Fizetési meghagyás S.O.S.

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:33

Ptk.344. § (1) Ha többen közösen okoznak kárt, felelősségük a károsulttal szemben egyetemleges, egymással szemben pedig magatartásuk felróhatósága arányában oszlik meg.

...ez nem a kézbesítési vélelem megdöntésére irányult az már biztos....

?????????????

ObudaFan # 2011.08.04. 11:45

Gyorsan változik a tényállás. Eddig az volt, hogy ügyvédi tanácsra nem vetted át az fmh-t, most az, hogy nem tudtál róla, mert a korábbi lakcímedre ment. El kellene dönteni, mert nem mindegy.
Nem szükséges az fmh. előtt felszólító levelet írni, a tartozásodról meg anélkül is tudnod kellett.

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:00

...nem, nem azt írtam, hogy ügyvédi tanácsra nem vettem át...a fizetési meghagyást..
Szóban kaptam egy fenyegetést a közös képviselőtől, hogy azonnal fizessek meg 38 ezer forintot a megadott számlára... Eltelt kb. egy hónap mire be tudtam volna fizetni az összeget, de akkor hozta a postás az értesítést a közjegyzőtől, ezért gondoltam, hogy fizetési meghagyás... és ekkor fizettem be a követelt összeget.... Az, hogy utána átvette a párom és nem mondtunk ellen a fizetési meghagyásokra a mi hibánk..
Az ügyvéd azt tanácsolta, hogy próbáljak hivatkozni arra, hogy a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése előtt fizettem be a követelt összeget, de állítólag az a lényeg, hogy akkor már elpostázták részünkre a fizetési meghagyást és ezzel a közjegyzőnek és eljáró ügyvédnek keletkezett 32 ezer forint költsége..
Most 111 ezer forint követelést kell holnap befizetnem a végrehajtónak a párom nevében, mert akkor én nem kapok másik ilyen végrehajtói levelet... némi költség nélkül..
Nem kell a fizetési meghagyásban pontosan kiszámolt kamatot írni?
Félek, hogy hülyeséget csinálok ha kifogást terjesztek elő a költségek tekintetében..., mert közben én is megkapom a végrehajtói okiratot és mind mind költség a kifogás is... de egy hét határidővel elég nehéz most nekem össze szednem ennyi pénzt...
Ha kifogással élek a bíróságon, akkor közben rájegyezhetik az ingatlanra a jelzálogjogot? Az a baj, hogy lakáshitelünk is van és félek, hogy hiába vagyunk jó törlesztők , ha a végrehajtó bejegyzést kér nehogy felmondják a hitel szerződésünk..
Köszi előre is és elnézést, ha szétszórt vagyok, megpróbáltam még egyszer leírni a helyes ügymenetet..
Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:02

...egyébként nem azt írtam, hogy a régi címemre ment volna a fizetési meghagyás, ha nem, hogy ilyen gyorsan ki tudták-e hivatalosan adni a személyes adatainkat, mert pont az eljáró ügyvéd készítette el az adásvételi szerződést a mostani lakásunkkal összefüggésben és ő sérthette-e meg az adatvédelmi törvényt...
A végrehajtó lapon már személyes adatok is szerepelnek...
Köszi: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.04. 12:18

Nem kell kiszámolni a kamatot az fmh-n, általában nem is lehet, mert nem lehet tudni, mikor fog fizetni a kötelezett.
Ha nem fizetsz, foglalhatja épp az ingatlant is a végrehajtó, bár ekkora összegnél nem azzal fog először próbálkozni.

xdri # 2011.08.04. 12:20

Kedves Nikolett!
Beszéld meg a végrehajtóval, hogy milyen részletekben hogyan tudod megfizetni a tartozást és utána békén hagy téged is és a párodat is.Nyilván az összeg kamatozik amíg ki nem fizetitek a teljes összeget.
www.drhalasz.eoldal.hu

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:33

.... köszi:)))
Még az lenne a kérdésem, hogy a kamatra vonatkozóan kapjuk meg külön-külön esetlegesen a végrehajtótól a behajtással kapcsolatos okiratot, mert az összes költség már ezen a lapon rajta van.
Intézkedhetem holnap a kötelezett nevében meghatalmazás nélkül, ha egyetemleges a tartozás és én vagyok az adóstárs?

