Fizetési meghagyás S.O.S.

Prewitt # 2010.04.29. 02:26

Magát a fizetési meghagyást még nem láttam mert az állandó lakcímemre érkezett vidékre, de gondolom az egy éves lakbért követeli..

Matskássy Jenő # 2010.04.29. 12:58

Sziasztok!

Tudtok valamit arról, hogy az AB a közjegyzők előtti fizetési meghagyásos eljárás tárgyában hozott határozatot?

ObudaFan # 2010.04.29. 17:11

Tudomásom szerint nem hozott.

Prewitt

Ha a szerződés külön nem rendelkezik felmondási időről, akkor véleményem szerint ki kell fizetni, hiszen határozott idejű szerződésről van szó.

Spencerhill # 2010.05.12. 09:26

Sziasztok!

Szerintetek amennyiben az adósnak a címnyilvántartó hivatal szerint az állandó lakcíme mellett tartózkodási helye is van, akkor a fizetési meghagyás adatlapján az állandó lakhelyet, vagy a tartózkodási helyet kell megjelölni? (vagy mindkettőt?)

A választ előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.12. 10:25

Mindkettőt nem tudod. Azt a címet írd rá, ahogy küldetni akarod neki a meghagyást. (Majdnem teljesen mindegy, hogy az lakóhely vagy tartózkodási hely, vagy be sincs jelentve.)

aaatwen # 2010.05.27. 09:51

Szép napot mindenkinek.

Kaptam ma egy fizetési meghagyást.nem nagy öxxeg végülis,csak ugye válság van.érdeklődnék hogy a cuccomat viszik vagy a fizumat tiltják le a végrehajtáskor?

tisztelettel:Attila

végrehajtó1 # 2010.05.27. 10:04

Sok mindenfügg.Kevés az info.De mindkét megoldás szóba jöhet..:(

aaatwen # 2010.05.27. 10:30

42000 ft az öxxeg

végrehajtó1 # 2010.05.27. 10:33

Ha van munkabér akkor abból pikk-pakk letíltható

aaatwen # 2010.05.27. 10:36

az van hálistennek:D nagyjából megnyugodtam...
köszi

egyvalaki2008 # 2010.06.03. 11:34

Üdvözlet,

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogyha az információim nem tévesek, megváltozott e hónaptól a fizetési meghagyás benyújtásának módja, a biróság helyett a közjegyzők veszik át az ügyeket. Gyakorlatban ez mit jelent? Eddig bementem a biróságra, kitöltöttem a fizetési meghagyást kellő példányszámban, csatoltam az követelésemet igazoló dokumentumokat, befizettem az illetéket vagy mellékeltem a mentességet igazoló iratokat, és kész. Az új szabályozás szerint mi a teendő?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.03. 11:36

Bemész a közjegyzőhöz....
(Elméletben. A gyakorlatban kötve hiszem, hogy előzetesen egyeztetett - egy hétnél nem korábbi - időpont hiányában tudnak fogadni. Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.)

egyvalaki2008 # 2010.06.03. 14:41

Kovács_Béla_Sándor : Nagyon köszönöm a választ, felkeresem a lehető legközelebbit.

ObudaFan # 2010.06.04. 10:37

Az elektronikus rendszer meg behalt. Illetve el se indult.

Erről lehet valamit tudni? Hamarosan be kellene adni pár fmh-t, de a mokk honlapján nem sok értelmes dolgot látok.

Berényi Miki # 2010.06.04. 11:18

https://fmh.mokk.hu/fmh/

itt már működik. persze csak ha van K&H-s vagy egyéb, általuk elfogadott bankkártya és az ehhez szükséges infrastruktúra. aki erről tud mesélni, ne habozzon ;)

ObudaFan # 2010.06.04. 16:05

Most épp elérhetetlen. De nehezen indul ez.

MajorDomus # 2010.06.05. 09:32

Esetleg egy közjegyző is erre ténfereghetne hátha okosabb ebben az ügyben mint mi.

ragyasdezso # 2010.06.05. 10:43

MD
Semmivel nem tud többet!De a honlapjukon minden jól érthetően le van írva.
Mi megrendeltük az e-szignót és a technikát. Szerdán megyünk a hitelesítő kártyáért.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.05. 14:33

lol
Érthetően le van írva.
Csak éppen nem működik. Miközben már egy hete nem adhatod be másképp a kérelmet, csak elektronikusan. Következésképpen egy hete sehogyan sem adhatod be a fizetési meghagyás iránti kérelmet.

Halász Péter # 2010.06.05. 17:59

Úgy tűnik, már működik.

Elektronikus benyújtásra csak jogi személy és jogi képviselővel eljáró személy kötelezett (egyelőre).
Magyarul, egy magánszemély:

• kitölti a nyomtatványt és személyesen leadja bármelyik közjegyzőnél vagy postára adja bármelyik közjegyzőnek,
  • bejelentkezik bármelyik közjegyzőhöz és szóban előterjeszti a kérelmet.

Nyomtatvány elvileg van a közjegyzőnél, de a kamara honlapjáról is letölthető.
A díjfizetés nyűgős, a papíralapon vagy szóban előterjesztett kérelemhez a díjat előre kell és most még gyakorlatilag csak "sárga csekken" lehet befizetni.
Csekket a közjegyzőtől vagy a kamarától lehet kérni.
(Azért a csekkes megoldás, mert a díjat nem az eljáró közjegyző, hanem a kamara számlájára kell fizetni.)

MajorDomus # 2010.06.05. 20:10

Éltem a gyanuperrel, ezért május 31-én beadtam 98 db Fmh-t a biróságnak ( nem voltak boldogok).

Most szeptemberig ráérek !
Addig megoldom a technikai hátteret !

De ! Egy mezei közös képviselő hogy fogja beadni a 2 szál Fmh-t ?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.05. 23:11

Papíron. A társasház nem jogi személy.

ragyasdezso # 2010.06.06. 13:18

MajorDomus

Megbízol engem!

MajorDomus # 2010.06.06. 15:58

Nem magamra gondoltam, nekem százas nagyságrendben vannak ilyen ügyeim.

Azt hiszem KBS oszlatta a homályt, mert elkerülte a figyelmemet, hogy az elektronikus aláirás a jogi személyekre vonatkozik, - mi pedig ,csak, jogképesek vagyunk !

Penny # 2010.06.14. 10:17

Kedves Fórumozók!

Az alábbi (valszínűleg bagatell) kérdéssel fordulok hozzátok.

Kaptam egy Fmh-t (múlt héten) mert nem fizettük a közös költséget. Nem akarok ellentmondani, mert jogos a követelés. Ki akarom fizetni az egészet, nem szertnék pert vagy esetleg később végrehajtási jogot a lakáson.

A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő? Simán átutalom az Fmh-ban szereplő összeget a társasház számlájára? Vagy kell valamit reagálnom a bíróság (vagy bárki más) felé?

Illetve még egy kérdés: az FMH-n szerepel, hogy 3.000,- Ft az illetéket is kell fizetnem külön felhívásra. Akkor ez azt jelenti, hogy a bíróság majd még küld külön egy végzést arról h fizessem meg az illetéket?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdvözlettel,
Penny