Fizetési meghagyás S.O.S.

Eravera # 2012.01.11. 09:59

Sziasztok !!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy Fizetési meghagyás jogerőre emelkedik, annak összegét elsősorban a munkabérből vonják le, vagy inkább foglalnak ?

Előre is köszönöm a választ !!

csilla0909 # 2012.01.05. 13:19

Tisztelt KBS!

Nagyon szépen köszönöm válaszát mindkét formában :)!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.05. 09:52

Az nem része a nyomtatványnak, a rendszer teszi rá, adminisztrációs, technikai adat. Se az kötelezettnek, se a jogosultnak nem kell foglalkoznia vele.

csilla0909 # 2012.01.05. 06:40

Jó reggelt!
Igen jagertnek van igaza igy van ahogy irta! A Mokk által nyomtatott fizetési meghagyás és egy bizonyos közjegyzötöl jött a papir!

jagert # 2012.01.04. 23:06

Az a dátum valszleg a nyilvántartásra vonatkozik.
Gondolom, ilyet lát:
Utasítás: Nyilvántartás
Esedékesség: 2012/01/18

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.04. 22:48

Mondjuk, a név, lakcím sem az alján van egyáltalán szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.04. 22:47

Én nem látok rajta ilyet. Honnan vetted azt a nyomtatványt?

csilla0909 # 2012.01.04. 22:09

Obudafan!

Ez a fizetési meghagyás alján található, a név, lakcim, egyéb adatok között szerepel, csak nem értettem minek a dátuma ez! Lehetséges talán hogy mivel közjegyzöhöz dec.19-én került az ügy, ez is szerepel a papirokon, ezért a jan. 18-ig van valami határidö talán? Mást nem tudok elképzelni! Vagy talán addig volt a határidöm hogy cselekedjek valamit, és ha nem akkor jan.18-án adja át végrehajtónak a közjegyzö? Ezek a feltételezéseim!

ObudaFan # 2012.01.04. 12:47

Ez melyik rovat? Mert én ilyet nem látok az fmh-imon.

csilla0909 # 2012.01.04. 11:10

Köszönöm akkor igy teszek! Mégegy kérdés lenne és megköszönöm ez ügyben a segitséget! Van egy határidö ezen a fizetési meghagyáson egy olyan rovatban, hogy kibocsátás határideje: 2012/01/18., ezt nem tudom, tudtam értelmezni! Ez minek a határideje?

ObudaFan # 2012.01.04. 11:03

A bankhoz, de a közjegyző felé ezt nem árt igazolni.

csilla0909 # 2012.01.04. 10:52

Köszönöm szépen a választ ismét! Akkor megnyugodtam, fizessek addig is valamennyit vagy várjak? Mi lenne a célszerübb? A tartozást természetesen elismerem, hiába régi, akkor is tartozom nem pereskednék csak még nagyobb bajt hozna. Bár ha fizetnék azt sem tudom most hova fizessek a közjegyzöhöz, vagy a bankhoz?

ObudaFan # 2012.01.04. 10:49

Addig nem. Beleveszik.

csilla0909 # 2012.01.04. 10:47

Nagyon köszönöm a választ Kedves Obudafan! Akkor jó helyre küldtem! Azt szeretném még tudni, hogy amig a részletfizetésröl nem kapok értesitést, addig végrehajtókra remélem nem kell számitanom! Részletekben ki tudom fizetni az összeget! A 15 nap a jogeröre emelkedéshez le fog telni a héten ha jól számoltam, mert 21.-én adták fel a levelet, és mi 23.-án kaptuk meg! Nem tudom az ünnepeket beleveszik a 15 napba vagy sem!?

ObudaFan # 2012.01.04. 10:44

Ha a közjegyzőtől kaptad a fizetési meghagyást, akár ellentmondasz, akár csak részletfizetést kérsz, azt a közjegyzőnek kell megküldeni.

csilla0909 # 2012.01.04. 10:39

Tisztelt végrehajtó1! :)

Ebben a topikban adtál tanácsot a hitelkártyás üggyel kapcsolatban két hete! Feladtam a levelet tértisen ajánlottan annak a közjegyzönek a nevére, ahonnan a fizetési meghagyás jött, de most hogy visszaolvastam amit irtatok itt a fórumon, a banknak kellett volna irnom nem a közjegyzönek? Annyit még kérdeznék, ha átveszi a közjegyzö, esetleg továbbitja a banknak, vagy irjak mégegyet a banknak? Amig birálják a kérelmet addig történhet végrehajtás?
A választ elöre is megköszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.03. 19:55