Köszi előre is a sok választ:) Nikolett

ius latratus # 2011.08.04. 12:56

Nikolett34

Úgy látszik nem esett le, nem a citált szakasz a lényeg, azért írtam hogy három felszólítás kell, mert te kettőt állítottál.
Ami hülyeség.
Persze, amit én írtam, az is, de olyan hihetőnek tűnt...
Próbáltam némi cinizmust belevinni, de úgy látom ezt sem érted, úgyhogy hagyom. Bocs.

ius latratus # 2011.08.04. 12:59

Egyébként: igen, intézkedhetsz.

Nikolett34 # 2011.08.04. 13:01

...próbáltál cinikus lenni?.... leesett, mert utána néztem a törvénynek... Szerintem ez a fórum nem a viccelődésről szól és arról, hogy heccből írkáljunk a másiknak a bajban... de köszi a poént... Biztos a végrehajtó is csak viccelődni fog, ha holnap nem fizetek..

ius latratus # 2011.08.04. 13:12

Jaaaj, nem kell ez a mártírszerep, ha jól tudom friss még minden, tehát a végrehajtó sem fog viccelődni, ha holnap nem fizetsz. Majd fizetsz holnapután, vagy részletekben. Ilyen kis összegre is ad hat hónapot saját magától (vagy egy évet), de ha ennyire érzékeny vagy, s megkéred, ő megkéri a végrehajtást kérőt, hogy hosszabb futamidőt adjon.
Érted?
Ne kapd már föl a vizet...

ObudaFan # 2011.08.04. 13:20

Intézkedhetem holnap a kötelezett nevében meghatalmazás nélkül, ha egyetemleges a tartozás és én vagyok az adóstárs?

Igen.

Nikolett34 # 2011.08.04. 15:12

ius latratus!

Nem kaptam fel egyáltalán a vízet:))))))) Egy nagyon mosolygós és vicces ember vagyok, csak ha ilyen ügyekről van szó, ilyen szakban, akkor már nem igazán tudom poénra venni a rossz jogszabályokat.)))))
De aranyos vagy és köszi , hogy segítesz:)
Holnap már többet tudok:)

Nikolett34 # 2011.08.04. 15:14

ObudaFan:))

Nagyon köszönöm a segítséged:)

Holnap meglátogatom a végrehajtót és megkérdezem a részletes részleteket.))))

Igaz, pénteken nincs ügyfélfogadás, de azt mondták , ha valaki szeretne befizetni azt szívesen látják..
hm...

Üdv: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.05. 10:18

Különös adatra bukkantam.... ami eddig nem is volt kérdéses...
A fizetési meghagyásban nem jók a dátumok a követelés tekintetében, tehát a kamatok sem lettek jól kiszámolva...
Az "elírás" a következő:
"A jogviszony létrejötte: 2005.01.01." , "A követelés lejárata: 2006/12.31.".. " összeg: 37.220.-Ft.
A fenti időszakban még más volt a közös képviselő és a tényleg közös költség tartozásom 2007.évi és 2008. év június 05.-dikéig bezárólag..
Az időszak sem jó és az összeg sem... így a kamatok sem 11.174.-Ft-ra tehetőek, hanem jóval kevesebbre...
Azt szeretném kérdezni, hogy ez alapján nem lehet kérni a végrehajtás megszűntetését hibás adatokra hivatkozással, vagy új elszámolást kérjek a hiteles adatokkal?
Egyáltalán nem kell bizonyítani egy felszólító levélben a reális követelés alapját??? Ez hihetetlen, hogy bármit beírhatnak és még végrehajthatnak valótlan adatok alapján... Igaz, én is ellentmondhattam volna, de a végrehajtási kifogás 15 napjában még benne vagyok:))
Még annyi lenne a kérdésem, hogy az ügyvédi munkadíj megállapodás alapján lehet 25.000.-Ft.. ? Nem eltúlzott ez abban az esetben, ha még felszólítást sem küld? Lehet kérni a kifogásban, hogy mi a közös képviselő és ügyvéd megállapodás alapja és erre vonatkozó kötelezettsége? Gondolok itt arra, hogy ha ki kell fizetnem a 25 ezer forintos megbízásos ügyvédi eljárás összegét, akkor jogom van tudni, hogy milyen jogalapon követelnek ennyit tőlünk..
Egyetemleges tartozásnál miért kell mindkét félnek fizetési meghagyást kibocsájtani egyáltalán?
Köszönöm még egyszer : Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.05. 10:22

