Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Ycal # 2013.02.06. 16:33

Péter,

"Felügyelettől származó, jogi iránymutatást tartalmazó állásfoglaláshoz joghatás nem fűződik"

Ez lefordítva annyit tesz, hogy a PSZAF nem azt mondja, hogy törvénysértő dolgot tesz egy bank, hanem azt mondja, hogy a ezen vagy ezen tevékenysége jogilag aggályosnak tekinthető....esetleg némi törvényességi aggály mutatkozik.

Vagyis a PSZAF nem veszi el a gyufát a gyerektől és állítja a sarokba, csak jelzi, hogy "ne játsz a tűzzel , mert megégeted magad" :-)

Péter_ # 2013.02.06. 19:56

Tudjuk most már, hogy a PSZÁF olyan mint a kormány, a pénzt felveszi, de felelősséget nem vállal semmiért.
Mondjuk erre a kérdésemre nem is válaszoltak: hogy a szerződésben a kölcsöntőke, az a folyósított összeg (Ft) vagy a kölcsönösszeg (CHF) (ha a szerződésben nincs benne mi a kölcsöntőke)?
Ha ezt valaki hivatalos személy megmondaná....

Tician # 2013.02.07. 09:16

Tisztelt Fórumozók!

A 2012. decemberében, talán 13. napján született Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletének az ügyszámára lenne szükségem, amelyben semmisé nyilvánították az OTP egyik devizaszerződését, a felperes a Pitee egyik jogásza volt. Esetleg valaki utána tud nézni, vagy tudja mondani, hogy lehet ezt megtalálni?

Tician # 2013.02.07. 09:28

Illetve nem dec. 13., hanem 2012. dec, 07.

Ycal, láttam, hogy olvasta az ítéletet, esetleg a hivatkozási, vagy ügyszámát meg tudná írni?

Köszönöm!

Mr.Chapel # 2013.02.07. 14:06

Tician

Ezzel indult a PKKB –n az ügy ha minden igaz 15.G.40.736/2011/8

És ezzel került át az ítélőtáblára 4.Pf.20.580/2012/3

Itt a HPT 2013 § 1 C pontja alapján semmis (árfolyamrés)

De egy másik perben - ez kicsit hosszabb volt - a HPT 213 § 1 D pontja alapján mondtak ki semmisséget

62.P.26.562/2009

Az első –amire kérdeztél- megjárt pár bíróságot úgyhogy, lehet, hogy Ycaltól kapod meg majd a frankó ügyszámot…Ő ebben is nagy spiler

Én is kérdezek olykor tőle, mert vágja a témát

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

apocalypto # 2013.02.08. 09:50

FELJELENTÉS!
KÖTELEZŐ ANYAG!!!

Itt az alkalom, mindenki bizonyíthat.

Link : http://kaslerarpad.hu/?…

Ycal # 2013.02.08. 10:21

Tician:

"2012. december 7.-én a Fővárosi Törvényszék által meghozott 43.Pf.636.553/2012/7 számú jogerősközbenső ítélet szerint, semmis az a fogyasztói deviza, deviza alapú hitel(kölcsön)-szerződés, amely nem tartalmazza az “árfolyamrésnek” nevezett költségelem értékét."

Google a barátod :-) ezt beírva:

43.Pf.636.553/2012/7

számos linket találsz ahol elolvasható , meghallgatható :-)

De tegnap tették közzé a neten a legújabb BANIF elleni ítéletet :-)
(7.P.92.439/2012/4.)

Ajánlom KBS figyelmébe :-)

Semmis a szerződés az alábbiak miatt:

Az "Árfolyamrés" költségelem hiánya - Hpt 213.§ (1) C.

A törlesztő részlet pontos meghatározásának hiánya - Hpt 213.§ (1) E.

A kamatemelés részletes meghatározásának hiánya - Hpt 213.§ (1) D.

