a lopott vagyon vissza szerzése demokratikusan

drbjozsef # 2025.07.22. 12:16

Schiffer már régóta olyan, mint egy hamis szillogizmus : minden levezethető belőle, meg annak az ellenkezője is. Akár egyszerre is.

drbjozsef # 2025.07.22. 10:54

Normál esetben ilyen hülyeség után olvasson tovább aki még hülyébb. No, én az vagyok, szóval megtettem, és nem csalódtam : a többi kérdés még nagyobb hülyeség.

nosmo_king # 2025.07.22. 08:35

van ott még néhány további kérdés is talán azt sem ártana elolvasni.

drbjozsef # 2025.07.22. 04:36

Az, hogy ha valaki bűncselekményt követ el, az ellen lehet-e büntetőeljárást kezdeményezni, az szerinted egy értelmes kérdés?
Meg fogsz lepődni.
Akár az ellen is lehet büntetőeljárást kezdeményezni, aki nem követett el semmit. Büntetőeljárást kezdeményezni (jelentsen ez nálad kb. bármit) ugyanis nem tilos.

nosmo_king # 2025.07.21. 14:13

ez nem kocsma pol. ez egy egyszerü jogi kérdés. még a neres jogászok számára is értelmezhetö. még akkor is ha esetleg egy ilyen kérdés esetleges utohatása kellemetlen lehet számukra, bár én semmilyen célzást sem tettem se jobra se balra csak az esetleges sittes tolvajokra.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.07.21. 13:41

Meg írtál el csomó más marhaságot is. Kocsmai politizálás és kocsmai jogászkodás ez.

nosmo_king # 2025.07.21. 09:59

semmi baj hogy nem tudsz magyarul. rengetegen vannak ebben az országban akik csak ugatják a magyart. kérlek fordittasd le azt amit irtam.
én nem azt irtam hogy elkobozzák, hane azt hogy az illetö önként ajánlja fel. söt ö könyörög hogy az állam fogadja el. azért ez nem ugyanaz.

drbjozsef # 2025.07.21. 09:45

Egyszerű. Valszeg ez az oka.

Zoltanuss # 2025.07.21. 09:11

A régi 'demokratikus' világban emberek, családok,vállalkozók stb. teljes vagyonát is el lehetett venni.

Semmi újdonság nincs ebben.

Megfelelő ideológia és erő kell hozzá.

Nem tudom emlékeztek é még a kisajátítók kisajátítására??

nosmo_king # 2025.07.21. 08:55

nemán baszki. ennyi jogvégzett diplomás jogász közül nincs egy sem aki meg tudna válaszolni egy ilyen egyszerü kérdést? ha valaki fel akarja ajánlani a teljes (az utolso fillérig) vagyonát az állam számára az jogszerü-e?
adják vissza a diplomájukat.

nosmo_king # 2025.07.18. 14:42

nemrég egy érdekes cikket olvastam amiben schiffer andás azt nyilatkozta hogy hiába lesz kormány váltás a lopott vagyont nem lehet visszaszerezni mert egy demokráciában csak demokratikus modszerekkel lehet élni még akkor is ha a lopott vagyont nem demokratikus modszerekkel lopták is el.
na akkor kérdezek néhányat
ha valaki bármilyen büncselekményt követett el akkor lehet-e ellene büntetö eljárás kezdeményezni? ezután meg lehet-e gyanusitani? és elözetesbe is lehet tenni? az elözetes lehet 3 év hosszu? és ha menet közben még valami kiderül akkor a három év letelte után ujra kaphat még három évet? és ha az elözetesben töltött idö alatt szeretne alkut kötni a szabadulása érdekében és felajálja a teljes vagyonát és könyörögve kéri az államot hogy a teljes vagyonáért cserébe engedjék szabadon az igy demokratikus és jogszer-e?