Okulásul és tapasztalatszerzés céljából közzéteszem egy járdán parkolás részleteit.
Elöljáróban annyit: nyomós okom van arra, hogy a rendőrségi határozatban foglalt pénzbírságot nem vagyok hajlandó befizetni, mert az egyenlegünk még mindig 30.000 forint, az én káromra.
Az eset: gyermekem járdára parkolt olyan helyen, ahol ennek lehetőségét kiegészító tábla nem jelezte.
- Szankció: egy havi zsebpénz nyista.
- A gépjárművön "tiltott helyen várakozik" értesítést hagyott a Közterület-felügyelet munkatársa, csekk nem volt.(tudomásom szerint ez kisebb fokú szabálysértés, amely miatt 10.000 forint fizetendő)
- Néhány napon belül panaszt tettem az intézkedéssel szemben, ahol azt írtam, " az autó nem parkolt, hanem elromlott, ezért fel kellett tolni a járdára. Az autó elszállítását intéztük a közeli benzinkútnál, azért voltunk távol a helyszíntől mintegy 15 percig."
- Mintegy 45 napra megérkezett a lakóhyely szerinti rendőrkapitányság határozata, melyben 20.000 forint pénzbírságot szabtak ki.
Ez a határozat annyiban mulatságos, hogy két lapból áll, az egyik ellentmond a másiknak.
Egyik oldal: "24 óra közmunkával megváltható", másik oldal: "a cselekedet 20.000 forint pénzbírsággal sújtandó ÉS 180 óráig terjedő közérdekű munkával büntethető." (no comment)
Egyik oldal:"a határozattal szemben nincs helye kifogásnak...", másik oldal: "ha az elmarasztalás enyhítésére, vagy mellőzésére kifogást nyújt be, kérelmét az annak bizonyítására szolgáló irattal kell alátámasztania"
Szóval érdekes egy határozat, az biztos.
Az egyik oldalon olvasható az, hogy 8 napon belül meghallgatást lehet kérni. Elmegyek, és azt mondom majd, hogy a családomban mindek gyermeknek van jogsija, és gőzöm sincs arról, hogy akkor melyik vezetett.
Szóval hivatkozni fogok az Sztv. 57.§ (1) bekezdésre.
A meghallgatás eredményét itt majd közzé teszem...