Értem. És megírhatom milyen részletekben tudok fizetni, vagy azt is eldöntik, aztán vagy jó vagy nem?!
Fizetési meghagyás S.O.S.
A végrehajtás költségeit fizeted meg kétszer, mert az kétszeres is.
....Köszi::(
Akkor most kétszer fizetem meg a perköltséget , ügyvédi költséget és eljárási illetékeket?
Ez hogy lehetséges? Egyetemleges tartozás a végrehajtási eljárásban nem azt jelenti,hogy egyetemlegesen felelünk a tartozásért és azt mindketten befizethetjük, akár egyik, akár másik adós, nem gondoltam, hogy mindketten minden költséget, mert főkövetelést a fizetési meghagyásban egyetemlegesen kérték.... vagy kezdem "vágni", hogy a 36 ezer forint miből tevődik - szerintük - össze.... Én fizettem be a tőkeösszeget a pénzintézetbe, akkor a páromnak még egyszer meg kell fizetnie a végrehajtásban a tőke követelést is?
Köszi és üdv: Nikolett
Vszilvia
15 nap.
Nikolett34
Ha a teljes tartozást és a teljes végrehajtási költséget megfizeted, akkor megszűnik az eljárás. A teljes az mindkét vh. lapra vonatkozik.
Sziasztok.
Tegnap már kérdeztem, csak annyit szeretnék, hogy a fizetési meghagyás kézhezvételétől számítva mennyi időm van a részletfizetési kérelem benyujtására?
Köszönöm, mindent megértettem:)
Ha az én fizetési meghagyásom még nincs végrehajtó előtt, akkor el lehet intézni, ha befizetjük holnap a végrehajtási díjat, hogy a másik fél ne fizessen és mivel kifizetett a tartozás további követelésük az ügyben nincsen? Erre vonatkozó állítása volt a megbízott ügyvédnek, aki ráadásul ismerek is... Ezúton köszönöm neki, hogy már a múlt az ismeretség!
Köszönöm előre is: Nikolett
A kamara nem ír elő sem díjminimumot, sem díjmaximumot. Fizetési felszólítás küldésére vonatkozó kötelezettség meg nem volt ebben az ügyben, ahogy azt már jó néhányszor leírtuk.
A végrehajtási kifogásnak halasztó hatálya nincs.
Mivel két végrehajtási lapot kell kiállítani két adós után, így az két vh. lapnak megfelelő ügyvédi munkadíj.
12/1994. (IX. 8.) IM rendelet a bírósági végrehajtási eljárásban közreműködő jogi képviselő díjazásáról: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
még nem vonják, ma jött a papír és a jövő havi 33% ugrott...
Még egy infantibilis kérdés:
Ha a végrehajtási kifogásra 15 nap a határidő, akkor addig miért intézkedik ( pl. fizetés letiltásról) a végrehajtó? Attól függetlenül nem kell megvárnia ezt az időpontot, nála megy tovább az ügyintézés?
Még egyszer megkérdezem,mert ha kaptam is választ nem fogtam fel ....
Ha a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett azzal az összegekkel , ami abban szerepel, akkor arra adják ki a végrehajtói lapot...?
Mire hozzám ér a végrehajtási ügyirat nem emelkedhet a közös képviselő és az ügyvéd munkadíja +(!) 36 ezer forinttal?
Én tudtam a tartozásomról , de a pontos összegről még sem, úgy látom a közös képviselő az ügyvéddel sem!
Ügyvédi kamaránál lehet jelezni a túlzott munkadíjra vonatkozó kifogásaimat és azt, hogy felszólítólevél hiányában és rossz intézkedést tett meg a megbízott ügyvéd?
Köszönöm előre is: Nikolett
A közös képviselőnek a közgyűlés a felettes szerve. A Th. trv. a k.k. részére kötelezővé tette a kintlevőség behajtását. Az SZMSZ lehetővé teheti ügyvéd igénybevételét, a díjtáblázatot már lejjebb beszúrtam. Ha már vonják a fizetésből semmit nem tehetsz, legfeljebb még többe kerül a makacsságod!
köszi szépen.)
Az igaz, hogy egyetemleges tartozásnál a végrehajtási díjakat külön kell megfizetni, ha két fizetési meghagyás volt ugyan azzal a főköveteléssel?
Most azárt nem vagyok képben, mert a párom ma megkapta a fizetéséből letiltásra vonatkozó végrehajtói papírt, én még semmit, hogy az egyetemleges tartozásnál lehet, hogy én hamarabb fizetnék, vagy akkor gyakorlatilag én is kapok egy végrehajtói okiratot?
