Birtokvédelem - per


dr. Tarczay Aron ugyved # 2023.06.01. 12:36

A birtokvédelmi határozat végrehajtásának felfüggesztése iránti kérelemről a bíróság soron kívül határoz, szükség esetén a feleket meghallgatja. A végrehajtás felfüggesztése tárgyában hozott végzés ellen külön fellebbezésnek van helye. A bíróságnak a végrehajtás felfüggesztését elrendelő végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.
A birtokvédelem kérdésében hozott határozata végrehajtásáról a jegyző gondoskodik kérelemre, de meg kellene várni a bíróság döntését a felfüggesztés kérdésében.

Juszti69 # 2023.05.25. 05:32

Tisztelt jogi szakértők tanácsát szeretném kérni. A házastársammal közös ingatlanból kizártak, a jegyzői birtokvédelem lezárult és a határozat szerint jár nekem a kulcs, de a másik fél bíróságra ment és kérte a határozat felfüggesztését a per alatt, nyilvánvalóan időhúzás gyanánt. Mennyire gyorsan dönt ilyenkor a bíró a határozat végrehajtásának felfüggesztéséről illetve addig is jogszerűen, milyen módon juthatok be az ingatlanomba? Hónapok óta várok a bejutásra és nem szeretnék most újabb hónapokat ezzel tölteni. Köszönöm