A linkre lattintva letölthető:

http://www.hitelesmagyar.com/…ry/4-birosag?…

Mr.Chapel # 2013.02.08. 12:53

Tician….és YCAL

Pont ezt írtam tegnap zárszóként!

Ezen a Fórumon, Ycal az aki mindent tud …. Fogalmazzunk úgy hogy egy INSIDER :)

A google mindenkinek a barátja, ugyan, de van aki a legjobban ki is használja….

Egy másik fórumon amúgy azt taglalgattam egyszer, hogy tök jó egyébként, hogy már számtalan internetes oldal, portál van, ahova hasznos és fontos bejegyzéseket, infókat tesznek fel a Banki mutyik kapcsán, de már annyi ilyen portál van, hogy lehetetlen követni..

Bár igaz a közmondás ezzel kapcsolatban is, hogy ...„aki keres, az talál

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Ycal # 2013.02.08. 13:06

Chapel:

"Ezen a Fórumon, Ycal az aki mindent tud"

Ne mondj ilyet , olvass vissza és kiderül én itt csak egy lesajnált , együgyű, hülyegerek vagyok.....

A többiek tudják itt a tutit (igaz érvük nincs):

"Aláírtad, fizess és majd a bank megmondja , hogy mi a törvényes...."

Mr.Chapel # 2013.02.08. 13:34

YCAL

Ne mondj ilyet , olvass vissza és kiderül én itt csak egy lesajnált , együgyű, hülyegerek vagyok.....

Így látatlanul (ismeretlenül) is a követezőeket tudom erre mondani..

Megboldogult nagymamim (isten nyugosztalja) nem volt ugyan egy agyoniskolázott emberke, de annál INTELLIGENSEBB ...

Az egyik „okítása” a következő volt

Kisunokám: „Soha ne azt nézd, hogy mit mondtak” ( kritika egyebek)

Hanem azt, hogy

1., Ki mondta....
2., Miért mondta, mondhatta...

Talán ezért éltem meg az életemet ez idáig úgy, hogy a rám zúdított kritikák 90%-a úgy pergett le rólam, mint viaszos vászonról a víz!!!!

Mr.Chapel # 2013.02.08. 17:50

KicsiRózsa

Már bé' is idézem a tiédhez hasonló, görcseinket feloldó, a míves kézműves ésszel gyakorolt személet technikai alapjait:

Az egészséges emberi észjárás olyan módszer, mellyel hamis kiinduló feltevésekből képtelen gondolatmenetek révén használható következtetésekre jutunk.

(Joseph Alois Schumpeter)

Ezzel az idézettel kár lenne vitatkozni mert nem is lehet…..

A gond csak a következő!

Hiába a sok-sok jó észjárású ember kis hazákban, ha azokon a „posztokon” ahol minél többen kéne lenniük, komoly deficit van:(

Mire gondolok

Törvényalkotók- kb 9 éves csúszásban vagyunk az EU-s TELJES jogharmonizációval

Jogalkalmazók- Dacára, hogy van már egy rahedli PK-nk amik egész szépen lecsiszolgatták már ezt a kamudevizás témát, még mindig nincs egységes törvénykezés

Olykor hallani egészen hajmeresztő esetekről…
Legutóbb a Zalai törvényszéken be sem fogadták a keresetet mondván, a szerződésben kikötött (Bank) által választott Bíróság az illetékes

Kérdezem Én, hogy a Bíró Nooooooooormális

Beszélhetünk az emberi szellem csodájáról, ha azt látjuk, hogy élnek szép számmal köztünk olyanok, akiknek annyi esze(tisztessége) sincs mint egy marék moly lepkének…

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.08. 18:17

Semmis a szerződés az alábbiak miatt:
Jogerős?

(A bíró úr be akart kerülni a hírekbe.)

Ycal # 2013.02.08. 18:40

KBS:

Ez kezd egyre szánalmasabb lenni...

Tényleg csak ennyi telik tőled,hogy jogerős-e?

