Albérlők nem akarnak kiköltözni.

drbjozsef # 2023.08.27. 20:13

(facepalm)
Igen, lehet. Lehetni lehet. Megverni is lehet őket, kidobni is, meggyilkolni is lehet.
Nem szabad. Nem engedik úgynevezett "jogszabály"-ok.

Majordomus # 2023.08.27. 19:29

A jövő héten kiderül.
Áram nélkül nem tudnak lakni azt vissza lehet mondani.

drbjozsef # 2023.08.27. 17:34

Kapcsoltasd ki a közműveket.

Azért jegyezzük meg, hogy erre még a felmondott bérleti szerződés esetén sincs lehetősége jogszerűen, amíg azt a bíróság el nem dönti.
De kataton leírásából valahogy nekem is az jön le, hogy nem ők a legélesebb kések a fiókban, szóval, ha keménykedésre kerül a sor, nem biztos, hogy én nem lépném meg, sőt...
De attól még érdemes tisztában lenni és észben tartani, hogy ez visszafele is elsülhet...

efi99 # 2023.08.27. 14:45

Kapcsoltasd ki a közműveket.

matthiasi # 2023.08.27. 11:52

olcsón egy 50es piréz házaspár

beszéltem a pasival, lehet hogy most talált valamit, hétvégén kiderül....

Igen hogy etetnek

.

Mes # 2023.08.26. 22:37

Ha még aktuális, ők megoldják. Birtokvédelem menüpont.
http://sunshine.club.hu

kataton # 2023.08.24. 06:02

Azért elküldöm a leveleket, jobb ötletem nincs.

kataton # 2023.08.24. 06:01

A rendőrt ők hívnák, nem én.
Tegnap beszéltem a pasival, lehet hogy most talált valamit, hétvégén kiderül....

drbjozsef # 2023.08.23. 06:45

De a levél elküldése mire jogosít fel engem?

Milyen levél? A felmondás? Semmire.
Legfeljebb arra, hogy ha igazolhatóan megkapták, abban a Ptk. és a Lakástörvénynek megfelelően mondtál fel, és határidőre nem költöztek ki, akkor jogod van elindítani a lakás kiürítési pert a bíróságon. Ami évekig is letarthat...

Zoltanuss # 2023.08.23. 06:30

De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.
Az a levél semmire sem jogosít fel.
Kirakni nem rakhatod őket,mert nem tárgyak,így a rendőr hívás sem aktuális.
Tájékoztatásul: jognem áll mellettetek.

Tehát egy 7.ker lakás 30 nm.....nyilván egy korábbi nagy lakásból leválasztott. A nagy hiba akkor volt amikor kiadtátok azoknak akinek
Egy egyszerű térfoglalási jelenségről van szó. Ez megy kicsiben és nagyban.Nagyban Süd-Afrika a naiv búrok, a szorgalmas holland földmivesek esete. Úgy

1780 -1800 táján mázlijukra találtak egyhatalmas, majd üres területet, csak némi bozót lakó, gyüjtögető élt ott.Olyan 60 -80 év alatt belakták... szorgalmasan művelték a földet a derék holland parasztok.Gyakorlatilag 3 -4 generáció....dédpapátólaz unokáig.

1900 -ra a föld minden szöglete gazdára talált. Ezek a szegény búrok az ángliusokkal húztak ujjat.... velük háborúztak,közben nem vették észre, hogy a nagy veszedelem északról jön. Az őslakos feketék szép lassan lehúzódtak északról délre.....elnyelték mára a fehér búrokat meg az 'impérialista' ángliusokat is .
Ilyen jelenség kicsiben és nagyban sok helyen zajlik a világban.

A 7.ker-i lakás egy mikro sejtje ennek.
Be lehet tartani a formai előírásokat, de jobb ha az a felmondólevél mondjuk egy 5 millióval ki van bélelve.Mert talán most még nem késő.

Az a lakás érhet...na mennyit ??,
Felszereltségtől és a mikrokörnyezettől függően úgy 30 és 45 milla között. Ezt tudja az is aki birtokban van.
Csak szép vagy kevésbé szép szóért nem fogja feladni ezen pozicióját.

kataton # 2023.08.22. 20:45

Köszönöm. Hónap elején akkor ezek szerint indoklás nélkül írhatok levelet? Mert azt sem szeretném hogy bosszút álljanak a lakókon, ezért azt mondtuk hogy el szeretnénk adni a lakást. Ezt csak telefonon és SMS-ben beszéltem meg a pasival, és úgy nézett ki hogy ők is el akarnak menni, mivel ugye a fiúk is beköltözött, és három embernek kicsi a lakás. Ma állítólag megint nézett egy lakást. De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.

kataton # 2023.08.22. 20:20

Köszönöm. Hónap elején akkor ezek szerint indoklás nélkül írhatok levelet? Mert azt sem szeretném hogy bosszút álljanak a lakókon, ezért azt mondtuk hogy el szeretnénk adni a lakást. Ezt csak telefonon és SMS-ben beszéltem meg a pasival, és úgy nézett ki hogy ők is el akarnak menni, mivel ugye a fiúk is beköltözött, és három embernek kicsi a lakás. Ma állítólag megint nézett egy lakást. De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.

Majordomus # 2023.08.22. 19:56

A nővér hivatkozása pont bukó. A határozatlan idejű szerződés a hónap első napján történő felmondással,
a következő hónap utolsó napjára felmondható.

