Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


szomszéd általi zaklatás - feljelentés lehetőségei

Immaculata # e-mail 2015.06.23. 15:01

Rendőrség.

Muszika # e-mail 2015.06.19. 13:32

Tanácsot kérnék az alábbiak miatt:Szomszéd általi zaklatás, gyanusítás azzal, hogy lelocsoltam a növényeit, azért száradtak el,...stb.
Megfenyegetett, hogy ránkgyújtja a házat. Tegnap vettem észre, hogy elocsolta a házfalat valami maró folyadékkal, ami a szigetelő burkolaton, festéken nagyszerűen végigfolyt. Természetesen lefényképeztem, de sajnos az önk-nál az ügyfélfogadás ma délig volt.
Önkormányzat, vagy rendőrség? Mielőtt tényleg ránkgyújtja a házat?

zünüke # e-mail 2011.05.15. 23:17

Én is a sötét "lépcsőházban levő rázást" javasolnám,tudni illik ilyennel sehol sem fognak foglalkozni komolyan.Ezt sajnos tapasztalatból irom.Mindenesetre ha tűritek a helyzet csak rosszabbodik.Már eleve azt nem lett volna szabad megengedni,hogy bevágtasson a lakásodba.Az volt az első hiba.

monalisa1 #   2011.05.15. 21:32

Már egy 60 év körülinek is lehet halláskárosodása, melyet hallásgondozóban műszeres vizsgálattal tudnának kimutatni, aztán indokolt esetben hallásjavító készülék felírása. Onnan pedig az út ideggyógyászhoz kellene hogy vezessen...

Az önkormányzat szabálysértési osztálya (előadója) vizsgál ki minden egyes bejelentést., hivatalból berendelik a bepanaszoltat és meghallgatják az ő álláspontját is, szükség esetén szembesítést végeznek. Aztán vagy ad acta, vagy írásbeli figyelmeztetés, vagy 20-30 ezer forintig szabálysértési pénzbüntetés - részletfizetés kérhető. Visszaesőnél 100 ezer forintig is bírságolhatnak.

Persze a mindennapi szakmai tapasztalat alapján nagyon jól ki tudják szűrni mi a valós, megalapozott panasz, és mi a "dili" miatti bejelentés.

Egyszer, amikor senki nem látja és nem hallja, istenigazából jól megrázni (...), hogy a továbbiakra nézve félelme legyen...

De hát ez jogi fórum, ilyent nem szabad(na) leírni...

Amelia38 # e-mail 2011.05.15. 21:06

Annyira nem öreg, 60 év körüli lehet. Sajnos ez a lakás sokáig üres volt és amint beköltöztünk kezdődtek a problémák vele. A többi lakót gondolom én nem zaklatja, legalábbis nem hallottam ilyenről.
Ha panaszt is tesz az önkormányzatnál annak rám nézve milyen jogi következményei lehetnek?

monalisa1 #   2011.05.15. 20:17

Szerencsétlen eset...

Ami a vélt zajosságotokat illeti, valószínűleg időskori halláskárosodása van, azaz állandó belső fejzúgás okoz nála problémát. (Ő non-stop fúrást, kalapálás stb. "hall" - ez a betegség jellemzője.) Nem fog elmúlni, sőt...

Nem kell vele szóba állni, sem nektek sem a vendégeiteknek, így a "beszélgetési" igény nem elégül ki nála.

Annyiszor tehet panaszt az önkormányzaton ahányszor csak akar, sajnos ehhez "joga" van.

Nem írtad, hogy a szomszédai és a ti szomszédaitok hogyan is viszonyulnak hozzá, de vélem mivel ők már régebbi lakók ott, bizonyára megtalálták a módják "kezelni" a dolgot - a saját nyugalmuk érdekében.

Az ajtót nyugodtan rávághatod, semmi keresnivalója a lakásodban!

Egy alapvetően rossz természetű, összeférhetetlen hárpia.

Külön: mielőtt lakást/házat veszünk nagyon fel kell térképezni a szomszédságot is...

Amelia38 # e-mail 2011.05.15. 18:30

Tisztelt Fórumozók!
A problémám ill kérdésem a következő:
3 éve lakunk egy panellakás 10.emeletén. Csendes, dolgozó fiatalok vagyunk, soha senkivel nem volt problémánk, kivéve az alattunk lakó. 3 éve folyamatosan megvádol a legkülönfélébb dolgokkal.
Természetesen a hangoskodás állandó problémája, éjjelente bútorokat tologatunk vagy idézem:koporsót szerelünk össze. Pedig nem vagyunk hangosak, sőt, kifejezetten vigyázunk a csendre és mások nyugalmára. Azt állította, hogy hetek óta minden nap fúrunk, pedig nincs is fúrónk és más sem hallotta. Aztán kitalálta, hogy cementet szórok a növényeire, pedig a szemközti építkezésről hordta át a szél, ami erkélyünk is tele volt vele.
Legutóbb azt állította, hogy látja az erkélyemen a zöld felmosórongyot, amiből víz csöpög a ruháira. Én persze nem tudtam miről beszél, erre voltam hazug és miegymás. Mikor feljöttem a lakáshoz idejött és mikor kinyitottam az ajtót magamnak berontott utánam. Megkértem, hoyg távozzon, de nem tette meg, hanem berontott a szobába, ki az erkélyre. Természetesen még akkor is neki állt feljebb, mikor megmutattam neki, hogy a zöld felmosó egy cserepes művirág,amit tudomásom szerint nem kell locsolni. Egyéb növényem nincs, csak egy tujám, de abból nem folyik víz.
Mindezek mellett ha a liftben találkozik valakivel, aki feltehetően hozzám jön vagy akit többször lát itt, rendszeresen faggatja őket arról, hogy kik ők, milyen kapcsolatban állunk, stb.
Az a kérdésem, hogy ő feljelenthet-e engem bármilyen jogcímen? Alapvetően békés vagyok, nincs szükségem perre. Illetve miképp lehetne végleg leállítani ezt a műsort? Kaptam olyan tanácsot, hogy mutassam meg milyen, ha valóban hangosak vagyunk és másnap közöljük vele, hogy vagy ez vagy békén hagyjuk egymást, de nem szeretnék ilyenhez folyamodni.
Segítségüket előre is köszönöm!