közjegyzö okiratot hamisithat?


vinkli # 2019.09.09. 08:13

a történet roppant egyszerü. a közjegyzö a földhivatalhoz benyujtott egy hagyaték átado végzést. a hagyaték átvételéhez egy halom papirt kell az örökösnek aláirni. na ez nem történt meg. akkor mitöl berszélünk.
dr rubovszky eszter okiratot hamisitott. vagy nem?

gerbera317 # 2019.09.08. 19:11

És ha történetesen Jolán lenne a neve, akkor nem is lenne ez számodra sérelmes? Egyáltalán: Miért kell itt nevén nevezni az eljáró hatóságot? Miért nem lehet csak simán annyit közölni, hogy "a közjegyző"? Persze értem, ha meg tudnád különböztetni a lényegest a lényegtelentől, akkor nem is ide írtál volna, hanem felkeresnéd a közjegyzőt (igen, azt, a Rubovszky Esztert), és iratbetekintéssel tisztáznád, mit jelent a földhivatalnak az a félmondata, hogy "általad aláírt".

vinkli # 2019.09.08. 17:17

bocsánat. rosszul irtam a hamisito közjegyzö nevét.
dr. rubovszky eszter. tata agostyáni ut 23.
a rubovszky márta valoszinüleg az édesanyja lehetett. 2013 ban még ö intézte az ügyet.
a tévedésért elnézést kérek.

vinkli # 2019.09.08. 16:19

apám meghalt még 2013 ban. a hagyatékot levélben visszautasitottam. ez a közjegyzönél megvan mert évekkel ezelött hivatkoztak is rá. ezek után idén (öt évvel a halála után) kaptam egy levelet a földhivataltol hogy rubovszky márta agostyáni közjegyzö egy általam aláirt hagyatékátado végzést küldött nekik, igy a hagyatékot a nevemre bejegyezték. én nem irtam alá semmit. söt sose találkoztam rubovszky mártával. ellenkezöleg visszautasitottam a hagyatékot. tokkal vonova.
a közjegyzök csak igy hamisithatnak hagyaték átado végzésekert?