Üdv, van egy lakásunk (anyámé) a 7. kerületben, amit pár éve albérletbe kiadtunk olcsón egy 50es cigány házaspárnak. A lakás normális, de 30 nm csak és egy cső előszoba van, ahol le lett választva a konyha, tusoló, wc. Szóval nem tolongtak érte anno. Most kb 3 év után ki szeretnénk költöztetni őket, de nem találnak maguknak lakást állítólag, meg ami lenne az drága nekik. Sms ben és szóban is megbeszéltem velük, hogy júl. 31ig költözzenek ki, de a férfi nővére ezt már le is tagadja. A nővér tud csak számítógépet használni. Ő kereste ezt a lakást is nekik.. Tudom hogy hülyeség volt odavenni őket, de eddig nem voltak előítéleteim. Most már vannak. Amúgy ha kellett valami javítás, telekom , mosógépcsere stb, azonnal intéztem. A börtönben levő fiukat ki tudták hozatni magukhoz karácsonyra mert aláírtam a kérvényt. Védtem az érdekeiket a lakókkal( inkább egy lakóval) szemben. De most nálam is betelt a pohár. A fő ok hogy a ház lakógyűlésén jegyzőkönyvbe vették hogy fogjanak össze a lakók, és birtokvédelmi eljárást kezdeményezzenek, mivel hangoskodnak, köpködik a szotyolát, dohányoznak, közben beköltözött a másik fiuk is. És félnek tőlük.Én vidéken lakom amúgy . Most azzal jön a nővér, hogy határozatlan idejű a szerződés.
Utána olvastam, és arra jutottam, hogy ajánlott levélben a lakás címére elküldöm a felmondást a nő és a férfi nevére is. De lehet hogy csak a nő jelentkezett be. Eddig azt mondtam nekik hogy el akarjuk adni a lakást, és úgy nézett ki hogy keresnek maguknak. De most azzal az indokkal írnám a levelet, hogy a lakók panaszkodnak és bírósággal fenyegetnek. Így szerintem nagyobb esélyem van a lakás kiürítésére.
Kérem a segítő hozzászólást, köszönöm szépen
Albérlők nem akarnak kiköltözni.
kataton,
Akkor vázolom, mi lesz nagyjából.
Nem költöznek ki, bérleti díjat és közüzemi díjakat sem fognak fizetni. Perrel 2-3 év alatt kirakod őket, addigra a lakás egy rom lesz, és lesz vagy 3 millió forint közüzemi hátralékod.
Igaz, ez nem segítő hozzászólás, de nem igazán értem, mi lenne az. A "Hajrá kataton!" az lenne?
„ Így szerintem nagyobb esélyem van a lakás kiürítésére.”
Nem. A lakás kiürítésére 100% esélyed van így is, úgy is.
A bajod az lesz, hogy mennyi idő alatt. Azt viszont ez nem befolyásolja.
Ok, köszönöm, ma beszéltem velük, remélem minden rendben lesz.
„ hogy a lakók panaszkodnak és bírósággal fenyegetnek. ”
Mindenkinek joga van panaszkodni, sőt a bírósághoz fordulni is.
Amúgy egy társas házi közösség lehet a legnagyobb erő a nyomás gyakorlásban..ha jó irányba gyakorolja.
A remény hal meg utoljára.
Remélem hamar találnak albérletet. De drága nekik a legtöbb, ők 200ezret nem fognak fizetni, azt mondták, az olcsóbbakat meg nem nekik adják ki. Már én sem adnám ki nekik a mai eszemmel. Eddig nem voltak előítéleteim, most már vannak. A remény még él. Jövő hónapban írom az ajánlott levelet nekik, ha akkor még itt lesznek.
kataton,
Ebben a helyzetben csak egy jó tanácsot tudok adni.
(Tudtunk volna sokat a bérlet előtt, de ez már nem számít most).
Legyél nagyon udvarias, határozott, és csak arra törekedj, hogy minél előbb és minél biztosabban elköltözzenek. Nincs sok kártya a kezedben. Amíg lehet finoman presszionálni kell őket. Mindegy hogy, de elmenjenek.
Ha pedig láthatólag nem fog menni, akkor nem kilakoltatás, meg eljárások - mert akkor az lesz, amit korábban leírtam -, hanem néhány nagydarab cimbora, és az önbíráskodás. De persze ezt nem tanácsolom, pláne nem itt, csak úgy leírtam...
(Nem pont ilyen helyzetben, csak hasonlóban, de egyébként azt csináltuk, hogy 5-6 emberrel beköltöztünk mi is a lakásba úgy, hogy mindig volt ott legalább 4 ember. Nagydarab ráérő egyetemistákkal. Mindezt kb. 34 négyzetméteren. Négy napig bírták, de azért tovább nem, és elhúztak, igaz, itt nekünk volt adu a kezünkben, nekik meg még lakcímük sem, se más hivatalos jogcímük)
A nővér hivatkozása pont bukó. A határozatlan idejű szerződés a hónap első napján történő felmondással,
a következő hónap utolsó napjára felmondható.