A perköltséget kétszer nem tudják gondolom behajtani, max. a végrehajtói ilettéket, munkadíjat, vagy netán a 25 ezer forint ügyvédi munkadíjat is meg kell fizetnem az egyéb költség 36 ezer forinttal nekem is?
Ez már elég furmányos számomra, de már is így lementem hídba...:((
Köszi előre is : Nikolett
Perújításnak csak akkor van helye, ha az új bizonyíték nem volt előterjeszthető az ellentmondásra fennálló határidőben. Hát ez ebben a helyzetben nem így van a leírtak alapján.
Újabb fejlemény...
A takarékszövetkezetbe bementem, ahova a közös költséget fizettem és a kért időszakra be van fizetve a közös költség, a tartozás 2007 év és 2008. év ( áprilisig ) terjedne, amit be is fizettem...
Teljesen hihetetlen számomra , hogy ilyet meg mer egy jogi képviselő lépni...
A késedelmi kamat is ezért ilyen magas... Holnap megyek még egyszer egy ügyvédhez és lezongorázzuk a tényeket és bizonyítékokat..
Számomra még mindig nem érthető, hogy a végrehajtási szakban már 36 ezer forinttal több a tartozás, mint a fizetési meghagyásban...
A főkövetelést megfizettem, ami 37.220.-Ft helyett 38 ezer forint volt és maradt 32.000.-Ft perköltség ( idézőjelben, mert per nem volt!), a végrehajtói költségeket "vágom", de a plusz 36 ezer forint már enyhén is eltúlzott...
Szeretnék érdeklődni, hogy a közös képviselőnek ki a felettes szerve?
Ha nem jó a követelés és az jogalap nélküli és már jogerőre emelkett, akkor megállja a helyét egy perújítási kérelem? Költségmentességet megkérem , mert tartós beteg a kisfiam..
Egyenlőre a párom fizetéséből kezdik letiltani az összegeket, de elképzelhető, hogy én is kapok egy végrahajtási eljárásra vonatkozó okiratot, mert a fizetési meghagyást is külön-külön is elküldték.?
Köszönöm szépen előre is: Nikolett
Hát akkor be kellene menni a bíróságra és megnézni, hogy miért nem kaptál.
Mivel a centrum nem a megfelelő embert perelte, ezért elmarasztaló ítélet sem született.
Viszont az ellenem illetve a nélkülem lefolytatott perről nincs semmilyen papírom, mert nem kaptam.
Amit kaptam, az egy sima fizetési felszólítás, illetve két szekrény nagyságú végrehajtó személyes látogatása.
Ha elmondta, akkor nyilván van valami az indokolásban arról, hogy miért nem vette figyelembe.
Nem kaptam semmilyen levelet, de még a volt tulajdonos sem, akit eredetileg pereltek.
A bírósági fizetési meghagyáshoz csatolt papíron az első felszólítás dátuma 2006 március.
15 parkolásról van szó. a legelső 2001 jan.
a legutolsó 2002. január.
Ezt elmondta az első számú alperes is, de a bírónő nem vette figyelembe.
Hmmmm... Nem kérdezem meg a kolléga (vagy az iroda) nevét...
kbs
„Ez honnan van?!”
Ügyvédi díjösszeállítás társasházak számára.
2001-ben még 5 év volt az elévülési ideje ennek, így ha kaptál felszólító levelet 5 éven belül, akkor nem lehetetlen, hogy jogos a követelés.
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
A Centrum Parkoló Társaság 2001-es parkolást szeretne rajtam behajtani.
Saját bevallásuk szerint nincs róla fénykép, eredetileg a régi tulajdonost perelték 2006-ban, majd engem 2008-ban.
Elhúzhatják ilyen sokáig az ügyet?
A papírok szerint 2001 decemberi parkolásra, 2006 nérciusban küldtek felszólítást.Ennek tudatában ítélt a bíróság.
Biztos vagyok benne, hogy nem követtem el szabálysértést, ráadásul megjelölnek olyan parkolóhelyet is, ahol sosem parkoltam, ebben biztos vagyok.
Köszönettel
Kozma Andrea
Közjegyzője válogatja. Láttam már ilyen miatt hiánypótlást, az fmhtv-vel szerintem totál ellentétesen.
(Egyébként amíg bíróság hatáskörébe tartozott, egyes szociálisan érzékeny titkárok, fogalmazók simán visszavágták a munkadíjat 2,5%-ra, illetve 5 ezer forintra. Gondolom, a közjegyzők már ne szórakoznak ezzel.)
Hacsak úgy nem. :) De akkor az égvilágon semmit nem mond arról, mi eltúlzott, mi nem.
Ez valószínűleg valamilyen ügyvédi megbízási szerződésből.
Ez honnan van?!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02