Tisztelt fórum!
A mellettem lakó szomszéd már évek óta dobálja át a hulladékát, először csak elhasznált tubus fogkrémet, üres tejes dobozt, mikor ezt kérdőre vontam rajta, hárított és felelősségre vont kerítésem állapota miatt. Bár a kerítés ami minket elválaszt bevallom, engem is zavar, de esztétikai okokon kívül nem jelent ráá veszélyt. E nyáron viszont, miután szó nélkül tűrtem 2 évig szemetelését és takarítottam zacskókban átdobott hulladékát, eszkalált és fokozatosan átszórta zöldhulladékát. Ezt nem tudtam eltakarítani, mivel hónapokik nem volt használatban a lakás. Elszörnyedve vettem észre hazaérkeztemben, hogy a hulladékdomb ellepte a kerítés egy szakaszát, maga a kerítés már nem látható, akár kár is keletkezhetett benne.
Ennek tudatában kérdésem az lenne, mit érdemes tenni ezen a ponton? Bizonyítani nem tudom, hogy a szomszédom dobta volna át ezt a menniségú hulladékot, viszont az tele van olyan növényekkel melyek csak az ő kertjében nőnek. Viszont nem óhajtok elhúzódó jogi herce hurcát sem melynek végén semmi nem történik. Legszivesebben visszadobnám, de jól tudom, hogy ez a célja szomszédomnak, emberi szóval nem tudtam hatni rá.
Úgy érzem tűréshatárom szélén állok, a válaszokat előre is köszönöm.