Értsd már meg: a fizetési meghagyás ezzel a tartalommal emelkedett jogerőre, így kell végrehajtani! Az ellentmondásba fektettél volna tizedennyi energiát.

ObudaFan # 2011.08.05. 10:37

Végrehajtási kifogásban meg végképp nem lehet vitatni a jogerős fmh. tartalmát.

Nikolett34 # 2011.08.05. 10:46

:(((
Igen, a fizetési meghagyásnak valóban nem mondtam ellent, mert a tartós beteg kisfiam nevelése már minden energiám felemésztette...

Ha befizetem az összeget, akkor polgári perben követelhetek kártérítést?

Felháborító, hogy olyan összeget követel rajtam, amikor még közös képviselő sem volt a jogosult és nem ennyi időre...

Gondolom a közös költség tekintetében nincs elévülési idő, mert 2005 . elég régen volt..

Ha nem mondtam ellent a fizetési meghagyásra, akkor már semmilyen jogorvoslat nincs a dátumok tekintetében? A végrehajtási kifogásban azért gondolom, hogy helye van a leírtaknak, mert ott is elírt dátumok alapján kérik a tőkét (kamatok ).. itt még felhozhatnám, hogy jogtalan a követelt összeg?

Egyébként az lenne a kérdésem, hogy ha először nem pénzforgalmi úton történő behajtásra kellett volna törekedni, ha van bankszámlánk? Nem ezek után lett volna a végrehajtásnak helye?
A végrehajtói lapon csak születési dátum szerepel a név mellett, sem munkahely megnevezése, székhelye, ingóságok helye, ingatlan hrsz-a nem szerepel.. Ez így helyes?

Nikolett34 # 2011.08.05. 10:55

..... ha semmiben nincs igazam , mert a fmh. jogerőre emelkedett, akkor egyáltalán mit lehet kifogásolni a 15 nap alatt a végrehajtási kifogásban?
Sok mindent megértek és köszönöm a segítséget, de ha később veszem észre a hiányosságokat és téves összeget, akkor a vh. kifogásban már nem lehet helye az elszámolásnak? A jogosult nem is jogosult, mert abban az időben nem volt közös képviselő sem...
Az ügyvédi költség is túlzott, mert az ügyvéd nem csinált semmit... nem próbált együtt működni velem és ezt nem hiszem el, hogy helyes és törvényszerű...
Egyébként én mindenképpen fogok hivatkozni az adatok szabálytalanságaira, mert helyettem a párom vette át a fizetési meghagyást és én időben nem is láttam azt..
Semmilyen jogorvoslatom nincsen már az ügyben, ha jogerőre emelkedett a fizetési meghagyás...
Azt írja a közjegyző, hogy kézbesítési vélelem alapján indokolta a dolgokat, amikor át lett véve a fizetési meghagyás, ami most is előttem van.... Úgy látszik a jog csak a jogosultnak kedvez, ha én nem is veszek át egy fizetési meghagyást.. Szép..
Olyan követelést kell kifizetnem, mert hülye voltam, ami nem jogos...?

ObudaFan # 2011.08.05. 11:57

Ha nem mondtam ellent a fizetési meghagyásra, akkor már semmilyen jogorvoslat nincs a dátumok tekintetében?

