szomszéd általi zaklatás - feljelentés lehetőségei


drbjozsef # 2021.07.10. 18:48

jutka70,

Hogy milyen váddal? Szóval még az sincs meg, hogy mi nem tetszik? Dobj fel egy érmét, ha fej lopással, ha írás betöréssel.

Ne vádat keress, hanem add elő a rendőrségen a bajodat, majd megmondják ők, hogy mi a Btk. minősítése.

Egyébként nem. Ha nem tudja bizonyítani, abból még nem következik, hogy a vád eleve hamis volt.

Jutka70 # 2021.07.10. 12:10

László88/Jutka70. írta.

Üdv.

Amennyiben nem sikerült neki bebizonyítani és a bíróság lezárja az ügyet, tehetek feljelentést a vádló ellen, ha igen milyen váddal?

oligaliga # 2021.06.16. 10:58

László88/Jutka70

Ezt a dolgot a Becsületsértés topikban már részletesen kitárgyaltátok még tavaly novemberben. Ne kérdezgess, te magad is leírtad, hoghy a bíróság szerint a vádlódnak kell bizonyítania, hogy te írtad a levelet. Akkor gyere vissza kérdezni, ha ez sikerült neki.

Szomorú örökös # 2021.06.16. 10:22

korrekt54

ne ártson, és ne sértegessen senkit

Bocs, de senkit nem sértegettem. Viszont nem is ütöttem az orrom más dolgába, mint te. Máskor inkább előbb olvasd el a fórum szabályzatot, mielőtt bárkit letámadsz:

Kérjük, hogy kérdését - a tartalmának megfelelő téma kiválasztását követően - csak egyszer, egy topicban tegye fel.

korrekt54 # 2021.06.16. 09:03

Szomorú örökös !

Ez nagyon csúnya volt magától !
Nem szabadna rögtön csalásra, rosszindulatra gondolnia! László88 feltett egy kérdést, arra válaszoljon, ne keresgesse, és ne másolgassa a fia regisztrációjával is feltett kérdést. Ha nem tud segíteni, legalább ne ártson, és ne sértegessen senkit!

drbjozsef # 2021.06.15. 05:08

Ha az IP cím alapján nem lehet egyértelműen, vagy legalább nagy valószínűséggel megállapítani a konkrét használó személyt, és egyéb kiegészítő bizonyítékok nincsenek, akkor nem nagyon valószínű.

László88 # 2021.06.14. 18:43

elnézést, nem néztem melyik topiban osztottam meg, ez a fiamé, mert a belépést sem tudom már.

vissza kerestem, végül is azt szeretném kérdezni hogy egy IP cím miatt elítélhet e a bíróság jogszabály szerint? mivel nyílt és több lakója is volt akkor az adott címen. Más bizonyítéka és tanúja nincs. Haragban sem állunk, 12 éve képviselő.

Szomorú örökös # 2021.06.13. 05:06

László88

Ezt a kérdést már korábban feltetted Jutka70 „írói álnév” alatt május közepén. Most akkor havonta meg fogod ismét kérdezni? :-O

Jutka70 2021.05.15. 21:27
Üdv, becsületsértéssel vádolnak, 2x voltam már meghallgatáson, a bíró a feljelentőt kérte mondja vissza mert ha nincs más bizonyítéka vagy tanúja akkor nem sok minden lesz belőle. Előzmény beütött tavaly az online oktatás 4 iskolás gyereknek kellett a hét minden napján non stop oktatni(nevelőszülők is vagyok), ezért nyílt netem lett, ellenem annyi van hogy a szomszédomat egyszeri alkalommal regisztrált e-mail címről jelentették rágalmazták, haragba nem állunk ezt nyilatkoztuk mind ketten, 12 éve képviselő a vezető oldalon. Nekem nincs vele bajom, azt szeretném kérdezni IP cím alapján elítélhetnek? előtte még hasonló ügyem sem volt, nem hogy ilyen.

László88 # 2021.06.12. 18:28

Üdv, becsületsértéssel vádolnak, 2x voltam már meghallgatáson, a bíró a feljelentőt kérte mondja vissza mert ha nincs más bizonyítéka vagy tanúja akkor nem sok minden lesz belőle. Előzmény beütött tavaly az online oktatás 4 iskolás gyereknek kellett a hét minden napján non stop oktatni(nevelőszülő vagyok), ezért nyílt netem lett, ellenem annyi van hogy a szomszédomat egyszeri alkalommal regisztrált e-mail címről jelentették rágalmazták, a regisztrált e-mail cím nem az én nevemre szól, nem fix IP címem van ezt a szolgáltatóm kijelentette írásos levélben, amit beküldtem. haragba nem állunk ezt nyilatkoztuk mind ketten, 12 éve képviselő 450 lelkes faluban. Nekem nincs vele bajom, azt szeretném kérdezni IP cím alapján elítélhetnek? előtte még hasonló ügyem sem volt, nem hogy ilyen. Amennyiben nem ítélnek el tehetek e feljelentést utána, ha igen milyen váddal?

