Pertől elállás


Kovács_Béla_Sándor # 2023.04.02. 10:18

Ez a kölségigény nem áll meg. Ugyani az, amikor az állampolgári kötelességét teljesíti - például idézésre bíróságon jelenik meg, igazságügyi szakértőhöz megy - igazolt, fizetett távollét. Ha ő erre az időre mégsem kapott fizetést, azt a költséget nem te okoztad.
(Ha esetleg nincs is munkahelye, hanem arra hivatozik, hogy a per miatt nem tudott az adott napokon alkalmi munkát vállalni, akkor bőven maradt még abban a hónapban olyan nap, amikor megtehette, akár a maximális mértékben is. Ha pedig kimerítette az egy hónapban - héten, évben - satöbbi lehetséges napok számát, akkor nincs bérkiesése - item: ha nem merítette ki, akkor mivel igazolja, hogy pont a tárgyalás napjan tudott volna dolgozni, ha máskor nem?)

drbjozsef # 2023.04.02. 09:40

Fordítsuk meg a kérdést : ha a költségei között (biztos lesz más is, ügyvéd esetleg) kéri egy napi munkabérét megtéríteni, akkor te fellebbezel, és nekiállsz ezért külön pereskedni?

Majordomus # 2023.04.01. 19:20

Bizonyitsa hogy akkor dolgozott. Milyen rokonod az illető?

Noemi # 2023.04.01. 02:00

És nem egy nap hanem 4-5.

Noemi # 2023.04.01. 01:50

Tudomásom szerint, most a gondnokság alá helyezési perben a bírónak kell benyújtani igényét ( azt nem tudom most jól fogalmaztam- e meg). Tehát nem külön per. Vagy nem? Mivel nem normàlisan gondolkodó emberről van szó ( ezért is akartam gondnokság alá helyezni), élete része a bíróságra szaladgálás és a perelgetés. A szakértő szerint beteg, de nem kell gondnok. Így el kellett állnom a pertől.

Majordomus # 2023.03.31. 19:49

Követelni bármit lehet.
Egy napi munkabér miatt nem fog pert indítani.max egy fizetési meghagyást. Annak kell ellentmondani. Ha perré alakul akkor neki kell bizonyitania hogy azon a napon dolgozott. Odáig nem fog eljutni az ügy.

Noemi # 2023.03.31. 15:33

Igaz az előző kérdésemre nem kaptam. választ. Most azért felteszek egy másikat hátha. Elálltam a pertől, a szakértői vélemény miatt. Az alperes várhatóan a munkából való kiesésének költségét követelni fogja. Mivel tudom, hogy egy hónapban átlag 15 napot sem dolgozik, erre való hivatkozással fellebbezhetek? Nem tudja bizonyítani véleményem szerint, hogy valóban az nap dolgozott volna, így ez miatt bevételkiesése volt. Főleg, hogy más napon dolgozhatott volna.

Noemi # 2023.03.08. 13:57

Tisztelt Ügyvédek!
A kérdésem az, hogy indítványoztam egy gondnokság alá helyezési pert. A szakértő szerint az alperes nem beszámítható, de nem kell gondnok neki. Lesz tárgyalás. Előtte írásban elállhatok a pertől, vagy a tárgyaláson lehet csak?