Üdvözletem
kérdésem az lenne ha egyszer már kifizetem egy banki tartózást amire csak kezes voltam 9 év után miért tiltat újra a végrehajtó őt hiába kérdezem válaszra sem méltat?
Fizetési meghagyás S.O.S.
Tiszteletem!
A következőben kérném az ön segítségét! Egy hiteltartozás miatt kaptam egy sms-t egy faktor cégtől és közölték velem hogy jön a végrehajtó foglalni. De eddig sem Jogerős bírósági végzést sem Fizetésmeghagyási okiratot eddig nem kaptam a behajtásról. Az ügyintéző hölgy közölte az üzenetében, hogy amire jön a végrehajtó addigra megkapom a Közokiratokat is. A végrehajtó ezidáig semmilyen formában (levélben) engem nem értesített vagy keresett meg.
A következő volt az üzenet, amit 2012.01.25-én kaptam:
"Kérem 212.01.31-én tartózkodjon otthon a bejelentettlakcímén, mivel a végrehajtók megkezdik a foglalást, természetesen addig a közokiratokat is kézhez kapja"
- A kérdésem a következő lenne
- Egy fizetésmeghagyást a MOKK-nak minden esetben meg kell küldenie az adósnak?
- Mennyi idő után emelkedik jogerőre, hogy végrehajtható legyen?
Segítségét köszönöm.
Kedves Maresz!
30 nap a jogerőre emelkedés, és bizony minimum 8 nappal előtte kézhez kell kapnia a hivatalos dokumentumokat mindenkinek, nemcsak végrehajtás esetén. Még egy sima idézés a bíróságra is csak onnantól kötelező jellegű, ha azt 8 nappal korábban kézhez kaptad. Zárójelben jegyzem meg, hogy lakóhelyemen is olyan volt a végrehajtó árverezési/foglalási eljárása, hogy már lakat alatt van a jómadár... Szerintem annyit tehetsz, hogy nem engeded be, ha megjelenik, mert ha bármit elvisz, vagy netán elárverez, akkor azt buktad, jogorvaslatra nem sok esély van, főként nem kapod vissza a vagyontárgyaidat.
Nem vagyok jogász, de azt még tudom, hogy nincs joga karhatalmi személy jelenléte nélkül ,,rádtörni" az ajtót.
Üdv.
Kedves forumozok, olyat szeretnek kerdezni, hogy ha a kozjegyzotol reszletfizetest kerek, akkor amig azt nem biraljak el jogerore emelkedhet az fmh? vagy megakasztja a folyamatot?
koszi a valaszt!
Jogerős lesz, de nem lehet még végrehajtani.
Tisztelt szakértők!
Egy 200.000 ft-os hitel tartozásról nem kaptam eddig fizetésmeghagyást Közjegyzőtől. Behajtható e a követelés enélkül? Természetesen eddig nem indult ellenem végrehajtási eljárás sem a Városi Bíróság információja alapján.
Akkor igen ha annak idején közjegyző elött kötöttétek.
Vagon
Azzal érvelhetsz hogy nem te vetted át, és későn tájékoztattak, én egy parkolási 1éves jogerős fizetésmeghagyást támadtam így meg, ami már végrehajtás alatt volt, és per lett belőle amit megnyertem.
Csak kell hozzá az az apróság, hogy tényleg nem vetted át. Különben hiába levelez.
6 hónapja egyedül fizetem a hitelünket (ketten vagyunk adósok). Szerteném a pénzemet fizetési meghagyás útján a másik adóstól megkapni.
- Mit kell tennem? (Pl. előtte szólítsam fel tértivevényes levélben a pénz megfizetésére 15 napon belül?)
- Milyen igazolásokat kell csatolnom? (Pl. bankszámlakivonat elég?)
Köszönöm a választ előre is!
Szerintetek mi van akkor, ha nekem van banki tartozásom, és egyszerűen lelépek külföldre? Ingatlanom nincsen, semmim nincs, csak egyszerűen lelépek és nem jövök haza többet. Mit tud csinálni ilyen esetben a bank?
- Semilyet.
davemixwell
ezzel jól túljársz a bank eszén.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Köszönöm, kbs!
Tisztelt szakértők!
- A következő lenne a kérdésem
- Fizetési meghagyásos eljárás során a Közjegyzőnek postai úton meg kell-e megküldenie a fizetésmeghagyást?
- Hozhatja e a fizetésmeghagyást a közjegyző mindjárt a végrehajtóval együtt aki megkezdi a végrehajtást.
segítséget köszönöm.
Biztosítási intézkedés volt?
maresz75
Ez nagyon rossz kérdés volt. Hogyan hajthatna végre a végrehajtó, ha még csak az fmh kézbesítésénél jár a dolog?
Vhtó1 már közelebb jár a dologhoz, de valószínűleg nem is biztosítási intézkedésről van szó, hanem az fmh végrehajtói kézbesítéséről. Ilyenkor a végrehajtó csak kvázi postás, és nem hajt végre semmit. Azok szoktak ilyen kézbesítést kérni, akik a kézbesítési vélelmet nem akarják a véletlenre, és főleg nem valami fatökű postásra bízni. Kicsivel többe kerül, mint a tértivevényes levél, de egy esettől eltekintve megdönthetetlen a kézbesítés.
tisztelt végrehajtó1, gerbera317!