Szomorú örökös # 2021.04.20. 06:39

oligaliga

Annyira még nem vagyok túl életem delelőjén. :D

Szerencsére még én sem érzem úgy! Sok van még hátra hála Istennek! :-)

minek kérdez az, aki úgyis tudja (tudni véli) a helyes választ?

Kétségtelen, hogy máshol előfordulnak vitáink, amikor épp ráérek, de van néhány dolog - pl. a személyeskedő megjegyzések - amit már én sem hagyhatok mindig szó nélkül. De ahogy tapasztalhatod, mostanában többnyire inkább meghagyom a munka nagy részét a moderátornak. :-)

oligaliga # 2021.04.20. 06:03

Jelen esetben kire gondoltál másodiknak? Oligaligára? :-D

Annyira még nem vagyok túl életem delelőjén. :D

Amúgy drbjozsefnek igaza van, minek kérdez az, aki úgyis tudja (tudni véli) a helyes választ?

Szomorú örökös # 2021.04.20. 05:53

drbjozsef

az egymással polemizáló két öreg muppet showjával ne foglalkozz

Jelen esetben kire gondoltál másodiknak? Oligaligára? :-D

drbjozsef # 2021.04.20. 05:36

Zsuzsanna880814,

Próbáljuk a megfejteni az ex cathedra kijelentéseidet, amik nem feltétlenül lehetnek úgy, ahogy írod, de ha te jobban tudod, akkor nem kell kérdezni.

(az egymással polemizáló két öreg muppet showjával ne foglalkozz)

Zsuzsanna880814 # 2021.04.20. 03:45

Nem tudom mi értelme van a fórumnak ha meghazudtolják az embert. Nem vagyok bolond. Amit mondtak azt irtam le. Én kiléptem innen. Köszönöm szépen a nagy semmit.

oligaliga # 2021.04.20. 03:45

Vízmünél dolgozom.
Amúgy te írtad:

A vízműnél napi gyakorlat hogy felássák az utakat.
Nincs gátlás bennük.
Ha van rá munkalap, nekiállnak és kész.

Ebben nincs utalás a precizitásra.

oligaliga # 2021.04.19. 12:39

És ettől lennének gátlástalanok?

Szomorú örökös # 2021.04.19. 09:21

A vízműnél napi gyakorlat hogy felássák az utakat.

Tudnék mesélni, hogy utána ott marad hetekig is a gödör. De azért ők is tisztában vannak vele, hogy egy főútvonal átmenő szakaszán ezt nem tehetik.

oligaliga # 2021.04.19. 09:00

bermuda háromszög

Ok vagy engedély nélkül nem bontanak aszfaltot. A vízmű nem hülye.

Szomorú örökös

Mellesleg abszolút nem értem az egészet, mert nem kizárólag telken belül, hanem simán az utcán, közterületen is ezt nagy valószínűséggel megtehetnék, ott meg már nem sok köze van szerintem hozzá a szomszédnak.

Ezzel csak az a gond, hogy a Vksztv. szerint ha a telked előtt megy a gerincvezeték, akkor arra kell rákötnöd. Nagyon kevés kivétel van, amikor nem kell. De ha kell, akkor nem kérheted, hogy a szomszéd telkén hozzák át a másik utcából, akkor sem, ha ez kevesebbe kerül.

Szomorú örökös # 2021.04.19. 06:44

oligaliga

Nem vagyok biztos benne, hogy a vízmű pont így mondta.....Amit a kérdező valójában kaphatott, az egy tájékoztatás, amiben minden eshetőség említve van, többek között a szomszéd telkén átvezetés.

Épp ezért várjuk meg szerintem, hogy a kérdező pontosítson, miről is van szó valójában. Ha valóban olyan drága átfúrni egy főutat, akkor meg megértem a vízművet, hogy inkább a szomszéd csatornacsövére kötném rá. Mellesleg abszolút nem értem az egészet, mert nem kizárólag telken belül, hanem simán az utcán, közterületen is ezt nagy valószínűséggel megtehetnék, ott meg már nem sok köze van szerintem hozzá a szomszédnak.

oligaliga # 2021.04.19. 06:37

Szomorú örökös

Ezt a kérdező írta:

„Kell a szomszéd mert a vízügy csak így köt.”

