Fizetési meghagyás S.O.S.

Vszilvia # 2011.08.10. 03:43

Értem. És megírhatom milyen részletekben tudok fizetni, vagy azt is eldöntik, aztán vagy jó vagy nem?!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 21:29

A végrehajtás költségeit fizeted meg kétszer, mert az kétszeres is.

Nikolett34 # 2011.08.09. 20:41

....Köszi::(
Akkor most kétszer fizetem meg a perköltséget , ügyvédi költséget és eljárási illetékeket?
Ez hogy lehetséges? Egyetemleges tartozás a végrehajtási eljárásban nem azt jelenti,hogy egyetemlegesen felelünk a tartozásért és azt mindketten befizethetjük, akár egyik, akár másik adós, nem gondoltam, hogy mindketten minden költséget, mert főkövetelést a fizetési meghagyásban egyetemlegesen kérték.... vagy kezdem "vágni", hogy a 36 ezer forint miből tevődik - szerintük - össze.... Én fizettem be a tőkeösszeget a pénzintézetbe, akkor a páromnak még egyszer meg kell fizetnie a végrehajtásban a tőke követelést is?

Köszi és üdv: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.09. 20:21

Vszilvia

15 nap.

Nikolett34

Ha a teljes tartozást és a teljes végrehajtási költséget megfizeted, akkor megszűnik az eljárás. A teljes az mindkét vh. lapra vonatkozik.

Vszilvia # 2011.08.09. 19:54

Sziasztok.

Tegnap már kérdeztem, csak annyit szeretnék, hogy a fizetési meghagyás kézhezvételétől számítva mennyi időm van a részletfizetési kérelem benyujtására?

Nikolett34 # 2011.08.09. 19:14

Köszönöm, mindent megértettem:)

Ha az én fizetési meghagyásom még nincs végrehajtó előtt, akkor el lehet intézni, ha befizetjük holnap a végrehajtási díjat, hogy a másik fél ne fizessen és mivel kifizetett a tartozás további követelésük az ügyben nincsen? Erre vonatkozó állítása volt a megbízott ügyvédnek, aki ráadásul ismerek is... Ezúton köszönöm neki, hogy már a múlt az ismeretség!

Köszönöm előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.09. 18:45

A kamara nem ír elő sem díjminimumot, sem díjmaximumot. Fizetési felszólítás küldésére vonatkozó kötelezettség meg nem volt ebben az ügyben, ahogy azt már jó néhányszor leírtuk.
A végrehajtási kifogásnak halasztó hatálya nincs.
Mivel két végrehajtási lapot kell kiállítani két adós után, így az két vh. lapnak megfelelő ügyvédi munkadíj.

12/1994. (IX. 8.) IM rendelet a bírósági végrehajtási eljárásban közreműködő jogi képviselő díjazásáról: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Nikolett34 # 2011.08.09. 18:35

még nem vonják, ma jött a papír és a jövő havi 33% ugrott...
Még egy infantibilis kérdés:
Ha a végrehajtási kifogásra 15 nap a határidő, akkor addig miért intézkedik ( pl. fizetés letiltásról) a végrehajtó? Attól függetlenül nem kell megvárnia ezt az időpontot, nála megy tovább az ügyintézés?

Még egyszer megkérdezem,mert ha kaptam is választ nem fogtam fel ....

Ha a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett azzal az összegekkel , ami abban szerepel, akkor arra adják ki a végrehajtói lapot...?
Mire hozzám ér a végrehajtási ügyirat nem emelkedhet a közös képviselő és az ügyvéd munkadíja +(!) 36 ezer forinttal?

Én tudtam a tartozásomról , de a pontos összegről még sem, úgy látom a közös képviselő az ügyvéddel sem!

Ügyvédi kamaránál lehet jelezni a túlzott munkadíjra vonatkozó kifogásaimat és azt, hogy felszólítólevél hiányában és rossz intézkedést tett meg a megbízott ügyvéd?

Köszönöm előre is: Nikolett

ragyasdezso # 2011.08.09. 18:08

A közös képviselőnek a közgyűlés a felettes szerve. A Th. trv. a k.k. részére kötelezővé tette a kintlevőség behajtását. Az SZMSZ lehetővé teheti ügyvéd igénybevételét, a díjtáblázatot már lejjebb beszúrtam. Ha már vonják a fizetésből semmit nem tehetsz, legfeljebb még többe kerül a makacsságod!

Nikolett34 # 2011.08.09. 18:07

köszi szépen.)
Az igaz, hogy egyetemleges tartozásnál a végrehajtási díjakat külön kell megfizetni, ha két fizetési meghagyás volt ugyan azzal a főköveteléssel?
Most azárt nem vagyok képben, mert a párom ma megkapta a fizetéséből letiltásra vonatkozó végrehajtói papírt, én még semmit, hogy az egyetemleges tartozásnál lehet, hogy én hamarabb fizetnék, vagy akkor gyakorlatilag én is kapok egy végrehajtói okiratot?

A perköltséget kétszer nem tudják gondolom behajtani, max. a végrehajtói ilettéket, munkadíjat, vagy netán a 25 ezer forint ügyvédi munkadíjat is meg kell fizetnem az egyéb költség 36 ezer forinttal nekem is?

