Fizetési meghagyás S.O.S.

ObudaFan # 2010.06.14. 11:53

A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő? Simán átutalom az Fmh-ban szereplő összeget a társasház számlájára? Vagy kell valamit reagálnom a bíróság (vagy bárki más) felé?

Érdemes a bíróságon igazolni a kifizetést, de nem kötelező.

Illetve még egy kérdés: az FMH-n szerepel, hogy 3.000,– Ft az illetéket is kell fizetnem külön felhívásra. Akkor ez azt jelenti, hogy a bíróság majd még küld külön egy végzést arról h fizessem meg az illetéket?

Az APEH fog küldeni.

Penny # 2010.06.14. 17:43

Köszönöm!

MajorDomus # 2010.06.14. 21:21

Ez utóbbi az eljárás költsége, nem a társaházat illeti.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.14. 21:49

Be kell jelenteni a teljsítést, és kérni kell, hogy a fizetési meghagyást a jogerős, de végrehajtásnak nincs helye szöveggel záradékolják. Ellenkező esetben a jogerőre emelkedő fizetési meghagyással vissza lehet élni; nem könnyű, és elég kellemetlen egy meginduló végrehajtást megszüntetni.

Penny # 2010.06.15. 10:20

Köszönöm a válaszokat!

Dózi # 2010.07.08. 14:16

Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: anno egy "kedves ismerős" büntető feljelentés tett ellenem, amit a rendőrség és az ügyészség is elutasított. Majd az ismerős pótmagánvádlóként a bírósághoz fordult. A bíróság bizonyíték hiányában felmentett. Vissza tudom ilyenkor az ügyvédemnek kifizetett munkadíjat fizetési meghagyással szerezni az ismerősömtől?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Titiána # 2010.07.14. 09:14

Azt szeretném kérdezni, hogy aki (albérletnél tulaj, szerződéssel) adott már be fizetési meghagyást, hozzá is jutott a pénzhez? Nekünk érik a fmh a bérlő felé, de gyanítom, hogy nincs a számláján, nevén semmi. Nyilván nem tudom, de látom a hozzánkállását, a közösköltség fizetését már megbánta, holott alárírta a szerződést... Ez - jelenleg - a problémája, a közüzemivel - egyenlőre - nem tartozik, kivárta a 3 hónapot és befizetett mindent.
Szóval, ha mégis lesz fmh, és úgy találják, hogy nincs honnan levonni - elmondása szerint - vállalkozó, van egy kiskorú gyerek 3 nagykorúval, akkor mi történhet? Elzárás sem lehet, a kiskorú miatt. Ha van még ilyen, hogy elzárás, mert akkor - gondolom - fizetne. Nem úgy néz ki, mint aki nem tudna fizetni, egyszerűen ilyen az életvitele. Köszi, előre is.

nandy # 2010.07.14. 09:56

Nincs olyan, hogy tartozás miatt valakit lecsuknak!

Nyugodtan kérd a fiz. meghagyást. Kb. másfél-két hónap, mire az fmh. végrehajthatóvá válik (ha nem mond ellent az adós...), tehát célszerű elindítani.
Az fmh. jogerőre emelkedése pedig nem eredményez automatikusan végrehajtási eljárást, azt külön kérned kell!

Kétségtelen, hogy sok esetben igen nehéz végrehajtani a tartozást, mert az adósnak nincs vagyona.
De ha van munkabére, nyugdíja, autója, akkor azért nem reménytelen a helyzet :)

Titiána # 2010.07.14. 10:54

nandy
a nevén tuti nincs semmi, úgy értem lakás, autó, látszik rajta, a beszédén, a hozzáállásán, hogy nem először csinál ilyet, hogy beköltözik gyerekekkel, egy ideig fizet, aztán nem. Munkabére lehet, már vagy 3féle munkát említett, vállalkozóként dolgozik. Hát nem tudom, kiköltözni nem akar, illetve csak annyit mond, hogy ki fog költözni. Hogy mikor? Azt nem mondja.

ObudaFan # 2010.07.14. 12:52

Egészen biztos, hogy interneten keresztül senki nem fogja tudni megjósolni, hogy lehet-e eredményes ez a végrehajtás.