Nem találnak lakást?
Hát havi 120 -150 ezerért nem is.
Költözzenek vissza ahonnan jöttek.
Köszönöm. Hónap elején akkor ezek szerint indoklás nélkül írhatok levelet? Mert azt sem szeretném hogy bosszút álljanak a lakókon, ezért azt mondtuk hogy el szeretnénk adni a lakást. Ezt csak telefonon és SMS-ben beszéltem meg a pasival, és úgy nézett ki hogy ők is el akarnak menni, mivel ugye a fiúk is beköltözött, és három embernek kicsi a lakás. Ma állítólag megint nézett egy lakást. De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.
Köszönöm. Hónap elején akkor ezek szerint indoklás nélkül írhatok levelet? Mert azt sem szeretném hogy bosszút álljanak a lakókon, ezért azt mondtuk hogy el szeretnénk adni a lakást. Ezt csak telefonon és SMS-ben beszéltem meg a pasival, és úgy nézett ki hogy ők is el akarnak menni, mivel ugye a fiúk is beköltözött, és három embernek kicsi a lakás. Ma állítólag megint nézett egy lakást. De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.
„De a levél elküldése mire jogosít fel engem? Mert azt mondták hogy az utcára nem rakhatom ki őket, mert hívják a rendőröket.”
Az a levél semmire sem jogosít fel.
Kirakni nem rakhatod őket,mert nem tárgyak,így a rendőr hívás sem aktuális.
Tájékoztatásul: jognem áll mellettetek.
Tehát egy 7.ker lakás 30 nm.....nyilván egy korábbi nagy lakásból leválasztott. A nagy hiba akkor volt amikor kiadtátok azoknak akinek
Egy egyszerű térfoglalási jelenségről van szó. Ez megy kicsiben és nagyban.Nagyban Süd-Afrika a naiv búrok, a szorgalmas holland földmivesek esete. Úgy
1780 -1800 táján mázlijukra találtak egyhatalmas, majd üres területet, csak némi bozót lakó, gyüjtögető élt ott.Olyan 60 -80 év alatt belakták... szorgalmasan művelték a földet a derék holland parasztok.Gyakorlatilag 3 -4 generáció....dédpapátólaz unokáig.
1900 -ra a föld minden szöglete gazdára talált. Ezek a szegény búrok az ángliusokkal húztak ujjat.... velük háborúztak,közben nem vették észre, hogy a nagy veszedelem északról jön. Az őslakos feketék szép lassan lehúzódtak északról délre.....elnyelték mára a fehér búrokat meg az 'impérialista' ángliusokat is .
Ilyen jelenség kicsiben és nagyban sok helyen zajlik a világban.
A 7.ker-i lakás egy mikro sejtje ennek.
Be lehet tartani a formai előírásokat, de jobb ha az a felmondólevél mondjuk egy 5 millióval ki van bélelve.Mert talán most még nem késő.
Az a lakás érhet...na mennyit ??,
Felszereltségtől és a mikrokörnyezettől függően úgy 30 és 45 milla között. Ezt tudja az is aki birtokban van.
Csak szép vagy kevésbé szép szóért nem fogja feladni ezen pozicióját.
„De a levél elküldése mire jogosít fel engem? ”
Milyen levél? A felmondás? Semmire.
Legfeljebb arra, hogy ha igazolhatóan megkapták, abban a Ptk. és a Lakástörvénynek megfelelően mondtál fel, és határidőre nem költöztek ki, akkor jogod van elindítani a lakás kiürítési pert a bíróságon. Ami évekig is letarthat...
A rendőrt ők hívnák, nem én.
Tegnap beszéltem a pasival, lehet hogy most talált valamit, hétvégén kiderül....
Azért elküldöm a leveleket, jobb ötletem nincs.
Ha még aktuális, ők megoldják. Birtokvédelem menüpont.
http://sunshine.club.hu
„olcsón egy 50es piréz házaspár”
„ beszéltem a pasival, lehet hogy most talált valamit, hétvégén kiderül....
”
Igen hogy etetnek
.
Kapcsoltasd ki a közműveket.
„Kapcsoltasd ki a közműveket.”
Azért jegyezzük meg, hogy erre még a felmondott bérleti szerződés esetén sincs lehetősége jogszerűen, amíg azt a bíróság el nem dönti.
De kataton leírásából valahogy nekem is az jön le, hogy nem ők a legélesebb kések a fiókban, szóval, ha keménykedésre kerül a sor, nem biztos, hogy én nem lépném meg, sőt...
De attól még érdemes tisztában lenni és észben tartani, hogy ez visszafele is elsülhet...
A jövő héten kiderül.
Áram nélkül nem tudnak lakni azt vissza lehet mondani.
(facepalm)
Igen, lehet. Lehetni lehet. Megverni is lehet őket, kidobni is, meggyilkolni is lehet.
Nem szabad. Nem engedik úgynevezett "jogszabály"-ok.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02