Ez már elég furmányos számomra, de már is így lementem hídba...:((

Köszi előre is : Nikolett

ObudaFan # 2011.08.09. 17:58

Perújításnak csak akkor van helye, ha az új bizonyíték nem volt előterjeszthető az ellentmondásra fennálló határidőben. Hát ez ebben a helyzetben nem így van a leírtak alapján.

Nikolett34 # 2011.08.09. 17:42

Újabb fejlemény...
A takarékszövetkezetbe bementem, ahova a közös költséget fizettem és a kért időszakra be van fizetve a közös költség, a tartozás 2007 év és 2008. év ( áprilisig ) terjedne, amit be is fizettem...
Teljesen hihetetlen számomra , hogy ilyet meg mer egy jogi képviselő lépni...

A késedelmi kamat is ezért ilyen magas... Holnap megyek még egyszer egy ügyvédhez és lezongorázzuk a tényeket és bizonyítékokat..

Számomra még mindig nem érthető, hogy a végrehajtási szakban már 36 ezer forinttal több a tartozás, mint a fizetési meghagyásban...

A főkövetelést megfizettem, ami 37.220.-Ft helyett 38 ezer forint volt és maradt 32.000.-Ft perköltség ( idézőjelben, mert per nem volt!), a végrehajtói költségeket "vágom", de a plusz 36 ezer forint már enyhén is eltúlzott...

Szeretnék érdeklődni, hogy a közös képviselőnek ki a felettes szerve?

Ha nem jó a követelés és az jogalap nélküli és már jogerőre emelkett, akkor megállja a helyét egy perújítási kérelem? Költségmentességet megkérem , mert tartós beteg a kisfiam..

Egyenlőre a párom fizetéséből kezdik letiltani az összegeket, de elképzelhető, hogy én is kapok egy végrahajtási eljárásra vonatkozó okiratot, mert a fizetési meghagyást is külön-külön is elküldték.?

Köszönöm szépen előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.09. 17:12

Hát akkor be kellene menni a bíróságra és megnézni, hogy miért nem kaptál.

kozmacska # 2011.08.09. 17:09

Mivel a centrum nem a megfelelő embert perelte, ezért elmarasztaló ítélet sem született.
Viszont az ellenem illetve a nélkülem lefolytatott perről nincs semmilyen papírom, mert nem kaptam.
Amit kaptam, az egy sima fizetési felszólítás, illetve két szekrény nagyságú végrehajtó személyes látogatása.

ObudaFan # 2011.08.09. 16:44

Ha elmondta, akkor nyilván van valami az indokolásban arról, hogy miért nem vette figyelembe.

kozmacska # 2011.08.09. 15:50

Nem kaptam semmilyen levelet, de még a volt tulajdonos sem, akit eredetileg pereltek.
A bírósági fizetési meghagyáshoz csatolt papíron az első felszólítás dátuma 2006 március.
15 parkolásról van szó. a legelső 2001 jan.
a legutolsó 2002. január.
Ezt elmondta az első számú alperes is, de a bírónő nem vette figyelembe.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 15:44

Hmmmm... Nem kérdezem meg a kolléga (vagy az iroda) nevét...

ragyasdezso # 2011.08.09. 15:27

kbs

Ez honnan van?!

Ügyvédi díjösszeállítás társasházak számára.

ObudaFan # 2011.08.09. 14:27

2001-ben még 5 év volt az elévülési ideje ennek, így ha kaptál felszólító levelet 5 éven belül, akkor nem lehetetlen, hogy jogos a követelés.

kozmacska # 2011.08.09. 14:26

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
A Centrum Parkoló Társaság 2001-es parkolást szeretne rajtam behajtani.
Saját bevallásuk szerint nincs róla fénykép, eredetileg a régi tulajdonost perelték 2006-ban, majd engem 2008-ban.
Elhúzhatják ilyen sokáig az ügyet?
A papírok szerint 2001 decemberi parkolásra, 2006 nérciusban küldtek felszólítást.Ennek tudatában ítélt a bíróság.
Biztos vagyok benne, hogy nem követtem el szabálysértést, ráadásul megjelölnek olyan parkolóhelyet is, ahol sosem parkoltam, ebben biztos vagyok.

Köszönettel
Kozma Andrea

ObudaFan # 2011.08.09. 13:42

Közjegyzője válogatja. Láttam már ilyen miatt hiánypótlást, az fmhtv-vel szerintem totál ellentétesen.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 13:40

(Egyébként amíg bíróság hatáskörébe tartozott, egyes szociálisan érzékeny titkárok, fogalmazók simán visszavágták a munkadíjat 2,5%-ra, illetve 5 ezer forintra. Gondolom, a közjegyzők már ne szórakoznak ezzel.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 13:38

Hacsak úgy nem. :) De akkor az égvilágon semmit nem mond arról, mi eltúlzott, mi nem.

ObudaFan # 2011.08.09. 12:34

Ez valószínűleg valamilyen ügyvédi megbízási szerződésből.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 12:03

Ez honnan van?!