Bocs :) 25 évre 35 milla, 20 évre csak 28....
Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)
Sherlock:
"nem árt meghallgatni az ellenfél érveit"
Az a helyzet, hogy kb. ugyanennyi érvet tud felhozni az ellenfél is, mint amennyit Te írtál eddig......
Az volna a kérdésem, hogy mit tehetek? Hova fordúlhatók?
2014.március elején az UniCredit bankba beadtuk az árfolyamgátra az igényünket, kitöltöttük a papirokat, alá is írtunk és azt hittük, hogy már a 12.-ei levonásnál már az olcsobb tarifát fizetjük. Nem igy történt.Érdeklödtünk a banknál, mire közölték, hogy márc.15.-töl új rend van és új szerződéseket kell írniuk és az lassan megy, meg újra be kell mennünk mert Ők hivnak egy kőzjegyzőt és az új szerződést elötte kell aláírnunk. Ez most már 2 hónapja tart. Idáig rendesen fizettünk.Meddig lehet ezt még húzni? Mit tehetünk?
Várom szíves válaszukat.
Tisztelettel: Balázs Istvánné
E:manka0604@freemail.hu
M:0670 2051931
Bp.2014.04.07.
Tisztelt Szakértők !
Az alábbi történethez szeretném kikérni a véleményüket:
Apósom 2006-ban vett fel deviza kölcsönt egy Suzuki gépjárműre. A megemelkedett részleteket eddig tudta fizetni, de egyre nehezebben.
Idén februárban bejárta a sajtót egy-két perről (érvénytelenített szerződés) a hír, melyben a kereskedő írta alá a szerződést. Ezt hallva elkértem apósomtól a szerződését. Meglepődve láttam, hogy szerepel rajta az aláírása, két tanú, valamint az autókereskedés pecsétje egy aláírással, hogy az adatokat ellenőrizte. A hitelező helyén nincs aláírás, pecsét, dátum.
Apósom úgy magyarázta, hogy a kereskedő aláíratta vele a papírokat, hogy a többit ő elintézi. Ő nem találkozott a banktól senkivel. Bár gondolom a banknál utólag kitöltötték a saját példányukat.
Véleményem szerint egy ilyen szerződés érvénytelen (sőt felveti a Btk. szerinti felelősséget is), de szeretném kikérni hozzáértő véleményét is.
Amennyiben igazam van. Milyen lépéseket érdemes megtenni?
Köszönettel
Giza61
Még csak egy hónap telt el és nem kettő., sőt a márc. 15-i jogszabályváltozás óta még egy hónap se. Muszáj türelemmel lenni és ha van csekk azt rendben befizetni. Aztán majd megköttetik az új szerződés.
prcs
Meg kell kérni a bankot, hogy a rendelkezésére álló összes dokumentációról küldjön másolatot. (Annak idején bár velem is aláíratott a kereskedő néhány "papírt", ha nem lett volna rendben a dolog a bank nem folyósította volna a hotelt.)
Más. Körül kell nézni hátha van olyan bank amelyik kedvezőbb feltétellel adná a még hátralévő időszak havi törlesztőit.
----- laikus hozzászóló
monalisa1
Köszönöm a válaszát. Úgy gondolom, hogy a banknál lévő szerződéseket aláírták, dátumozták és lepecsételték. De a nálunk lévő nem aláírt szerződés bizonyítja, hogy ez később történt. Vagyis nem hangozhatott el mindazon tájékoztatás, amely a bank által hivatalosan elismert személytől a hitelfelvételkor el kell hangoznia. (Kockázatok, a termék (hitel) ismertetése stb...) Ha ismereteim jók akkor februárban ez alapján érvénytelenítettek a bíróságok szerződéseket.
Persze a tanúk mondhatják azt, hogy csak erről a példányról maradt le az aláírás.... Bár akkor hivatalosan ezt a példányt meg kellett volna semmisíteni, és egy korrektül aláírt példányt átadni a hitelfelvevőnek. Vagy rosszul gondolom?
Tisztelt hozzáértő Fórumozók!
Érdeklődnék, hogy az autókereskedő részére a pénzügyi vállalkozás által kiadott Meghatalmazásnak milyen adatokat kell tartalmaznia ugyanis azt olvastam valahol, hogy a meghatalmazott aláírásának nem kell a meghatalmazáson szerepelnie,viszont egy okiratban el kell hivatalosan fogadnia a meghatalmazás tényét. Ha ez így van, ez az okirat kinek a birtokában lehet (autókereskedő vagy a pénzgyüi vállalkozás)? Továbbá ha csak egy cég neve van feltüntetve a meghatalmazáson, kitől kell kérni az igazolást arról,hogy a hitelszerződésen szereplő - a hitelintézet helyett és nevében eljáró - "név nélküli aláíró" jogosult volt-e a cégen belüli aláírásra a cégjegyzék alapján (ráadásul egy személyben)?
Köszönöm a válasz előre is
Sziasztok,
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy pontosan mi a különbség az EBH és az EBD között?
Az Kúria honlapján azt olvastam , hogy akkor lesz EBH egy alsóbbrendű bírósági határozatból , ha az EBH eljárás lefolytatásának nem állnak fenn a feltételei....
De eddig nem találtam még meg sehol leírva ezeket a feltételeket?
Megtudnátok mondani, mik ezek a feltételek?
Bocs elírtam...
A pontos szöveg így nézne ki:
"...akkor lesz EBD egy alsóbbrendű..."
