Köszönöm a segítséget. Bízom benne, hogy mielőbb pont kerül az ügy végére.
KFT 50-50%
Köszönöm a segítséget. Bízom benne, hogy mielőbb pont kerül az ügy végére.
KFT 50-50%
A kisbetűs, periférikusan elhelyezett szerződési feltétel egy blanketta-szerződésen esetleg minősíthető a fogyasztót befolyásoló információ elrejtésének, ezáltal megtévesztő kereskedelmi gyakorlatnak, de nem túl erős hivatkozás. Minden esetre mondd fel a szerződést írásban és hivatkozz a 2008. évi XLVII. tv. 7.§ (1) bekezdés a.) pontjára.
Látni kellene a szerződést.
Tisztelt hozzáértők!
Abban kérném a segítséget, hogy van egy fitness bérletem, ami szeptemberben lejárt. Októberben kaptam egy fizetési felszólítást, hogy mivel nem mondtam le a szerződést, így az tovább él, holott júliustól nem jártam az edzőterembe.
A tulajdonos -nem kicsit garasoskodó- vigyorogva vágta a képembe, hogy nem kötelesek figyelmeztetni a szerződés lejártára és nem is fogják méltányossági okokból sem törölni a szerződést.
Sajnos a szerződés apró betűs részében ez valóban benne van, de amikor ez a szerződés létrejött, olyan kedves és megbízhatónak tűnő volt a tulajdonos, hogy nem is gondoltam arra, hogy ilyen kikötést is tartalmaz.
A kérdésem az lenn, hogy ilyen esetben milyen jogszabályra lehet hivatkozni, hogy ne tudják behajtani rajtam a havi 6000 Ft-ot a semmiért. Nyilván most sem járok edzeni, és ezek után nem is fogok.
Köszönöm előre is a segítséget és a türelmet.
KFT 50-50%
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02