Magát a fizetési meghagyást még nem láttam mert az állandó lakcímemre érkezett vidékre, de gondolom az egy éves lakbért követeli..
Fizetési meghagyás S.O.S.
Sziasztok!
Tudtok valamit arról, hogy az AB a közjegyzők előtti fizetési meghagyásos eljárás tárgyában hozott határozatot?
Tudomásom szerint nem hozott.
Prewitt
Ha a szerződés külön nem rendelkezik felmondási időről, akkor véleményem szerint ki kell fizetni, hiszen határozott idejű szerződésről van szó.
Sziasztok!
Szerintetek amennyiben az adósnak a címnyilvántartó hivatal szerint az állandó lakcíme mellett tartózkodási helye is van, akkor a fizetési meghagyás adatlapján az állandó lakhelyet, vagy a tartózkodási helyet kell megjelölni? (vagy mindkettőt?)
A választ előre is köszönöm!
Mindkettőt nem tudod. Azt a címet írd rá, ahogy küldetni akarod neki a meghagyást. (Majdnem teljesen mindegy, hogy az lakóhely vagy tartózkodási hely, vagy be sincs jelentve.)
Szép napot mindenkinek.
Kaptam ma egy fizetési meghagyást.nem nagy öxxeg végülis,csak ugye válság van.érdeklődnék hogy a cuccomat viszik vagy a fizumat tiltják le a végrehajtáskor?
tisztelettel:Attila
Sok mindenfügg.Kevés az info.De mindkét megoldás szóba jöhet..:(
42000 ft az öxxeg
Ha van munkabér akkor abból pikk-pakk letíltható
az van hálistennek:D nagyjából megnyugodtam...
köszi
Üdvözlet,
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogyha az információim nem tévesek, megváltozott e hónaptól a fizetési meghagyás benyújtásának módja, a biróság helyett a közjegyzők veszik át az ügyeket. Gyakorlatban ez mit jelent? Eddig bementem a biróságra, kitöltöttem a fizetési meghagyást kellő példányszámban, csatoltam az követelésemet igazoló dokumentumokat, befizettem az illetéket vagy mellékeltem a mentességet igazoló iratokat, és kész. Az új szabályozás szerint mi a teendő?
Bemész a közjegyzőhöz....
(Elméletben. A gyakorlatban kötve hiszem, hogy előzetesen egyeztetett - egy hétnél nem korábbi - időpont hiányában tudnak fogadni. Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.)
Kovács_Béla_Sándor : Nagyon köszönöm a választ, felkeresem a lehető legközelebbit.
„Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.”
Erről lehet valamit tudni? Hamarosan be kellene adni pár fmh-t, de a mokk honlapján nem sok értelmes dolgot látok.
itt már működik. persze csak ha van K&H-s vagy egyéb, általuk elfogadott bankkártya és az ehhez szükséges infrastruktúra. aki erről tud mesélni, ne habozzon ;)
Most épp elérhetetlen. De nehezen indul ez.
Esetleg egy közjegyző is erre ténfereghetne hátha okosabb ebben az ügyben mint mi.
MD
Semmivel nem tud többet!De a honlapjukon minden jól érthetően le van írva.
Mi megrendeltük az e-szignót és a technikát. Szerdán megyünk a hitelesítő kártyáért.
lol
Érthetően le van írva.
Csak éppen nem működik. Miközben már egy hete nem adhatod be másképp a kérelmet, csak elektronikusan. Következésképpen egy hete sehogyan sem adhatod be a fizetési meghagyás iránti kérelmet.
Úgy tűnik, már működik.
Elektronikus benyújtásra csak jogi személy és jogi képviselővel eljáró személy kötelezett (egyelőre).
Magyarul, egy magánszemély:
- kitölti a nyomtatványt és személyesen leadja bármelyik közjegyzőnél vagy postára adja bármelyik közjegyzőnek,
- bejelentkezik bármelyik közjegyzőhöz és szóban előterjeszti a kérelmet.
Nyomtatvány elvileg van a közjegyzőnél, de a kamara honlapjáról is letölthető.
A díjfizetés nyűgős, a papíralapon vagy szóban előterjesztett kérelemhez a díjat előre kell és most még gyakorlatilag csak "sárga csekken" lehet befizetni.
Csekket a közjegyzőtől vagy a kamarától lehet kérni.
(Azért a csekkes megoldás, mert a díjat nem az eljáró közjegyző, hanem a kamara számlájára kell fizetni.)
Éltem a gyanuperrel, ezért május 31-én beadtam 98 db Fmh-t a biróságnak ( nem voltak boldogok).
Most szeptemberig ráérek !
Addig megoldom a technikai hátteret !
De ! Egy mezei közös képviselő hogy fogja beadni a 2 szál Fmh-t ?
Papíron. A társasház nem jogi személy.
MajorDomus
Megbízol engem!
Nem magamra gondoltam, nekem százas nagyságrendben vannak ilyen ügyeim.
Azt hiszem KBS oszlatta a homályt, mert elkerülte a figyelmemet, hogy az elektronikus aláirás a jogi személyekre vonatkozik, - mi pedig ,csak, jogképesek vagyunk !
Kedves Fórumozók!
Az alábbi (valszínűleg bagatell) kérdéssel fordulok hozzátok.
Kaptam egy Fmh-t (múlt héten) mert nem fizettük a közös költséget. Nem akarok ellentmondani, mert jogos a követelés. Ki akarom fizetni az egészet, nem szertnék pert vagy esetleg később végrehajtási jogot a lakáson.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő? Simán átutalom az Fmh-ban szereplő összeget a társasház számlájára? Vagy kell valamit reagálnom a bíróság (vagy bárki más) felé?
Illetve még egy kérdés: az FMH-n szerepel, hogy 3.000,- Ft az illetéket is kell fizetnem külön felhívásra. Akkor ez azt jelenti, hogy a bíróság majd még küld külön egy végzést arról h fizessem meg az illetéket?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdvözlettel,
Penny
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02