Majordomus, Zöldövezeti11!
Lassan 5 éve próbálok vele egyezkedni a tuják magasságáról.... meddig kellene még próbálnom? Szóban többször, írásban egyszer kértem. Lehet az a baj, hogy kértem és szépen kértem.
Több ingatlanunk van, sehol nincs gond a szomszédokkal, valahogy mindenki tudja hogy kell élni, hogy a másikat ne zavarja. Vannak fáim, van gyümölcsös is lakott területem belül, de mindegyik úgy van ültetve, hogy egyik sem zavar senkit.
Fotóm van, hogy 5-fokos létráról sem lehet lemérni egy 5méteres mérőszalaggal a tujáit. Tavalyi fotóm van, hogy 2 méterre nőtt be hozzánk egy fás-szárú cserjeféle, hogy a többit ne is említsem.
Családunk itt él, szeretjük a virágokat és a dísznövényeket, szeretjük a tavunkat, mindezekre sokat is költünk. Kertes családi házas övezet, de olyan, mintha egy és afféle erődszéli csalit mellett laknánk. Ültessen az udvarára. amit akar, de ne lógjon át hozzánk és ne árnyékoljon be. - Azt gondolom ez nem túlzott igény.
Ha per lesz természetesen jó ügyvéddel fog képviselni.
https://plantae.hu/…lekhatartol/
Ültetési távolságok a szomszédos ingatlantól, növény típusok szerint:
- Széles lombozattal rendelkező fák (pl. diófa) a szomszédos épülettől számított 8 méter távolságban ültethetőek.
- Akác, fűz, fenyő, cseresznyefa, 7 méter.
- A 4 métert elérő, de ennél magasabbra nem növő fa esetében, melynek lombozata nem túl széles, azt a szomszédos ingatlantól számított 4 méter távban helyezkedhet el.
- A 3 méter magasságig növő fák esetében a távolság 3 méter.
- Bokrok, sövények, díszfák, szőlő, melyek 2 méternél nem nőnek magasabbra, azok 2 méter távolságban ültethetőek a szomszédos épülettől.
- Cserjék, vagy bokros növények, melyek növekedése nem haladja meg az 1 métert: ültető távolsága 1,50 méter.
- Kisebb virágok, hagymák esetén 30 cm.
A Kerítés? - na az külön megérne egy misét...finoman fogalmazva meglehetősen szürreálisalkotás... különféle anyagokból eltérő magasságokban... sajnos neki kell kertelni, így a kerítés szedett-vedett, 1 métertől 1,50 méterig... Valószínű az udvari részen a kerítése mellé építettünk egy normális kerítést a saját területünkre kb. 800ezerért...