Esetleg perújítás. De meg kell tudni magyarázni.

vvrncz # 2012.01.03. 19:36

Értem, utánaolvastam, világos. Hálás vagyok a válaszért. Összefoglalva nincsen semmi, amit tehetnék amiatt, mert banális módon elnéztünk egy határidőt egy nonszensz követeléssel kapcsolatban, és még a perlés lehetőségét is elvesztettem? Nem akarok dramatizálni, de emiatt jelen esetben egy céget vszeg fel fognak számolni, emberek vesztik el a munkájukat tizes nagyságrendben, és ennyi volt? Megértem, ha valaki azt mondja, hogy tartottuk volna be a határidőt, de könyörgöm, nem kívánom senkinek, de bárkivel megeshet egyszer az életben. Igen, elcsesztem, és örökre bánhatom?

ObudaFan # 2012.01.03. 13:15

Perújításnak csak olyan bizonyíték esetén van helye, amit az ellentmondásban nem lehetett volna előadni. Perben való visszakövetelést meg kizárja az fmh jogereje.

vvrncz # 2012.01.03. 12:59

Jogerős fmh ügyben kérnék segítséget. Úgy látom, nem én vagyok az egyetlen, akivel előfordult: nem éltünk ellentmondással egy vitatott, szerintünk jogosulatlan követeléssel szemben határidőn belül. Beadtunk igazolási kérelmet, de nyilván kétséges, hogy elfogadják-e. A mulasztásra tekintettel megpróbálni sem érdemes a perújítást? Arra van esély, hogy perben érvényesítsük esetleg a követelésünket? Tényleg egyetlen határidő elmulasztása jóvátehetetlenné teszi az egész történetet? Többmillió forintról van szó...
Nagyon megköszönök bármilyen ötletet.

ObudaFan # 2011.12.27. 18:25

Ha ott sem laksz, akkor nem nagyon fordulhat elő, hogy igazolni kell.

ingatlanok # 2011.12.27. 15:54

A szüleim lakásában semmi nem az enyém, ezt bizonyítani kell? Egyébként külföldön élek pár hónapja...

Kenderice # 2011.12.27. 15:33

Csak a saját tulajdonod lehet "veszélyben", családtagoké, rokonoké nem.

ingatlanok # 2011.12.27. 12:29

Tisztelt Szakértők!

Fizetési meghagyás jogerőre emelkedése után mennyi idő múlva kezdődik a végrehajtás? Állandó magyarországi lakcímem szüleim lakása, azonban külföldön élek, s az Okmányirodában bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást. Ebben az esetben a végrehajtó mit tesz? Semmi nincs a nevemen, szüleim ingósága veszélyben van?

tímea78 # 2011.12.27. 11:34

Tisztelt végrehajtó 1!

Van egy kissé problémás ügyem adósságbehajtással ezzel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni.Röviden leírnám mi a gondom:alapítottunk egy kft melynek árukészletét az általam magánszemélyként felvett kölcsönből vásároltuk meg én ezt az összeget átutaltam a kft-nek mint tagi kölcsönt megegyeztünk(fizetés vállalási kötelezettséggel) a társammal, hogy a részletet közösen fizetjük mert ő is 50%-ban tulajdonos.A kft azóta fizetésképtelen lett és bezártuk a boltot amit üzemeltettünk a megmaradt árukészletet én raktározom mert én vagyok az ügyvezető és ha végrehajtás lesz rajtam fogják számon kérni ezzel csak az a gond, hogy a társam azért nem fizeti a rá eső tartozást mert ő szerinte az én tulajdonom lett az áru, de ennek az értéke egyrészt minimális a tartozáshoz képest és nincs is piaci értéke illetve ez nem az enyém hanem a kft tulajdona de ezt nem érti meg és nem akar fizetni. Bírósági perré alakult az ügy és a tartozása halmozódik ön szerint a bíróság hogyan dönthet az ügyben illetve kérhetem-e egy összegben az elmaradást valamint hogyan lehet kötelezni, hogy a jövőben fizessen?
Válaszát nagyon szépen köszönöm előre is!