ObudaFan # 2010.07.14. 12:53

Legközelebb kérj egy magasabb összegű óvadékot szerződéskötéskor.

Titiána # 2010.07.14. 13:46

ObudaFan: ebben az időben örülök, ha egyhavi kauciót kicsenget az albérlő.

"Egészen biztos, hogy interneten keresztül senki nem fogja tudni megjósolni, hogy lehet-e eredményes ez a végrehajtás."
Olvastam, hogy milyen most az új fmh, hozzáértőnem lévén gondolom a végeredmény ugyanaz, mármint amit szeretnénk, legfeljebb a közbensú út más, a papír helyett internet van.

Én azt szeretném tudni, hogy találkozott-e már vki ilyen helyzettel, amikor - talán - nem lesz semmije az adósnak, mi van/volt ilyenkor?

ObudaFan # 2010.07.14. 13:56

Akkor szünetel a végrehajtás.

Titiána # 2010.07.14. 14:13

ObudaFan
értem, köszi.

harbinger # 2010.11.15. 15:24

Sziasztok!

Budapesti társasház több külföldi tulajdonosa (írek, oroszok,angolok) tartoznak a társasháznak több százezer Ft közös költséggel és fűtéssel.
A fizetési meghagyás éppúgy folyik le ellenük, mint magyarországi tulajdonos ellen? A lakcímüket honnan lehet megszerezni vagy hogyan lehet elérni, hogy a kézbesítési vélelem beálljon velük szemben? Azért kérdezem, mert a magyar lakcímnyilvántartótól külföldiek adatait valószínűnek tartom, hogy nem lehet lekérni.
Szerintetek hogyan a leghatékonyabb fellépni ellenük, mert jelenleg az sem érdekli őket, ha elzárnák a gázt, ugyanis jelenleg nem is akarják kiadni bérlőknek az ingatlant, annyira leestek a bérleti díjak az utóbbi hónapokban.
Köszi a segítségetek előre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.15. 16:21

Az se érdekli őket, ha jelzálogot jegyeztet be a társasház az albetétjükre?

harbinger # 2010.11.15. 17:59

Nem érdekli őket az sem!
Igazából a társasház sem lenne kisegítve, ha jelzálog menne az ingatlanjaikra, mert attól még nem jut a pénzéhez a ház. A háznak pénzre van szüksége mielőbb.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.15. 18:51

A jelzáloggal biztosított követelés szerintem elég jó rátával pénzzé tehető.

harbinger # 2010.11.15. 19:50

"A jelzáloggal biztosított követelés szerintem elég jó rátával pénzzé tehető."

Ezzel az örök probléma ugye a tartozó magánszemély tulajdonosok személyazonosító jelének megszerzése legális úton.
Sajnos nem rendelkezik ezzel az adattal a társasház.

végrehajtó1 # 2010.11.15. 20:39

Feljelentést tettem,

várjuk a további fejleményeket

Dr.Attika # 2010.11.15. 20:57

Ez a fórum a jogi megolások fóruma és nem a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapja. Talán tessen ezen problémájával oda fordulni.
www.bpbar.hu

Dr.Attika # 2010.11.15. 21:03

A Budapesti Ügyvédi Kamarának cca. 5000 tagja van. Ebből a valószínűség számítás szerint 17 viselheti a B. Virág nevet. Tehát Ön legalább 16 kolléganőt rágalmaz. Irja meg a konkrét kolléganő nevét, így másik 16-ot tisztáz.
Itt most fogadom 1/1000, Ön el fog tünni a fórumról. Ellenfogadás?

harbinger # 2010.11.16. 16:59

"A fizetési meghagyás éppúgy folyik le ellenük, mint magyar tulajdonos ellen?"
Tud esetleg valaki segíteni? Köszi előre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.16. 21:50

Ha van magyarországi tartózkodási helyük, akkor igen.

harbinger # 2010.11.17. 06:58

Nincs magyarországi tartózkodási helyük, befektetési céllal vették a lakásokat, sose jártak még Magyarországon. Így utol tudja érni őket egy fizetési meghagyás?
Azt mondod, hogy a jelzálog ráterhelés lenne még egy módszer, de ehhez meg nem tudja a társasház a személyi azonosítójukat ezen tulajdonosoknak.
Van egyéb megoldás a fenti kettőn kívül?