Már kaptam tőletek segítséget mikor a DC zrt cég egy sms-t küldött egy végrehajtás megindításáról. Akkor megállapodtam az ügyintéző hölggyel, hogy fizetem a tartozást, (ami 216.000 Ft) tovább részletekben. 1 hét elteltével hívott egy hölgy megint, közölte: „nem érdekel mit mondott a kollégám önnek, de amennyiben nem fizet 228.000 Ft-ot jön a Közjegyző a papírjával meg a végrehajtóval és a rendőrséggel. És a következő havi fizetésemet nem tudom felvenni mert inkasszót tesznek a számlámra.”
Én mondtam neki, hogy már megállapodtam a kollégájával 1 hete és fizetem a tartozást részletekben. Kérdeztem miért lett ennyi a tartozás. Hogyan jönnek végrehajtani, mikor még fizetési meghagyást sem kaptam ami ellen esetleg én ellentmondást tehetek ha nem értek egyet az összeggel.
A hölgy válasza: „Azért ennyi az összeg, mert havi 4.000 Ft kamat jön rá és múltkor még január volt most meg február van. (216.000 + 4.000=228.000 ??). Mit akar ön ezen ellentmondani, ennyi a tartozása és kész. Higgye el ez az eljárást a törvény engedi, ha nem hiszi el menjen oda érdeklődni ahova eddig. De megkérdezem majd a jogásztól. ”
Én mondtam neki, hogy utána járok és továbbra is részletekben tudom fizetni a tartozást. Lefoglalni való vagyonom nincs egyedül nevelek egy kiskorú gyereket.
Abban maradtunk egyenlőre, hogy továbbra is részletekben fizetem a tartozást, ami a beszélgetés végére már 286.000 Ft lett.
Kíváncsian várom mikor jelentkeznek újból és mivel.
Köszönöm
Ne légy naív.Írásban kösd meg a részletfizetést.Addig ne fizess mert mindig többet fognak ilyen olyan ürüggyel kérni.
Ha felhínak mond hogy csak írásban megkötött részletfizetés esetén vagy hajlandó fizetni.Ezt írd le és tértisen add fel a követeléskezelő cégnek.Ekkor minden hülyeséggel fognak fenyegetőzni de ne törödjél vele.
Atis77!
Köszönöm a válaszod! Akkor csak nem reménytelen!
Kovács_Béla_Sándor!
A "nem én vettem át" kifejezés azt takarja, hogy nem én írtam alá a postai könyvet és a tértivevényt, és nem is az én nevem szerepel rajta nyomtatottan mint átvevő, sőt, az átvevő alanyisága is külön jelölve van a könyvben és a tértivevényen is egyaránt.
A tértivevényt megkapja az adott közjegyző is, aki számára az átvevő személye nyilvánvalóvá is válik azon nyomban.
Így elég nagy balgaság lenne blinkre erre hivatkozni a közjegyzőnél. Nemde?
Tisztelt szakértők!
A következőben kérnék segítséget. Én szeretnék fizetés meghagyást de mivel az összeg 1,6 millió forint ezért a bíróságon kell kérni. Lehetőség van e arra, hogy a bírósági illetve a végrehajtási költséget (amit nekem kell megelőlegezni) lehet e csökkentetni anyagi helyzetre való tekintettel, és milyen mértékben .
A segítséget előre is köszönöm.
maresz75: nincs ilyen szabály, lehet a 1,6 milliós követelést is közjegyzői fizetési meghagyással indítani. Lehet kérni költségmentességet (egyáltalán nem kell fizetned) vagy költségfeljegyzési jogot (csak akkor kell fizetned, ha elbukod az ügyet), ha olyanok a vagyoni viszonyaid.
ha egy fizetési meghagyás végrehajtásra kerül, de az alpersenek közben megszünt a magyarországi lakcíme akkor nem vegrehajthato a kovetelés?es ha a végrehajtas nem végrehajthato menny idő utan évül el?
Kedves Szakértők,
Visszaolvastam bőven, de a saját problémámra nem kaptam konkrét választ, így bátorkodom feltenni kérdésem.
A történet zanzásítva a következő, annyi hozzáfűznivalóval, hogy a számla Édesanyámra vonatkozik:
- Távhő elszámoló számla (tetemes összeg) határidőben meg nem fizetése.
- Fizetési felszólításban adott határidőben meg nem fizetés.
- Fizetési meghagyás _Férjem_ általi átvétele.
- Ugyanezen nap reggelén, a fizetési meghagyásról mit sem tudva, Édesanyám általi hátralék kiegyenlítés (éppen ezért ellentmondás hanyagolása).
- Közjegyző által _meg nem küldött_ "jogerő-végzés".
- Mai napon a távhőszolgáltató jogi képviselője által írt végrehajtással írt fenyegető - ajánlott módon feladott - levél, mert szerinte a tartozás részben lett kiegyenlítve, továbbá 10ezer forint perköltséget haladéktalanul fizessen meg, különben a _jogerős_ FMH alapján végrehajtásra adják a követelést.
Nem jogi végzettségű - ám korábban ilyen jellegű munkahelyen dolgozó - egyénként úgy vélem, hogy a jogerőre emelkedésről a közjegyző végzést lett volna köteles küldeni. Egyrészt. Másrészt fontos momentum, hogy az FMH-t nem a címzett, hanem Férjem vette át. Namármost egyáltalán van-e joga kérni a távhőszolgáltatónak a 10e Ft perköltséget, ha az FMH okafogyottá vált a követelés megtérülése miatt az FMH átvételének napján?
Előre is köszönöm válaszotokat, és utólag is elnézést, ha mégis hosszúra nyúlt(am).
Üdv.:
Andvia
De amikor kibocsátották akkor jogos volt.Elöbb kellett volna kifizetnie a mamának.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02