szolgáltató - összeférhetetlenség

osztap # 2023.01.27. 11:08

Norberto11,

Panaszkodni nem tilos, a vevőd is ott tesz fel/bejelentést, ahol akar. Ezekkel foglalkozni nyilván Neked költség, de ez azzal jár, hogy valaki vállalkozik. Az teljesen más kérdés, hogy eredményes-e a vevőd.
Egyrészt, ügyelj arra, hogy az egyenlő bánásmódról szóló törvényt ne sértsd meg, tehát a látszatát is kerüld el, hogy a 8. § szerinti tulajdonságok miatt nem szolgálod ki.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Másrészt nem tilos neki nyíltan megmondanod, hogy korábbi tapasztalataid miatt vele személy szerint nem tudsz jól együttműködni, és ezért nem vállalod a kiszolgálását. Kutyapanziós szolgáltatást igénybe venni nem alanyi jog.

Norberto11 # 2023.01.27. 09:52

Mert nem akarom kiszolgálni és mindenhol fel fog jelenteni. (kutyapanziós szolgáltatás)
Köszönöm a válaszát!

drbjozsef # 2023.01.27. 09:20

Norberto11,

Ha nem te vagy Mr. Elektromos Művek, vagyis nincs törvény szerint előírt kötelező szolgáltatási kötelezettséged, mint egy egyetemes szolgáltatónak (víz, gáz, áram), akkor azzal szerződsz akivel csak akarsz. Miért bírságolnának meg?

Norberto11 # 2023.01.27. 09:00

Tisztelt Cím!
Szolgáltató (EV) vagyok és az egyik ügyféllel összeférhetetlenek vagyunk(mindennel ellenkezik, ordenáré hangon beszélt minap is telefonon, ill. személyesen is) de ő még így is az én szolgáltatásomat szeretné. (én nem akarok vele dolgozni, kiszolgálni) El kell türnöm minden ügyfelet?
Mivel lehet elutasítani, hogy nem nyújtok neki szolgáltatást, amiért nem kapok fogyasztóvédelmi, egyéb bírságot.

Válaszukat köszönöm.