EndreV:
„akkor a bank ad nekem 10,5 millát, én pedig nekik annyi devizát, amennyit ők adtak anno nekem 2008 januárjában, csak mai árfolyamon. Nos, így forintban 16,5 milliót kellene visszafizetnem, amivel szerintem még mindig jól szállnék ki. A kettő közötti különbség 6 millió,”
Azt azert NE feledd, hogy a bank egybol adott neked 10 millat vagyis te a folyositastol kamatfizetesre is koteles leszel a 10 milla utan...te pedig ebbol a szempontbol 0-rol indultal.
Vagyis ha mondjuk pl: 4%-os kamattal szamolunank, akkor a kezdeti 42ezres torlesztod EPP fedezne a 10 millara fizetendo havi kamatot.
(Sot a szerzodest szerint te eddig csak kamatot fizettel a turelmi ido miatt vagyis kvazi a chf toke tartozasod nem is igazan csokkent)
Igy az elszamolasnal valojaban 10 millanak megfelelo CHF+ kamatai minusz altalad befizetett osszeg + kamatai lesz a szamitas modja.
Hogy ertsd:
1 EV:
60.000 CHF (10 milla) +4% kamat 400.000e - 460.000 + 4%(18.000)
Vagyis egy EV utan kb. 78.000 e forinttal (500 CHF-el) fog a tartozasod csokkenni es nem 478e forinttal (3000 CHF-el)
(De ha az ervenyes szerzodest ami szerint a banknak meghatarozott kamat jar es azt nezzuk,hogy elmondasod szerint eddig a turelmi ido miatt nem is fizettel vissza toket, akkor az elallas utan a teljes felvett CHF tokevel tartozol, de mar napi arfolyamon)
Gondolom a felvett 10 milliora az eddigieken felul Meg 16 millat kifizetni az elallas utan, az mar nem olyan Jo uzlet.