T. Cím!
37 éve lakom abban a házban, ahol az alattam lévő szomszéd megvádolt azzal, hogy kevés vizet fogyasztok. Konyhámat az almúlt évben újjítattam fel, a vízórát áthelyeztettem, de hivatalosan leblombáltattam az illetékes szervvel. Ennek ellenére azt híreszteli a házban, hogy lopom a vizet
és hogy 400 e Ft-os kárt csináltam a ház közösségének. Ez természetesen nem igaz, mivel én hivatalosan jártam el. Bementem a lakóhelyemen lévő Vízműhöz és kértem, hogy jöjjenek ki ellenőrizni az órát, hogy nem történt idegenkezűség.
Voltam ügyvédnél, ahol rágalmazásért és becsületsértésért tettem volna feljelentést, de sajnos nem jártam sikerrel, mivel az ügyvéd úr azt tanácsolta, hogy ez egy hosszadalmas per lenne, és nem tudok tanukat sem felsorakoztatni. Azt tanácsolta, hogy a megjött vízműves papírt másoljam le, és rövid kísérő szöveggel (nem vagyok csaló, nem lopom a vizet) ragasszam ki a lépcsőházba.
Ez a szomszéd sajnos az élő fába is beleköt, mindenkivel összeveszik, feljelent.
Olyan szavakkal illetett, hogy a becsületembe teljesen belegázolt. Erre a közös képviselő és még két lakó is jelen volt, de nem mertek szólni semmit. Mindenki szidja és fél tőle, de senki nem mer semmit tenni a békesség érdekében.
Én azt szeretném elérni, hogy ne legyen a házban kiskirály, ne féljenek az emberek tőlük.
Várom fentiek szíves válaszát, hogy mit lehet tenni az ilyen és hasonló esetekben.
Tisztelettel: Sharon