végzettségre új fizetési kategória

lilalila # 2006.07.13. 16:23

Szia exIü-s!
Képzeld már, nekem is van diplomám, és mégis örülök, hogy egyáltalán van hol dolgoznom. Pedagógus vagyok (voltam), gyes után nem vettek vissza, nem találtam munkát égen-földön. Biztosítási ügynöknek pedig nem vagyok való. Úgyhogy egy kis kft-nél vagyok mindenes, adminisztrátor, ügyfélszolgálatos, télen postás....de tényleg örülök, hogy egyáltalán van hol dolgoznom. (természetesen kapálni valószínűleg el tudtam volna menni). Nekem is meglepetés, hogy nemcsak én vagyok minimálbéres diplomás.

exIü-s # 2006.07.13. 14:02

Bocsi lilalila, hogy bele szólok, de olyan jó érzés hogy nem csak én vagyok olyan balek hogy dolgozok ennyi pénzért. -
Nekem mikor meg lett a diplomám csak gratuláltak, és ennyi...hiába lengettem - hogy csatlakozzak a topic eredeti témájához - a választ lett olvashattad, nem a munkaköröhöz...
Nem az a gyakorlat hogy az étkezési terhére fejlesztik azt a bért ami jogszabályilag kötelező, egyébként szép kis összeg az a kaja jegyed - innen Kelet-Magyarországról szemlélve. Ha kirúgnak szólj, költözködünk - gondolom valahol Pécsen van a munkahelyed?
-ennyiért még nem érdemes -.

lilalila # 2006.07.13. 09:56

Na most én a mostani 54 000 nettóhoz kapok havi 9 000 étkezési hozzájárulást.
Kérhetem-e majd a több pénzt, ha netán nem fizetnek többet? Magyarul elképzelhető, hogy több kp-t kapok, de nem akarják magukat költségbe verni, és kajajegyet pedig nem adnak?
Előre is köszi a válaszokat.

Kirby # 2006.07.11. 11:02

A munkaköri leírást sztem egyoldalúan nem is változtathatják meg....

lilalila # 2006.07.11. 10:49

Köszönöm, Boncsa!

boncsa # 2006.07.10. 18:38

lilalilának:
Igen. Ha csak meg nem változtatják a munkaköri leírást, hogy a munkakörödhöz elég a 8 általános.

lilalila # 2006.07.09. 17:37

Kötelező-e a minimálbéresnél alkalmazni azt az új szabályt, hogyha a munkaköre megköveteli az érettségit, akkor 110 %-ot kell kapnia? Ügyfélszolgálatos vagyok, irodában dolgozom. Munkaköriben is le van írva az érettségi.
Köszi

akirenk # 2006.07.03. 11:15

Fontos lehet, hogy a munkakörödre milyen iskolai végzettséget írtak elő. Figyelj rá, hogy bennt legyen a felsőfokú végzettség előírása, mert elsősorban munkakört sorolnak be. Tehát ha egy takarítónő rendelkezik diplomával, akkor sem jár neki F, mert a munkakörére nem ez van előírva. Módosítani kell a kinevezésed ezen részét is!!! Az én véleményem szerint is a diplomád bemutatása után jár, nem csak a következő év elejétől!!

Zorro456 # 2006.07.03. 04:09

A diplomádat le kell adni a munkahelyeden és a munkáltatónak az átsorolásodat meg kell állapítani. Amikor leadtad a diplomát attól a naptól jár az új besorolás szerinti béred.Minél előbb add le úgy, hogy egy kisérő levéllel együtt, melynek átvételét irasd alá.

Lyonee # 2006.07.02. 22:34

Az elismert iskolai végzettség szintje a fizetési osztályt, a szolgálati idő pedig ezen belűl a fizetési kategóriát határozza meg. Piri, Te most fizetési osztályt váltasz. A fizetési kategória meghatározásához a nem közalkalmazotti munkában töltött évek is beleszámítanak (ha van ilyen) és 3 évenként lépsz.

Lyonee # 2006.07.02. 21:26

Az a gyakorlat, hogy az osztályváltást a végzettség megszerzése utáni hónaptöl alkalmazzák. Ez nincs leírva sehol, de az sem hogy csak január 1.-től lehet. Magasabb iskolai végzettséget nem olyan gyakran szerez az ember, van aki nem is vált osztályt soha.. Pl. főiskola elvégzése után F- be kerül és ott is marad nyugdíjazásáig. Tehát ennek időpontját a jog nem szabályozza!!

A kategóriaváltást azért jan .1.től mert gyakorlatilag mindenki más-más időpontban töltené be a várakozási idő 3 évét, hisz más időpontokban kezdtek el dolgozni, és ez követhetetlen lenne a munkaadók számára. Ezt a Kjt egységessé tette, pontosan szabályozza a 65$(1) bekezdésében..(A törvénymagyarázat is nagyon jól indokolja a tárgyév első napját) Tehát ez le van írva jogszabályban.

B.Piri # 2006.07.02. 16:46

Hello

2006. május 31-én szereztem meg a főiskolai végzettségem (informatikus mérnök). Jelenleg rendszergazdaként dolgozom egy általános iskolában közalkalmazottként 5 éve.

Kérdésem:

Pontosan mikortól köteles a munkáltató átsorolni a magasabb bérkategóriába - törvényileg - kötelező jellegűen?

Melyik törvény ad erre útmutatást, ill. ez teljesen a munkáltatón múlik, hogy pl. csak a köv. év elejétől teszi ezt meg - ha úgy gondolja?