Mi lenne,mondjuk érvekkel lemosnád a bíró indoklását... :)

apocalypto # 2013.02.08. 19:05

Minek tovább feszegetni ezt a témát Emberek?!
Minden felébredt, s már felvilágosult tudja, hogy a bankok egy országos méretű csalássorozatot hajtottak végre!

Maradjunk annyiban, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is cinkosként a kifosztott NÉP ellen cselekszik!

A Bankok csaltak! Nem is akárhogyan, ezt nem kell senkinek magyarázni!
A hatályos törvényeket kijátszva és megkerülve olyan pénzügyi konstrukciót adtak el kölcsönként az embereknek, amely nem felelt meg a kölcsön jogi kritériumainak. A Közjegyzők mindezt szó nélkül közokiratba foglalták, a kormányok, és az Állami Felügyeleti Szervek mindezek felett szemet hunytak!!!

A Magyar Köztársaság megbukott!
A jogalkalmazók kiállították magukról a bizonyítványt!
Az évekig tartó maszatolásuk következtében ezrek lettek öngyilkosok, százezrek menekültek el az országból, és tízezrek lettek földönfutók.

Van még valakinek kérdése?
Meg tudja még indokolni valaki, hogy mire vár még?!

Totom # 2013.02.08. 23:30

Hölgyeim és Uraim,

Rég jártam erre, mert amikor leírok tényeket, akkor maximum Ycal-al csevegünk tovább, míg a facebook-on pezseg az élet, olvassuk az első és másodfokon megnyert jogerős ítéleteket, végrehajtás megszüntetési pereket, mind autós, mind ingatlan témában.

Az egyik legfrissebb anyag, idén január közepén elsőfokon az eljáró Bíró (aki nem akart bekerülni a hírekbe) gyakorlatilag kivégezte a bankot ítéletével, mindhárom pontban kimondta a szerződés semmisségét ami a keresetben volt. Kíváncsi vagyok fellebbeztek-e. Hamarosan kiderül!

Fontos, hogy azokat a pereket szakértő, profi jogászok nyerték (erre felé sok esetben kétségbe vonják még a jogi végzettségüket, de kit érdekel, szerintem savanyú a szőlő), olyan jogászok akik értik amiről beszélnek, tudnak meggyőzően érvelni, nem pedig felolvasást tartanak a jogszabályokból.

Ilyen jó fejek, hogy a tárgyalások így mennek:

Bírónő: "Ügyvéd úr, hiába olvastam el figyelmesen ezt a szerződést, az árfolyamrést nem találtam benne..."
Ügyvéd: "Ez a baj, mi sem!"

Eredmény? Nyert!

A PITEE perről és a PITEE-ről: www.pitee.org

Szerintem semmi értelme itt kóklerektől kérdezni, itt k#rvára nagy arccal post-ol időnként egy-két jogász vagy annak csúfolt személy, aki teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy megnyerjen egy semmisségi pert, max egy cégbejegyzésre jó, de akkor sem árt átolvasni, mindent jól csinált-e. Természetesen vannak értelmesen hozzászóló jogászok is, akinek nem inge, ne vegye magára.

Szóval ne itt keressetek ügyvédet, itt nem bizots, hogy találtok olyat aki alkalmas a nyertes kereset megírására. Gyertek a Facebookra!

apocalypto # 2013.02.09. 08:52

100%-osan osztom "Totom" álláspontját.
Szétvető türelmetlenséggel és kíváncsian várom, hogy az itt kommentelő nagy-mellényű "jogászkodók" mikor lepleződnek le, s mikor derül fény az ördöggel való szövetségükre.

Lassan még a legostobábbnak is feltűnik, hogy egyes joghoz értő, vagy csak annak látszó beíró - nem a Jogért és Igazságért küzdőkkel vállalnak szolidaritást, inkább csak saját maguk szórakoztatásáért, vagy nagyon is tudják hova, s merre vezetik, terelgetik félre a nagyérdeműt... Ejnye!

glória88 # 2013.02.09. 09:09

Totom
köszönjük értékes hozzászólásod és minden jóindulatú fórumozó hozzászólását. Összetartással tudunk nyerni a rabló bankok ellen.
Most minden pozitív információra szükség van.

