Fogászati kezelés, garancia

Forma1 # 2024.08.13. 09:08

Köszi a válaszokat. Nem idén februárban csinálta meg, hanem tavaly.

Szomorú örökös # 2024.08.12. 05:04

Forma1

Nincs az ilyenre szavatossag vagy garancia?

Tehát ha én tüdőgyulladást kapok, abból meggyógyítanak, majd megint elkapom, akkor követeljem a garanciát az orvoson? :-O

SolnesM # 2024.08.11. 11:24

Ha már fogászat.
Külön kell választani a fogtechnikai és a tényleges orvosi - fogorvosi tevékenységeket.

A kérdező-méltatlankodónál ez utóbbi történt.január február....eltelt azóta több mint 6 hónap.Hogy lehet olyant gondolni hogy egészségügyi problémákra szavatosságot , garanciát adnak?
Van egy rossz hírem.Nagyon sokat kell még a fogorvosokat látogatni..
Anno én vagy 250 alkalommal voltam fogorvosnál. 23 éves koromtól 62 éves koromig. Fogtömés, gyökérkezelés húzás,különféle pótlások, hidak stb. Az ország legnevesebb intézeteiben.Az eredmény a teljes fog nélküliség. Viszont kítünő protéziseket készítenek az ügyes kezű fogtechnikusok. Öröm a sok szenvedésben, hogy egy fillérembe sem került.
Egyik volt kollégám egy fél autó árát költötte a privát kezelésekre. Az eredmény egyező az enyémmel.

drbjozsef # 2024.08.11. 09:20

Forma1,

Ha már a szavatosságra vagy kíváncsi, miért nem azt a szót keresed?
Egyébként Ptk.6:157.§-6:178.§.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Ez egy elég speciális szolgáltatás, a fogászati kezeléshez általában kapcsolódik rendes helyen valamiféle jótállás. Az ezen kívüli, általános Ptk. szerinti feltételek alkalmazása elég nehézkes, a bizonyíthatóság, felróhatóság, elvárható gondosság különös keverékét kellene itt értékelni. Nem egyszerű, de elvileg nem is lehetetlen. Bizonyítani kellene azt, hogy a fogorvos nem úgy járt el, ahogy azt a szakma szabályai, a protokollok előírják, mert az számít jellemzően hibás teljesítésnek. Hiszen ahogy az előttem szóló is kicsit sommásan megfogalmazta, egy egészségügyi kezelés nem eredménykötelem, hanem inkább gondossági kötelem. Ilyenkor helyesen, körültekintően, és a szakma szabályai szerint eljárva is lehetséges, hogy a kezelés egyszerűen nem lesz eredményes.

Mondjuk én azzal kezdeném, amit aláírtam a kezelés előtt, mert pont az ilyenek miatt szerintem mindig van valamilyen tájékoztatás a kockázatokról és mellékhatásokról, amit el kell fogadnod.

SolnesM # 2024.08.11. 03:37

Nincs az ilyenre szavatossag vagy garancia?”F1

Nincs.

Az egészségügyben nem meggyógyítanak,hanem gyógykezelnek. Egy adott protokol /szabályrendszer/ szerint.

Az orvos gyógykezel, a beteg vagy meggyógyul vagy sem.

Forma1 # 2024.08.10. 18:47

A Polgári Törvénykönyv melyik szakasza vonatkozik ide? Fogászat keresőszóval nem ad ki semmit.

Forma1 # 2024.08.10. 18:44

Sziasztok!

Tavaly, 2023-ban feldagadt az inyem, gyokerkezekes, fogtomes volt, januar- februarban csinaltak meg jo penzert es most megint feldagadt az inyem szinte ugyanott. 50-100.000 ft volt ez nekem tavaly. Nincs az ilyenre szavatossag vagy garancia?