Perújítás, igazolási kérelem.

Egyébként az lenne a kérdésem, hogy ha először nem pénzforgalmi úton történő behajtásra kellett volna törekedni, ha van bankszámlánk? Nem ezek után lett volna a végrehajtásnak helye?

Nem.

A végrehajtói lapon csak születési dátum szerepel a név mellett, sem munkahely megnevezése, székhelye, ingóságok helye, ingatlan hrsz-a nem szerepel.. Ez így helyes?

Helyes.

..... ha semmiben nincs igazam , mert a fmh. jogerőre emelkedett, akkor egyáltalán mit lehet kifogásolni a 15 nap alatt a végrehajtási kifogásban?

A végrehajtó jogellenes intézkedését vagy mulasztását. Pl. a végrehajtói költség téves kiszámítását azt már lehet.

Nikolett34 # 2011.08.05. 13:48

Köszönöm szépen:))

szeretném kérdezni, hogy a perújításra vagy igazolási kérelemre van egységes szöveg, vagy saját magam megírhatom az indoklásaimmal és akár egyidejűleg beadhatom a végrehajtási kifogással, esetleg várjam meg annak kimenetelét, vagy akár párhuzamosan is futhat a két ügy?

Köszönöm még egyszer a sok segítséget, mert nekem ez nagyon sokat jelent.))

Nikolett

ObudaFan # 2011.08.05. 14:05

Be lehet adni párhuzamosan, csak az eddig leírtak alapján nem túl jó eséllyel. Semmilyen különösebb menthető oka nem volt ugyanis annak, hogy nem mondtál ellen.

Nikolett34 # 2011.08.05. 14:23

Igen , nem mondtam ellen, viszont nem én vettem át, hanem a párom és egy lakcímen lakunk, de még is külön, mert én egyedül álló vagyok és nem fogom ezért elmarasztalni, de én nem láttam a fizetési meghagyást időben..

Úgy gondolom, hogy azért jóval hosszabb időre és későbbi időpontra kéri a késedelmi kamatokat a közös képviselő, főleg én ragaszkodom ahhoz, hogy neki fel kellett volna szólítania a jogos követelés részleteinek megjelölésével... Így is jogtalan az időpont és jogtalan a követelés.. Az, hogy én nem mondtam ellent tényleg elég elmarasztalható ok részemről, de egy perújítást lehet, hogy megérne, mert nem hiszem el, hogy ezt így végrehajtásig kellett volna vinnie előzetes tájékoztatás nélkül..

Lehet, hogy önfejű vagyok, de elég sok pénzt akar kamatként is rám vasalni és ráádaásul még 6 hónap plusz közösköltséget, valamint +4 év kamatot... Ez azért elég sok ahhoz, hogy még fel sem szólít nevesítve a követelését és mindenféle kitalált összegeket ír az ügyvéd... Sokallom a megbízási díjat az ügyvéd részéről is, hiszen ez eltúlzott, mikor szinte nem csinál semmit..

Az lenne a kérdésem, hogy a Végrehajtói lapot nekem a végrehajtó postázza csak mellékelt okiratként, vagy meg kellett volna előbb kapnom?

Köszönöm előre is:) Nikolett

ObudaFan # 2011.08.05. 14:36

Nem kellett volna.

Nikolett34 # 2011.08.07. 17:05

Úgy döntöttem a leírtak alapján élek a perújítással, mert olyan időszakra és olyan összeget akarnak rajtam behajtani , ami nem jogos.
Az lenne a kérdésem, hogy a végrehajtási kifogásban hivatkozhatok bizonyítékokkal, hogy nem megfelelő összegre kéri a végrehajtó a késedelmi kamatot és nem megfelelő az időszak sem a fizetési meghagyásban.
Kérhetem akár a végrehajtási kifogásban az eljárás megszűntetését, felfüggesztését, amíg a perújításban a bíróság nem hoz döntést?

A perújításnak van illetéke?

Köszönöm előre is: Nikolett