A véleményüket szeretném kérni egy 2007 felvett gépjármű deviza hitelem kapcsán. A szerződés már korábban fel lett mondva és most kaptam egy fizetési meghagyást amelynek szeretnék ellentmondani így alakítva azt át polgári perré. A kérdésem hogy lehetséges lesz-e a polgári per során a szerződés érvénytelenségének a megállapítását kérni vagy ahhoz egy másik pert kell indítanom? Egy az enyémmel szinte teljesen azonos szerződést Januárban talált érvénytelennek az egyik törvényszék talán érdemes lenne megpróbálni.
Segítségüket előre is köszönöm
Igen, ellentmondhatsz, ha az összeggel nem értesz egyet.
Ha a szerződésed már megszűnt, akkor nem lehet utólag érvényteleníteni.
"Ha a szerződésed már megszűnt, akkor nem lehet utólag érvényteleníteni."
Még szerencse, hogy nem kell utólag érvényteleníteni.....
Ha ellentmondasz, mert vitatod a követelést, akkor amennyiben a bank beadja a keresetet a perré alakulás után alperesként elég hivatkoznod arra, hogy semmis a szerződésed minimum a mások által eddig feltárt okokból.
Ha a bíróság hivatalból véletlenül ezt nem észlelné...
De, jó, hogy nincs Alzheimered! Ha abban szenvednél devizakölcsön helyett, akkor egy ideje már agykutatónak képzelnéd magad. S talán még műtéteket is vállalnál.
KBS:
EBH vs. EBD ügyben valami segítség esetleg? :P
Adjak kölcsön szikét is?
Szike nem kell...elég, ha elmondod hol találom meg :P
„Még szerencse, hogy nem kell utólag érvényteleníteni.....”
Saját magadon végezd az operációt.
Ne biztasd! Csinálja anélkül is.
"Saját magadon végezd az operációt."
A mai már megvolt.... vissza kellett rakni az agyam a helyére...mert voltam bent a legge.... banknál és attól amit mondtak eldobtam az agyam...komolyan gondolják, amit a válaszlevelükben leírtak.
Felmondott autókölcsönömnél szerettem volna kikérni 5 év elteltével az ETT törléséről szóló banki nyilatkozatot...mivel a bank a felmondás ellenére az 5 év letelte előtt nem élt vételi jogával...
Mint megtudtam a bank azért nem gyakorolta a vételi jogát, mert én ebben megakadályoztam,...figyelem most jön a csattanó:
Azzal, hogy a behajtó cég emberének nem adtam át az autót a két szép szeméért.....
A bank szerint ugyanis a vételi jog gyakorlása nem egy egyoldalú nyilatkozattal történik, hanem úgy, hogy jön egy személy aki közli, hogy őt a bank megbízta az autó átvételével és most elvinné az autót, adjam át a részére a papírjaival és a kulcsokkal együtt.
Továbbá véleményük szerint az ETT nem korlátozza a tulajdonnal való rendelkezés jogát, mert a tulajdonos bármikor használhatja a gépjárművet.
"Saját magadon végezd az operációt."
A mai már megvolt.... vissza kellett rakni az agyam a helyére...mert voltam bent a legge.... banknál és attól amit mondtak eldobtam az agyam...komolyan gondolják, amit a válaszlevelükben leírtak.
Felmondott autókölcsönömnél szerettem volna kikérni 5 év elteltével az ETT törléséről szóló banki nyilatkozatot...mivel a bank a felmondás ellenére az 5 év letelte előtt nem élt vételi jogával...
Mint megtudtam a bank azért nem gyakorolta a vételi jogát, mert én ebben megakadályoztam,...figyelem most jön a csattanó:
Azzal, hogy a behajtó cég emberének nem adtam át az autót a két szép szeméért.....
A bank szerint ugyanis a vételi jog gyakorlása nem egy egyoldalú nyilatkozattal történik, hanem úgy, hogy jön egy személy aki közli, hogy őt a bank megbízta az autó átvételével és most elvinné az autót, adjam át a részére a papírjaival és a kulcsokkal együtt.
Továbbá véleményük szerint az ETT nem korlátozza a tulajdonnal való rendelkezés jogát, mert a tulajdonos bármikor használhatja a gépjárművet.
Személyi kölcsönöd nincs?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
„behajtó cég emberének nem adtam át az autót a két szép szeméért.....”
Lehet, elmaradt a díszsortűz, a dobpergés, meg az FBI jelvény.:)
Sherlock:
Nincs, de már régebben is mondtam, hogy olyan felelőtlen voltam, hogy csak 50%-ot fizettem zsebből autó vásárláskor és 2009-ben 290-es Euronál felvettem még kb. 2000 Euronyi kölcsönt(600.000HUF)...amiből több mint 700.000 HUF-t fizettem eddig vissza...
De csak azért, mert olyan vagyok ,mint az összes devizaadós, aki sokak szerint nem akarja visszafizetni a felvett kölcsönét....
Imma:
Ha elolvastad volna amit írtam és nem trollkodnál, akkor feltűnt volna, hogy nemcsak a sortűz maradt el, hanem a "vételi jog gyakorlásáról" szóló nyilatkozat részemre történő átadása, kézbesítése, stb...
Tudom, hogy ez sokak számára semmiség, de akkor is :)))
(Ha másért nem, hát azért, mert az ASZF ezt a folyamatot tartalmazza...)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02