Ez a fórum nem azért jött létre hogy építse a Magyarságot. Mert a MAGYAROK összefognának a jó ügy érdekében.A történelmet mi írjuk.Élhető országot teremtünk az utánunk jövőknek.

Irják csak nyugodtan a bugyuta megjegyzéseiket hozzászólásaikat,a szakemberek ,gyűljön az anyag amit bizonyítékul fel tudunk használni .
Saját csapdájukba esnek,mikor kivizsgálják,hogy a fórum létrehozására felvett:
PÁLYÁZATI pénzeket a saját szórakozásukra hozták létre???????????????????????????????????????????????

EZ a fórum szerintük az" okos jogászok hülyéskedése és a bajbajutott hülye emberek okoskodása "

Jogállamban élünk!

ius latratus # 2013.02.09. 09:15

Haaa, megjött a 88-as..
Brr...
Csakhogy én meg az Ördöggel magával kötöttem szövetséget, az én számom a 666, na, melyik a nagyobb?

Igen, nagyjából ennyi a hozzáfűznivalóm. Ki akarom fosztani az országot (mit: országot?!, a világot!), s a bankoknak drukkolok.

Totom

Te tényleg ennyire egyszerű vagy?

apocalypto # 2013.02.09. 09:15

"Miért nem tesznek arról említést, hogy minden hatályos törvény a „devizahitelesek” mellett szól, miért nem tesznek említést arról, hogy köztörvényes bűncselekményeket követtek el a bankárok, miért nem tesznek említést arról, hogy törvénysértő aljas módon falaznak a hatóságok, hogy ki ne derüljön az igazság?

Azért nem tesznek említést mert részesei és haszonélvezői az egész törvénytelen folyamatnak.

Mert nem pusztán a „devizahitelesekről” van szó, hanem arról, hogy köztörvényes bűnözők cselekedetei nyomorba taszította az országot és öngyilkosságba ezreket. Közvetetten okozói a gyilkosságoknak. Valójában nemzetpusztító gyilkosok!"

Link : http://kaslerarpad.hu/?…

ius latratus # 2013.02.09. 09:18

Ja, és bocsánat az off-ért, de kb. hasonló színvonalon megy itt a csevej.
Na, mentem a dolgomra.
(el kell osztanom a pályázati pénzt az itt fórumozó jogászokkal, ügyvédekkel)

Péter_ # 2013.02.09. 09:41

Tisztelt Fórumozók!

Az hogy semmis a szerződés az nem biztos hogy jó, mert ugyanis a fő kérdés az, hogy a semmisség megállapítása után az adósnak a CHF kölcsönösszeg szerint kell egy összegben kifizetni vagy a folyósított Forint szerint.
EZ a nem mindegy! (pl: mikor felvette: 10.000CHF akkor 1.600.000Ft volt, mostani árfolyamon 10.000 CHF azaz 2.400.000 Ft kell-e visszafizetni)

Dr.Attika # 2013.02.09. 09:55

Tisztelt Péter!
A folyósított forintot kell visszafizetni.

glória88 # 2013.02.09. 10:00

ilus latrus

nem kell magyarázkodni ,ismerjük a seggenülő tolvajok teóriáját

Mr.Chapel # 2013.02.09. 10:39

YCAL

Elkezdtem olvasni az egyik reagálásodat, aztán egyszer csak eltűnt.

Létezik, hogy kimoderálták

ÉRDEKES

Totom # 2013.02.09. 11:18

ius latratus

Úgy néz ki igen, annyira egyszerű, hogy még az ugatásból is szót értek.

De miután hozzád képest úgy tűnik mégis valamivel több, így nem fogok belemenni a kinek hosszabb és vastagabb játékba.

Dr. Attika

Köszönet a válaszért (Péternek), egy szakembernek csak elhiszik a laikusok is.