végzettségre új fizetési kategória

sodródó # 2006.08.18. 16:52

Lyonee!

Tudom, hogy ez egy nyilvános fórum, de írnék neked egy mailt, nem bánod?

Lyonee # 2006.08.18. 20:50

Sodródó!
Irjál nyugodtan.

porti # 2006.08.24. 20:11

Sziasztok!!!
Egy másik fórumon segítettek abban, hogy rátaláljak erre az oldalra és mindjárt hasonló ügyet is találtam mint az enyém. Ezért is fordulok hozzád segítségért!!!
Már több mint 10 éve iskolatitkárként dolgozom és most tanulni készülök. Felsőfokú szakképzésre – ifjúságsegítő - jelentkeztem és miközben a jelentkezési procedurát csináltam felmerült bennem a kétely, hogy rossz a besorolásom.
Érettségi bizonyítványt 1992-ben szereztem, mely szerint jegyzőkönyvvezető gyorsírói, gépírói, igazgatási ügyintéző képesítést szereztem. Úgy érzem ezt hasznosítom is. Azóta német nyelvvizsgát szereztem, melyre meg is kaptam a pótlékot nemzetiségi iskola lévén. ECDL vizsgát önszorgalomból tettem – nem OKJ – melyet részben támogattak, de nem kaptam érte semmit. A jelenlegi besorolásom D fizetési osztály. A végzettségem alapján helyes ez a besorolás?? A kérdés azért is fontos és sürgős, mert közeleg a beiratkozás az iskolába. Vajon már most járna az emelt bér vagy csak a felsőfokú képzettség megszerzése után?? És lehet egyáltalán egy több mint 10 éve meglévő fizetési osztályon változtatni??
Örülnék, ha minél több reagálást kapnék a témára!!

monalisa1 # 2006.08.25. 09:46

A kormány tervezi a 13. havi bér és az egyes pótlékok megszüntetését, valamint új, teljesítményalapú közalkalmazotti bérrendszert kíván bevezetni. És 2 évre befagyasztanák a jelenlegi alapbéreket.
És megszűnne az is, hogy 3 évenként automatikus legyen a táblázati előrelépés.

Zorro456 # 2006.08.25. 09:57

Nem ide tartozik, de megjegyezném, hogy én egyetértek a teljesítmény alapú bérezéssel, mert ezáltal kiesnének azok az emberek (hobbi dolgozók) akik a munkahelyüket rehabilitációs intézetnek tekintik!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 10:34

Hány éves vagy, királyfi?

Zorro456 # 2006.08.25. 12:17

nem több és nem kevesebb mint Te!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 12:19

És még hiszel a mesékben? ;)

monalisa1 # 2006.08.25. 12:53

Szerintem ott lesz majd a baj, hogy majd "pofára" megy a bérek emelése és az egyes juttatások megadása., Jucika tetszik a főnök úrnak tehát őt favorizálhatja majd, míg Kovácsné meg majd nem...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 13:00

Így, így. Hiszen ráadásul tipikusan olyan területről van szó, ahol a munkateljesítmény (minőségi és mennyiségi szempontból is) csak nehezen, erősen vitatott szempontok szerint mérhető. Ha egyáltalán.

Zorro456 # 2006.08.25. 14:48

T.Monalisa1! Most is pofára adják a jutalmat, de ha jobb seggnyaló,vagy besugó valaki az még többet kap! Éppen ezért a jelenlegi bebetonozott intézmények vezetőivel van a probléma.

Zorro456 # 2006.08.25. 14:51

A másik: a közigazgatásban hogyan lehet teljesítményt mérni? pld. a határozatot a bíróság megsemmisítette. Ez is a köztisztviselő rovására mehet? A gyakorlat is igazolja, ahány bíró annyiféle ítélet. Hát ez szép lesz!