Igénytelen munkavégzés, késedelem


drbjozsef # 2021.10.19. 11:06

Kogeza,

Teljesen jogos, az ilyen mesterek általában felveszik előre a pénzt, meg még háromszor kérnek mindenféle indokokkal.

Ezt a mester is elbaxta. Nyilván ez az, ami miatt pici az esélye, hogy pereskedne.

De tényleg : gázszerelés szerződés nélkül?

És ezért is írtam, hogy a Te válaszod az irányadó, és én is ezt csinálnám : megkapja a felét, aztán felisútleisút, pereskedjen a mester, ha akar. Ha tényleg olyan vállalhatatlan az a munka, amúgy sem fog...

Kogeza # 2021.10.19. 11:04
  • kérdezőnek kell
Kogeza # 2021.10.19. 11:03

Vagy ha már kifizette a "mestert", akkor igazad van, csak a kérdés nem volt teljesen pontos, s ez esetben a korábbi válaszom sem alkalmazható, mert akkor a kérdező el kell perelnie.

Kogeza # 2021.10.19. 10:57

drbjozsef

A "mester" hogyan bizonyítja, hogy 450 ezer forintban állapodnak meg? ;)

drbjozsef # 2021.10.19. 07:29

A határidőkről már nem is beszélve...

drbjozsef # 2021.10.19. 07:29

Gázóra szerelés, gázzal kapcsolatos bármilyen szerelés szerződés nélkül???

Ha nem kötöttél szerződést, tulajdonképpen mire számítottál akkor?

Egyébként végülis ettől függetlenül, a szerződés létrejött, szóban is érvényes, és elvileg a Kogéza által írtak érvényesek lehetnek - a kérdés az, hogy ha a "mester" mégis pereskedni fog, akkor hogyan bizonyítod, hogy eleve nem 450 ezer forintban állapodtatok meg?

FRayal # 2021.10.19. 06:56

Hoppá, ez lemaradt:
Szerződés nem volt, szóban egyeztünk meg csak.

Kogeza # 2021.10.16. 20:08

"Van-e bármi jogom ahhoz, hogy a megbeszélt összeget csökkentsem."

Én el tudom azt képzelni az általad elmondottak alapján, hogy a szerződésben vállaltaknál kisebb összeget fizess a vállalkozónak, arra tekintettel, hogy beszámítod a kártérítés iránti igényedet. Aztán ha ezzel nem ért egyet, jogi úton kísérelheti meg érvényesíteni a díj meg nem fizetett részét, te pedig a.beszámításra hivatkozással védekezhetsz. Aztán majd a bíróság dönt...

drbjozsef # 2021.10.16. 10:18

FRayal,

Van-e bármi jogom ahhoz, hogy a megbeszélt összeget csökkentsem?

Egyoldalúan? Nincs. Mit ír pontosan a szerződés határidőre, elvégzendő munkára, kötbérre?

FRayal # 2021.10.15. 13:11

Tisztelt Címzett!
Adódott egy problémám a lakásfelújításnál, ami meglehetősen idegörlővé tette a gázszerelés részét.
Szóval a történet:
A gázterveim készen voltak, engedélyeztetve, bővítés kifizetve. Megkérdeztem a szerelőt, hogy mikorra tud jönni, mikorra vetessem le a gázórát. Két hetet mondott, napra pontosan két hét múlvára kértem a levételt. Szóltam neki, hogy jönni fognak levenni lehet kezdeni, a válasza az volt, hogy: ˇJólvan, 1-2 héten belül megoldjuk.\\\"
Mit ne mondja elég idegese voltam már emiatt is, de mivel a fűtési szezon beindult, nem tudtam már más szerelőhöz jutni, lenyeltem a dolgot. (Pedig a melegvizünk, fűtésünk, főzési lehetőségünk is gázfüggő, szóval két hétig visszacsöppentünk 1-2 száz évet kényelem terén).
Múlthét szombaton megjött egy segéddel hogy megcsinálja a munkát. A segéd úr nem lát térben, amikor bilincsezte a csöveket kb 7 felesleges lyukat csinált a falban. Két falon kellett átfúrni, mind a két falon egy fej nagyságú vakolatdarabot is levertek. Éppen nyomáspróbáztak, amikor feltűnt hogy az óra bekötés megegyezik a régivel, ezért rá is kérdeztem, hogy az új, nagyobb teljesítményű órának is pont akkora-e a kötési távolsága, mint a réginek, mire a válasz a következő volt: Miért, nem a régi jön vissza??
Mit ne mondja kiakadtam, tekintettel arra, hogy a gáztervben benne van az óracsere, csak ő nem tudja a mestervizsgájával a szabványokat. (Hálisten nincs tőlem messze a műszaki világ, tudok rajzot és tervdokumentációt értelmezni).
Megbeszéltük, hogy csütörtökön visszajön és kijavítja. Nekem már nem volt szabadságom, ezért a párom maradt itthon. Hív reggel hogy esik az eső nem tudnak jönni dolgozni mert eláznának közben, de beugranának az ittmaradt szerszámokért, mert lenne egy beltéri munka amit tudnának csinálni. Felhívtam a barátnőmet, ő azt mondta éppen csak ködölt valami, illetve megjegyezném hogy nálam is beltérben kellett volna dolgozni. Délután felhívtam, hogy ma reggel 7-kor kinyitom a kaput, szeretném látni előtte az autóját. Jött is, ezúttal én maradtam itthon fizetetlen szabadságon. A munka készen van, viszont sikerült leszaggatnia a karnist, illetve megégette azt, a plafont és a falat is, utóbbiba bele is vágott elég csúnyán amikor elvágta a régi csövet. Az első alkalommal ezeket megtudta szépen csinálni károkozás nélkül, szóval nem a helyzet kívánta, hanem nem akarta igényesen csinálni.

Van-e bármi jogom ahhoz, hogy a megbeszélt összeget csökkentsem?
150 ezer forintban egyeztünk meg, én ehelyett 100-at adnék maximum, mivel két felesleges szabadnapot vettünk ki (-30 ezer forint) plusz a nemtörődömsége miatt lényeges többe került a rend visszaállítása mint kellett volna.

Válaszát Előre is Köszönöm!