Szerintem ennek a hátterét kellene megtudni, hogy a vízmű miért is csak a szomszéd telkén futó szennyvízcsatornára hajlandó rákötni.

Nem vagyok biztos benne, hogy a vízmű pont így mondta. A legtöbb itteni kérező hajlamos azt leírni, amit hallani vélt, nem azt, amit tényleg mondtak neki. Főleg, hogy az első posztban ezt is írta: „A gerinc a túl oldalon van, főút így az drágább is illetve a vizesek is ki akarják ezt a megoldást hagyni.

Amit a kérdező valójában kaphatott, az egy tájékoztatás, amiben minden eshetőség említve van, többek között a szomszéd telkén átvezetés.

A szennyvízbekötés pedig egy egyszerű lakossági felhasználónál nem milliós tétel még akkor sem, ha főút alatt kell átfúrni.

De persze terv és igénybejelentő nélkül nem lehet semmi biztosat tudni.

Szomorú örökös # 2021.04.19. 04:15

létezik olyan technika, amivel nem kell aszfaltot törni.

Valóban létezik olyan technika, csak kérdés, hogy nálunk használatos-e. Nekem az ajtómtól pár méterre lévő, a lakáson belüli vízbekötési pontig, ami kb. 3-4 méter volt, magasnyomású vizes átmosással fúrták ki egy 40-es csatornacső segítségével, amelybe aztán a vízvezeték került, így nem kellett azt a pár métert a bejáratnál felbontani (elég nagy katasztrófa lett volna feltörni kb. 60-70 cm mélységig). Ez akkor jóval kisebb volumenű munka volt és 2015-ben került 30 ezer forintba. Egy csatornacső esetében ez a módszer kevésbé kivitelezhető már.

Szomorú örökös # 2021.04.19. 04:05

oligaliga

Az, hogy a szomszédod telkén keresztül vezető bekötés olcsóbb, mint a te telkee előtti rákötés, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szolgalmi jogot alapíthatsz a szomszéd telkére.

Ezt a kérdező írta:

Kell a szomszéd mert a vízügy csak így köt.

Szerintem ennek a hátterét kellene megtudni, hogy a vízmű miért is csak a szomszéd telkén futó szennyvízcsatornára hajlandó rákötni.

oligaliga # 2021.04.19. 03:23

Zsuzsanna

Az, hogy a szomszédod telkén keresztül vezető bekötés olcsóbb, mint a te telkee előtti rákötés, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szolgalmi jogot alapíthatsz a szomszéd telkére. Gondold át még egyszer, és először terveztesd meg, majd után kérj árajánlatot.

Az engedélyért a vízmű nem kérhet pénzt. Főút alatt max. 10-15 m lenne az átvezetés, és létezik olyan technika, amivel nem kell aszfaltot törni.

Szomorú örökös # 2021.04.18. 07:42

Zsuzsanna880814

A vízügy közölte az árat, ez csak kivitelezés a terv és engedély nélküli díj.

Ne törődj az okoskodó válaszadóval, itt gyakorlatilag két lehetőség van - bár lehet, hogy az elsőre nem fognak vállalkozni.

  1. Kifizeted mind a terv és engedély díját, illetve a kivitelezés költségét a vízműnek - feltételezem, hogy ezt te sem szeretnéd - de nem biztos, hogy a vízmű még így is szívesen fúrná át a csatorna helyét a főútvonal alatt, mert tartanak tőle, hogy többet árt, mint használ az egész a későbbiekben az út minőségével kapcsolatban.
  2. Lehetséges még a másik út is, hiszen ahogy azt drbjozsef le is írta, itt helyből felmerülnek ennek a feltételei (kiemeltem vastagon a lényeget)

Ha nincs megegyezés, bíróságon ki lehet kényszeríteni a szolgalmi jog bejegyzését, és a rákötés tűrését.....csak akkor ítélik meg, ha máshogyan nem, vagy csak jelentős többletköltséggel lehet enélkül megoldani.

Azaz vidd bírósági útra a történetet. Ők sem ingyen dolgoznak, nagyon nem is olcsók általában, de még mindig kevesebbe kerülne egy ilyen eljárás szerintem, mint az út alatt való csatornavezetés a vízmű által. Feltételezem, hogy ha a szomszéd csatornájára ráköthetnének, az nem milliós tétel lenne és ezért igyekeznek keresni a lehetőséget, hogy ne a főút alatt kelljen ezt megtenniük.

Zsuzsanna880814 # 2021.04.18. 03:29

A vízügy közölte az árat, ez csak kivitelezés a terv és engedély nélküli díj.