Nem találnak lakást?
Hát havi 120 -150 ezerért nem is.
Költözzenek vissza ahonnan jöttek.

drbjozsef # 2023.08.22. 17:28

(Nem pont ilyen helyzetben, csak hasonlóban, de egyébként azt csináltuk, hogy 5-6 emberrel beköltöztünk mi is a lakásba úgy, hogy mindig volt ott legalább 4 ember. Nagydarab ráérő egyetemistákkal. Mindezt kb. 34 négyzetméteren. Négy napig bírták, de azért tovább nem, és elhúztak, igaz, itt nekünk volt adu a kezünkben, nekik meg még lakcímük sem, se más hivatalos jogcímük)

drbjozsef # 2023.08.22. 17:25

kataton,

Ebben a helyzetben csak egy jó tanácsot tudok adni.
(Tudtunk volna sokat a bérlet előtt, de ez már nem számít most).
Legyél nagyon udvarias, határozott, és csak arra törekedj, hogy minél előbb és minél biztosabban elköltözzenek. Nincs sok kártya a kezedben. Amíg lehet finoman presszionálni kell őket. Mindegy hogy, de elmenjenek.
Ha pedig láthatólag nem fog menni, akkor nem kilakoltatás, meg eljárások - mert akkor az lesz, amit korábban leírtam -, hanem néhány nagydarab cimbora, és az önbíráskodás. De persze ezt nem tanácsolom, pláne nem itt, csak úgy leírtam...

kataton # 2023.08.22. 15:38

Remélem hamar találnak albérletet. De drága nekik a legtöbb, ők 200ezret nem fognak fizetni, azt mondták, az olcsóbbakat meg nem nekik adják ki. Már én sem adnám ki nekik a mai eszemmel. Eddig nem voltak előítéleteim, most már vannak. A remény még él. Jövő hónapban írom az ajánlott levelet nekik, ha akkor még itt lesznek.

Zoltanuss # 2023.08.22. 13:52

hogy a lakók panaszkodnak és bírósággal fenyegetnek.
Mindenkinek joga van panaszkodni, sőt a bírósághoz fordulni is.

Amúgy egy társas házi közösség lehet a legnagyobb erő a nyomás gyakorlásban..ha jó irányba gyakorolja.

A remény hal meg utoljára.

kataton # 2023.08.22. 13:13

Ok, köszönöm, ma beszéltem velük, remélem minden rendben lesz.

drbjozsef # 2023.08.22. 11:48

Így szerintem nagyobb esélyem van a lakás kiürítésére.

Nem. A lakás kiürítésére 100% esélyed van így is, úgy is.
A bajod az lesz, hogy mennyi idő alatt. Azt viszont ez nem befolyásolja.

drbjozsef # 2023.08.22. 10:24

kataton,

Akkor vázolom, mi lesz nagyjából.
Nem költöznek ki, bérleti díjat és közüzemi díjakat sem fognak fizetni. Perrel 2-3 év alatt kirakod őket, addigra a lakás egy rom lesz, és lesz vagy 3 millió forint közüzemi hátralékod.
Igaz, ez nem segítő hozzászólás, de nem igazán értem, mi lenne az. A "Hajrá kataton!" az lenne?

kataton # 2023.08.22. 07:58

Üdv, van egy lakásunk (anyámé) a 7. kerületben, amit pár éve albérletbe kiadtunk olcsón egy 50es cigány házaspárnak. A lakás normális, de 30 nm csak és egy cső előszoba van, ahol le lett választva a konyha, tusoló, wc. Szóval nem tolongtak érte anno. Most kb 3 év után ki szeretnénk költöztetni őket, de nem találnak maguknak lakást állítólag, meg ami lenne az drága nekik. Sms ben és szóban is megbeszéltem velük, hogy júl. 31ig költözzenek ki, de a férfi nővére ezt már le is tagadja. A nővér tud csak számítógépet használni. Ő kereste ezt a lakást is nekik.. Tudom hogy hülyeség volt odavenni őket, de eddig nem voltak előítéleteim. Most már vannak. Amúgy ha kellett valami javítás, telekom , mosógépcsere stb, azonnal intéztem. A börtönben levő fiukat ki tudták hozatni magukhoz karácsonyra mert aláírtam a kérvényt. Védtem az érdekeiket a lakókkal( inkább egy lakóval) szemben. De most nálam is betelt a pohár. A fő ok hogy a ház lakógyűlésén jegyzőkönyvbe vették hogy fogjanak össze a lakók, és birtokvédelmi eljárást kezdeményezzenek, mivel hangoskodnak, köpködik a szotyolát, dohányoznak, közben beköltözött a másik fiuk is. És félnek tőlük.Én vidéken lakom amúgy . Most azzal jön a nővér, hogy határozatlan idejű a szerződés.
Utána olvastam, és arra jutottam, hogy ajánlott levélben a lakás címére elküldöm a felmondást a nő és a férfi nevére is. De lehet hogy csak a nő jelentkezett be. Eddig azt mondtam nekik hogy el akarjuk adni a lakást, és úgy nézett ki hogy keresnek maguknak. De most azzal az indokkal írnám a levelet, hogy a lakók panaszkodnak és bírósággal fenyegetnek. Így szerintem nagyobb esélyem van a lakás kiürítésére.
Kérem a segítő hozzászólást, köszönöm szépen