„Kétféle ember van: aki már „lopta” a gázt, vagy áramot, és az, aki ez után fogja !”
Bölcs megállapításnak tűnik, de nem az.
Hülyeség !!
„Kétféle ember van: aki már „lopta” a gázt, vagy áramot, és az, aki ez után fogja !”
Bölcs megállapításnak tűnik, de nem az.
Hülyeség !!
Ausztriában, Németországban, Olaszországban az elektromos fogyasztásmérőket a felszerelés helyszínén ellenőrzik a hiteles mérést. Hallomásból tudom ,hogy Szlovéniában is egyetlen európai országot sem tudok, ahol megállja a helyét a mágnesezési koncepció. Romániában próbálkoztak a szolgáltatók, de ott lesöpörték a fogyasztó védők azzal az indokkal ,hogy hisznek a gyártok által gépkönyvben tett nyilatkozatának miszerint a mérők érzéketlenek a külső mágneses befolyásolás ellen. Ez minden elektromos fogyasztás mérő gépkönyvében megtalálható. Úgy hogy e pofátlan koncepció miatt szerintem kétféle ember van……
A mágnesezéssel nem a szolgáltatók próbálkoznak, hanem a fogyasztók.
Úgy látszik, nem érted, a környező országokban nem próbálkoznak az emberek mágnesezéssel?
Ez csak a mi „leleményünk”.
Tisztelt Forumozók!
Itt egy valódi kérdés!
Az elmü és közöttem nem volt érvényes szolgáltatói szerződés. A biróság ítéletében kimondta ráutaló magatartással létre jött a szerződéses viszony . Tehát szerződésben állok a szolgáltatóval. A gondom csak annyi, hogy a bérlőm is szerződésben van ugyanazon a fogyasztási helyen a szolgáltatóval. Melyikünk szerződése az érvényes? Nem akarok ironizálni, de lehet, hogy érkezési sorrend szerint állapítják majd meg?
ez most még mindig ugyanaz a per, vagy egy újabb? és hol voltál az elmúlt időszakban, hogy nem blogoltál itt a fórumon?
Igen jogerössen lezárult per(ugyanaz)
Sok munkám van
Nézd meg az ítéletben.
Nem érkezési sorrend az, hanem érvényesen a második nem is jöhetett létre. Most, ugye abból indulok ki, hogy te szerződtél hamarabb.
Ja, most jövök rá, hogy te ki vagy. Inkább ne vedd figyelembe, amit írtam.
A bérlője szerződése megszűnt. Ő meg tulajdonos.
Èn nem szerzödtem! Ráutaló "magatartásom miatt" lettem szerzödő fél. Egyébként a bérlöm hamarabb szerzödött a szolgáltatóval mint én ,a magatartásom miatt.
Nem tudtok egy ilyen egyszerű kérdésre válaszolni?
Válaszoltunk. Csak észre se vetted.
De miért is kellene válaszolni? A bíróság a jogerős (!) ítéletével megválaszolt minden kérdést.
Tehát, nem tudjátok a választ.
KBS. A bérlőm élő szerződését tegnap kerestettem elő vele, teljesen rendben van. Én az ítélet szerint szerződő vagyok az elművel hol itt az igazság?
Részlet az ítéletből:
„A fentiek alapján a bíróság a mérőóra mágnesezésének bizonyítására vonatkozó szakértői bizonyítás
iránti felperesi indítványt elutasította, mivel alperes igazolta, hogy a hibát a Szolgáltató felé jelezte.
Felperes pedig nem igazolta, hogy az alperes részére a mérőórát hibátlanul átadta. A fogyasztó
felelőssége pedig csak a hibátlanul átvett mérőeszközökre vonatkozóan állhat fenn. Mivel a
mérőeszköz - a felek által kölcsönösen elismerten - hibásan működött, az alperes részére történő
bizonyított átadás hiányában nem állapítható meg a hiba keletkezésének ideje. Nem állapítható meg,
hogy a hiba oka alperes magatartásának következménye. Különös tekintettel arra, hogy a hibát a
helyszíni szemlét megelőzően maga alperes jelezte a Szolgáltató felé.”
A bíróság szerint szerződésben állok az elművel, de az ítélet óta eltelt majd másfél év és az elmü még mindig nem adta át nekem hibátlanul a mérőórát, mely a szerződés létrejöttének feltétele. (VET.)
Ezt olvasva senkiben nem mozdult meg semmi?
:) de valami mocorog, csak megint nem lehet érteni, hogy pontosan mire irányul a kérdésed.
Fogyasztás történt, gondolom, a rossz mérőóra ellenére, talán ezért nem akarsz fizetni, de a szolgáltatást ki kell fizetni, márcsak az a kérdés, hogy milyen irányban mér rosszul az az óra.
Ha bérlőd van és ő fogyasztott, akkor neki kell fizetnie, ha mégsem fizet, akkor a tulajdonos áll mögöttes felelősként. Ha bizonyítottan a bérlőd fogyasztását fizetted, utólag a bérlőn követelheted.
Ha vitatod az óra hitelességét, akkor kérj egy másik órát és a kettő óra mért különbségből kiderülhet az eltérés.
Itt az alapprobléma:" Tisztelt Forumozók!
Itt egy valódi kérdés!
Az elmü és közöttem nem volt érvényes szolgáltatói szerződés. A biróság ítéletében kimondta ráutaló magatartással létre jött a szerződéses viszony . Tehát szerződésben állok a szolgáltatóval. A gondom csak annyi, hogy a bérlőm is szerződésben van ugyanazon a fogyasztási helyen a szolgáltatóval. Melyikünk szerződése az érvényes? Nem akarok ironizálni, de lehet, hogy érkezési sorrend szerint állapítják majd meg?"
Itt az alapprobléma:" Tisztelt Forumozók!
Itt egy valódi kérdés!
Az elmü és közöttem nem volt érvényes szolgáltatói szerződés. A biróság ítéletében kimondta ráutaló magatartással létre jött a szerződéses viszony . Tehát szerződésben állok a szolgáltatóval. A gondom csak annyi, hogy a bérlőm is szerződésben van ugyanazon a fogyasztási helyen a szolgáltatóval. Melyikünk szerződése az érvényes? Nem akarok ironizálni, de lehet, hogy érkezési sorrend szerint állapítják majd meg?"
Attól függ, ki a tényleges fogyasztó. Erre már válaszoltam.
Mi a rejtett kérdésed? Kinek a feladata az óra cseréjét intézni?
Azt gondolod, hogy amíg nincs hiteles órád, addig nem állsz jogviszonyban és a nem hiteles óra fogyasztását nem kell kifizetni?
Csak ismételni tudom magam, a bérlőn megkísérlik a fogyasztást behajtani, ha nem megy, akkor neked kell helyettük is fizetned.
nincs gond a fizetéssela bérlő renmdesen fizet.
A „rejtett” kérdés mennyire jogszerű,hogy ugyanarra az üzleti fogyasztási helyre egy magánszemélynek (nekem) és a bérlőmnek (vállalkozás)is szerződése van. Az én „szerződésem”a bíróság ítéletével mondta ki. Viszont a bérlőmnek évek óta tényleges szerződése van a fogyasztási helyre.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |