Illetmény van egyébként, nem bér.

Sunshine after the rain.

issy # 2007.09.13. 07:12

Nagyon kérem aki ismeri az erre vonatkozó jogszabályt írja meg!(előző kérdésemre vonatkozóan)

kismókus # 2007.09.13. 11:03

Szia, Issy!

Át lehet sorolni, miért ne lehetne?!
A lényeg a diploma bemutatásának időpontja a személyzetisnél / titkárságon (vagy ahogy nálatok hívják) - akkortól számítódik az igényed a magasabb illetményre, még akkor is, ha az átsorolásról szóló dokumentumot mondjuk csak 6 hét múlva tarthatod a kezedben.
Halkan megsúgom, hogy az intézmény költségvetésének ez nem jelenthet gondot, mert köv. hónapban már a megemelt összeggel finanszírozza a Kincstár az intézményi bértömeget.

Üdv: kismókus

kismókus # 2007.09.13. 11:12

Issy:

Bocs, egy fontos dolgot lehagytam: az 1992. évi XXXIII. tv.-ből tájékozódj.

issy # 2007.09.13. 12:27

Köszi kismókus!
Az a furcsa, hogy pont ma rákérdeztem hogy ez hogy van igaz nem a személyzetistől hanem a főnökömtől úgymond, és ő azt mondta hogy ez úgy van hogy ha mondjuk végzek 2008. júniusban akkor a következő év januárjában sorolnak át, állítólag ez vmi törvény...?!
De én ezt nem értem :-(

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.13. 13:55

Téved. Valószínűleg összekeveri a pedagógus szakvizsgával, vagy mivel.

issy # 2007.09.13. 15:07

kbs: Köszönöm a hozzászólsát! Igen a pedagógus szakvizsgával kapcsolatban olvastam ilyesmit,de a saját esetemben én nem értem miért csak következő év januárban lehet átsorolni F kategóriába.(jelenleg E kategóriában vagyok és jövő júniusban szerezném meg a diplomát)
Sajnos nem találok erről kézzelfogható leírást,törényt nem bírok mit felmutatni.
Akkor tehát simán át lehet tenni elvileg "bármikor" F-be ha megvan a diplomám??

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.13. 16:37

Félreért. Én éppen azt mondtam, hogy a főnöke téved.

Lyonee # 2007.09.13. 16:37

Ezt a kjt, sem más jogszabály nem szabályozza. A gyakorlat az, hogy a diplomát bemutató hónaptól sorolnak át magasabb fizetési osztályba, ha szükséges a végzettség a munkavégzéshez.

issy # 2007.09.13. 19:36

Köszönöm a válaszokat!
Időközben más helyen is utánaolvastam fórumokban, és kezdek reménykedni, hogy valóban a főnököm tévedett-vagy szándékosan mondják ezt-,most már az a kérdés , hogy ha odakerül a sor vajon hivatkozhatok e erre vagy sem.....
Sajnos a mai világban ha ki merünk állni az igazunk mellett, akkor esetleg másnap már nem kell bejönni... :-(
Mindenesetre jó azért tisztában lenni azzal, hogy mi is az igazság ezen a téren, mert nem mindegy hogy eseteg diplomával a kezében az ember még várhat fél évet hogy megkapja azt a fizetési fokozatot ami illeti!

Zolikaaa # 2007.09.14. 07:57

hozzászólás törölve

Bulletproof # 2007.09.14. 08:26

Sajnos erősen ellentmondó válaszokat látok itt arra nézve, hogy mikor is kell az embert magasabb fizetési kategóriába sorolni, ha megszerezte az ahhoz előírt képesítést. Én MTA alkalmazásban vagyok, és ott is azt a választ adták, hogy január 1-től lehetséges az előresorolás. Jó lenne tudnom, hogy ez vajon törvényes-e így, merthogy elég nagy a pénzbeli különbség a két kategória között, a hónapok meg csak telnek (ez év januárjában(!) kaptam meg a fokozatomat). Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.14. 09:50

1. A besorolásnál egybe számítják az összes közalkalmazotti jogviszonyban töltött időt (sőt, a '92 előtti más jogviszonyokat is).
2-3. Ha valaki két helyen dolgozik, lehet eltérő bére egyik és másik helyen. Sőt, általában ez a helyzet. Mi ezzel a probléma?

issy # 2007.09.14. 14:12

Ma megkérdeztem újra a munkahelyemen hogy mikor sorolnak át, ha mondjuk 2008 júniusában végzek. Azt mondta a munkaügyis hölgy, hogy csak a következő év januárban. Állatóleg az benne van a KJT-ben is.
Mivel előre lekérik a következő évre a bértömeget vagy mit, tehát idén még nem kérhetik úgy a költésgvetést, hogy én jövőre tuti végzek és eszerint....
Mindenesetre megnézném hogy valóban benne van e ez a KJT-ben.....

Lyonee # 2007.09.14. 14:27

Kérd meg, hogy mutassa meg neked!

Lyonee # 2007.09.14. 14:55

közoktatási tv. 128.§
"(8) Azt a közalkalmazott pedagógust, akinek nincs pedagógus-szakvizsgája, az iskolai végzettsége és szakképzettsége alapján kell besorolni. Azt a közalkalmazott pedagógust pedig, aki pedagógus szakvizsgával rendelkezik, az ezt igazoló oklevél bemutatását követő év első munkanapjától kezdődően a pedagógus-szakvizsga alapján kell besorolni. A pedagógus-szakvizsgával egyenértékű a munkakör ellátásához szükséges végzettség és szakképzettség mellett az egyetemi vagy főiskolai szakirányú továbbképzésben szerzett - jogszabályban meghatározott - szakképzettség. A pedagógus-szakvizsgával egyenértékű, továbbá a munkakör ellátásához szükséges végzettséghez és szakképzettséghez kapcsolódó szakterületen szerzett tudományos fokozat, valamint a doktori cselekmény alapján szerzett doktori cím."
A közalkalmazottak besorolásához a garantált illetménytábla a kjt. 1. mellékletében , a felsőoktatásban dolgozó tudományos kutatók ill. táblázata a 2. sz mellékletben található.